Fostul ministru al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Nelu Botis, s-a prezentat miercuri dimineata la Parchetul General, pentru a depune un set de acte intr-un dosar al unui fost angajat, informeaza Mediafax.

Ioan BotisFoto: Hotnews

La iesirea din sediul institutiei, fostul ministru a declarat ca a venit la PICCJ pentru a aduce documente in cazul unei persoane care revendica un drept salarial.

Potrivit unor surse judiciare citata de Mediafax, pe rolul Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu exista nicio plangere sau dosar penal in care sa se faca cercetari cu privire la fostul ministru.

Ioan Botis a detinut, timp de cateva luni, functia de ministru al Muncii. A demisionat din functie in luna aprilie in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european. El a comentat demisia sa la acea vreme in conditiile in care a instituit in domeniul muncii cele mai drastice reforme: "sa stiti ca toti reformatorii au sfarsit-o prost."

Sotia ministrului Ioan Botis a castigat 8.400 lei pe luna in cadrul proiectului "Sansa la demnitate", realizat de asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita si a carui finantare europeana a fost aprobata de o institutie aflata in subordinea ministrului Ioan Botis.

Ministrul Botis este suspectat de incompatibilitate, deoarece coincidentele din acest caz se tin lant. Prima coincidenta este ca Parteneriat Euroactiv Bistrita a primit o finantare de 500.000 euro la numai o luna dupa ce Botis a fost numit ministru. Botis a sprijinit infiintarea asociatiei in 2007. Asociatia are sediul intr-un imobil detinut de ministru. Un consilier personal si o fosta sefa de cabinet a ministrului sunt implicati in afacere.

Citeste si: