Mai multi tineri simpatizanti ai PDL acuza organizatia Sector 4 Bucuresti, colegiul 18, si presedintele ei, consilierul municipal Calin Murg, ca i-au dus intr-o excursie la Bran care trebuia sa fie "all inclusive", dar care s-a transformat intr-o "mare bataie de joc". "Nu am avut locuri in camera, am dormit in schimburi, nu ne-au dat suficienta mancare, iar la plecare nu am avut cu ce sa ne intoarcem. Ne-au spus ca nu-i intereseaza, sa ne descurcam cum putem", ne-a declarat Cristina Gimba, unul dintre tinerii care au fost in excursie.

  • Contactat de HotNews.ro, cel care s-a ocupat de organizarea excursiei, Radu Mihai (OTPDL Sector 4) a negat acuzatiile: "Sunt persoane care au ceva cu mine. Sunt niste minciuni si nu le inteleg scopul si chiar nu stiu de ce... In orice moment politic exista tensiuni si invidii".

AUDIO Cristina Gimba, despre excursia la Bran si cum au fost abandonati de partid

Descarca fisierul audio in format MP3

"Tabara a fost organizata de catre domnul Calin Murg de la PDL. Tabara a fost o rasplata pentru grupul de tineri care au deservit corturile partidului pentru strangerea de semnaturi pentru petitia privind eutanasierea cainilor maidanezi. Tabara a avut loc intre 25 si 30 octombrie, la Bran", ne-a declarat Cristina Gimba, unul dintre tinerii care au participat la excursia de la Bran.

Tineri simpatizanti ai PDL

Tineri simpatizanti ai PDL

Foto: OTPDL Bucuresti

Potrivit fetei, tinerii au fost informati ca "drumul dus-intors, cazarea si mancarea" erau asigurate, insa pe parcursul excursiei au intervenit "rand pe rand problemele".

"Am fost cazati cate 4-5 intr-o camera de doua persoane. S-a dormit in schimburi"

"Prima problema a fost dormitul in camere. Eram 15 persoane si am ajuns sa dormim in schimburi in camere sau cate 4-5 intr-un pat. In camere era cate un pat dublu. O alta problema a fost cu mancarea, cu cele trei mese pe zi. Dupa ce ca nu se anuntau orele la care mancarea era servita, mancarea era insuficienta si veneau portii mai putine decat cati eram noi in grup. Noi eram 15 persoane si veneau cate 8-9 portii, maxim 10", ne-a povestit Cristina Gimba.

Relatarea fetei este sustinuta si de catre Ion Samoil, si el participant la excursia organizata de PDL Sector 4, colegiul 18.

"Am ajuns acolo. Am fost cazati si cate 4 in camera. S-a dormit in schimburi. Mancarea era foarte, foarte putina. Daca, la micul dejun, te trezeai primul, apucai sa mananci. Am avut colegi care au ramas nemancati si la micul dejun si la pranz", a precizat pentru HotNews.ro Ion Samoil.

“La intoarcere ne-au spus ca nu au cum sa ne mai duca inapoi si sa ne descurcam cum putem”

Problema cea mare, potrivit celor doi, a intervenit la plecare, cand Radu Mihai, organizatorul excursiei din partea partidului, i-ar fi anuntat ca vor trebui sa se intoarca in Bucuresti pe cont propriu.

"Duminica dimineata, la plecare, nu am avut cu ce pleca. Hai sa vedem cu ce plecam, microbuz, autobuz, pentru toate astea trebuie bani, dar asistentul domnului Murg a dat din umeri si a zis ca nu il intereaseaza. Toata lumea l-a intrebat: "Noi ce facem in situatia asta?". Ne-a zis ca nu il intereseaza, ca nu stie, ca nu se poata rezolva aceasta problema si ca el pleaca. Si a plecat. Ne-a zis sa ne descurcam cum putem, eventual sa ne sunam rudele. Situatia asta mi s-a parut cea mai penibila si mi se pare o mare bataie de joc", ne-a povestit Cristina Gimba.

"Nu am avut fonduri necesare. Ei de la inceput ne-au explicat ca noi nu avem nevoie de bani pentru aceasta excursie. Am fost foarte clar informati ca toate costurile de drum, dus intors, de cazare si mancare sunt suportate de domnul Murg. Cu chiu cu vai am ajuns in Bucuresti. Am contactat rudele. A fost o situatie penibila", a mai adaugat fata.

"La intoarcere ne-au spus ca nu au cum sa ne mai duca inapoi. Banii pe care ii aveam si noi ii cheltuisem acolo pentru ca stiam ca avem intoarcerea asigurata", sustine si Ion Samoil.

"Ne-au zis ca nu ii intereseaza, ca sa ne intoarcem cu ce putem si ca de ce nu ne-am pastrat banii. Asistentul domnului Murg a plecat apoi. De la inceput ne-au zis ca totul e platit. N-a fost ceea ce s-a spus. Daca stiam de la inceput ca va fi asa, nu ma mai duceam. Am fost lasati de izbeliste. Nici macar un telefon in care sa ni se spuna de ce am ajuns in situatia asta", a mai precizat Samoil.

Campanie PDL pentru strangerea de semnaturi anti maidanezi

Campanie PDL pentru strangerea de semnaturi anti maidanezi

Foto: Hotnews

Potrivit Cristinei Gimba, tinerii care au participat la excursia de la Bran "erau in mare parte studenti. Ei sunt simpatizanti ai partidului si au ajutat timp de o saptamana corturile PDL pentru strangerea de semnaturi in cazul petitiei pentru eutanasierea maidanezilor. Din cate stiu eu, o parte sunt membri ai organizatiei de tineret, iar altii sunt doar simpatizanti. Tabara a fost o rasplata, serviciu contra serviciu, pentru faptul ca acesti tineri au deservit corturile".

Organizatorul excursiei: “Mint. Sunt niste persoane care au impresia despre ei ca sunt foarte destepte si au ceva cu mine”

Contactat de HotNews.ro prin telefon si intrebat de situatie, organizatorul excursiei, Radu Mihai, din cadrul Organizatiei de Tineret PDL Sector 4, a negat toate acuzatiile, calificandu-le drept minciuni.

"Nu este adevarat. Cum sa fac asa ceva? Mint. Sunt niste persoane care au impresia despre ei ca sunt foarte destepte si au incercat sa-mi faca mie rau. Au ei ceva cu mine. Eu am vrut sa fac un bine si se pare ca... Mint. Sunt niste minciuni si nu le inteleg scopul si chiar nu stiu de ce...", a declarat Radu Mihai.

"In camere au stat cate 2 si intr-o singura camera au stat 3, dar fiindca asa au vrut ei. La fiecare masa au existat cate 2 portii in plus si au fost asigurate 3 mese pe zi. Nu este adevarat ce spun ei. Totul a fost asigurat. Oamenii s-au intors cu transportul platit, nu pe banii lor. La intoarcere ne-am intors cu trenul si cu microbuzul si o mare parte ne-am intors cu masinile proprii. Transportul la intoarcere a fost asigurat. Nu a fost pe plata tinerilor", a mai spus Radu Mihai.

Intrebat de legatura dintre excursie si consilierul municipal Calin Murg, Radu Mihai a declarat ca excursia "este un proiect al tineretului. Nu a fost finantata excursia de domnul Calin Murg. Domnul Murg nu a avut nici o legatura cu aceasta excursie. Nici nu cred ca stie de ea".

PDL Sector 4: Fondurile pentru excursie au venit din donatii facute de seniorii de la colegiul 18

Intrebati de HotNews.ro din ce bani a fost finantata excursia si cat a costat, reprezentantii PDL Sector 4 au precizat ca fondurile provin de la seniorii din Colegiul 18, insa nu au putut spune ce sume s-au cheltuit.

"A fost o intalnire de socializare organizata de catre ei, de tineri. Fondurile pentru excursie au venit din donatii

PDL Sector 4

PDL Sector 4

Foto: OTPDL Bucuresti

facute de seniorii de la colegiul 18. Tinerii isi fac un proiect de socializare, il propun si, daca se gaseste finantare, este aprobat. Domnul Calin Murg este presedintele Colegiului 18, PDL Sector 4, dar nu a finantat el personal excursia", au precizat reprezentantii PDL Sector 4.

Organizatorul excursiei: "In orice moment politic exista tensiuni si invidii. Presupun ca este cazul si aici"

Intr-o discutie ulterioara, purtata de data aceasta pe e-mail la cererea sa, organizatorul excursiei din partea OTPDL Sector 4, intrebat ce anume au cu el persoanele care critica excursia, Radu Mihai a precizat ca "in orice moment politic exista tensiuni si invidii. Presupun ca este cazul si aici".

"Eu va pot spune doar ca excursia a fost un moment de succes pentru cel putin 15 tineri, care au fost transportati dus-intors, cazati si care au beneficiat de conditiile pre-stabilite", a declarat Radu Mihai.

Tinarul PDL-ist a mai precizat nu exista niciun conflict intre el si vreun participant la excursie "Daca aveti vreo persoana care imi poate aduce vreo acuza, cu probe, nu doar vorbe si inventii, as dori sa mi-o nominalizati. Traim intr-un stat de drept si fiecare este responsabil de ceea ce spune si face", a spus Radu Mihai.

Intrebat ce motivatie ar avea tinerii care critica organizarea excursiei sa minta, Radu Mihai a raspuns: "Pentru scandal, afirmare, tabloidizare. Nu stiu daca este o persoana sau sunt mai multe, dar echipa din care fac eu parte munceste mult, bine si organizeaza cu succes foarte multe actiuni, care presupun ca ii deranjeaza pe unii mai putin capabili".