Adrian Nastase a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca Mircea Geoana ar trebui sa fie mai atent cand face afirmatii precum cele potrivit carora ar lua in calcul o noua candidatura la presedintia Romaniei, pentru ca infrangerea sa in alegerile prezidentiale din 2009 "a avut efecte pentru toata tara, pentru partid si nu se uita in doua saptamani", iar "el ar fi trebuit sa digere aceasta infrangere si sa astepte".

"Trebuia sa fie atent sa nu spuna lucruri de genul asta, care creeaza probleme, trebuia sa le spuna sotto voce, in forul interior. E o inabilitate, cred ca a gresit. El simtindu-se, probabil, nu in semifinale, ci probabil in tribuna, vrea si el sa intre in teren, vrea sa faca ceva... sau il pune cineva sa faca ceva, dar asta ar fi mult mai grav", a declarat Nastase.

"Infrangerea sa in alegerile prezidentiale, care a avut niste efecte pentru toata tara, pentru noi ca partid, pentru o multime de oameni care au fost dati afara din slujbe, care au avut probleme dupa aceea... povestea asta nu se uita in doua saptamani si eu cred ca el ar fi trebuit sa digere aceasta infrangere si sa astepte", a continuat presedintele Consiliului National al PSD.

Cu privire la "izolarea" lui Geoana in partid, Nastase a sustinut ca acesta, stiindu-se intr-o "situatie de vulnerabilitate", ar trebui "sa fie ceva mai linistit". "In momentul in care ai creat o problema pentru partid... este o chestiune, pana la urma, inevitabila, iar el ar fi trebuit sa accepte lucrul acesta, or la el ego-ul reapare mult prea rapid", a afirmat Nastase.

Nastase a mai spus ca nu crede ca exista vreo dorinta din partea lui Mircea Geoana de a pleca din partid. "Pe de alta parte, sunt convins ca si-ar dori un anumit rol in partid", a afirmat el.

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat, raspunzand unei intrebari in cadrul unei emisiuni televizate, ca nu exclude o noua candidatura a sa la Presedintie: "Aici este ca la Cupa Romaniei la fotbal, sau ca la tenis, la un turneu de tenis: ca sa te califici trebuie sa treci de semifinala. Semifinala aici este cea de anul viitor la alergerile parlamentare si locale, tot ce depinde de mine voi face ca partidul pe care-l reprezint sa castige. Daca voi fi bine plasat in sondaje, de ce nu? Daca vor fi altii mai bine plasati decat mine, vor fi ei".