Proiect de lege initiat de Cezar Preda (PDL):  Ofiteri anume desemnati ai Serviciului Roman de Informatii pot fi numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale UPDATE - SRI: Cerccetarea penala speciala se refera strict la militarii activi si nu sfera comuna a infractionalitatii

de D. Tapalaga, L.Pirvu     HotNews.ro
Miercuri, 12 octombrie 2011, 12:37 Actualitate | Politic


Cezar Preda
Foto: Rompres
 documente
(12 Oct 2011) PDF, 364KB
Un proiect de lege initiat de deputatul PDL, Cezar Preda, presedintele comisiei pentru controlul SRI, propune ca ofiteri anume desemnati de Serviciul Roman de Informatii sa poata fi numiti in calitate de "organe de cercetare penala speciala". "Organele de cercetare penala speciale ale Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea sub conducerea si supravegherea procurorului", se arata in proiectul deputatului PDL, care modifica acte normative in domeniul securitatii nationale.  Dezbaterea proiectului de lege, programata pentru marti, a fost amanata pana saptamana viitoare. Contactat de HotNews.ro, Cezar Preda a refuzat sa explice motivele demersului sau pana dupa sedinta comisiei.
 • UPDATE 20.30 Marius Bercaru, purtatorul de cuvant al SRI: "Este important de spus ca punerea in aplicare a cerintelor legale privind cercetarea penala speciala nu se confunda cu cercetarea penala in registru comun. Adica, deosebirea esentiala este ca cerccetarea penala speciala se refera strict la militarii activi si nu sfera comuna a infractionalitatii. Fiecare structura militara are competenta limitata. Solutionarea cauzelor revine instantelor militare".
 • Din precizarile SRI se intelege ca serviciul intentioneaza sa-si formeze propriul parchet iar ofiterii sa nu mai fie anchetati, ca pana acum, de parchetul militar, ci de o structura interna care sa aiba competente de cercetare penala. Proiectul de lege initiat de Cezar Preda este insa vag iar din el se intelege ca ofiterii SRI pot efectua acte de urmarire penala in orice dosar, nu doar in cele cu militari activi. Din precizarile SRI se mai poate intelege ca modificarile propuse sunt promovate de serviciu prin intermediul presedintelui comisiei de control SRI, Cezar Preda (PDL).
Deputatii au amanat discutiile pe proiectul de lege motivand ca au fost depuse noi amendamente care trebuie analizate. Conform staff-ului tehnic al Comisiei Juridice, amendamentele au fost depuse de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale la comisia de Aparare si urmeaza ca membrii comisiei sa le primeasca pentru analiza. Sedinta comuna a celor doua comisii a fost reprogramata pentru saptamana viitoare. 

Termenul de dezbatere al proiectului de lege in Camera Deputatilor expira pe 19 octombrie si, potrivit procedurii legislative, acesta se considera adoptata tacita si merge spre dezbatere la Senat

Proiectul de lege initiat de deputatul PDL, Cezar Preda, presedintele comisiei pentru controlul SRI, a fost depus in Camera Deputatilor pe 28 iunie 2011. Pe 28 septembrie 2011, a primit aviz, cu majoritate de voturi, de la Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale.

"Astazi am dezbatere in comisia de aparare si comisia juridica reunita dupa ce discut cu membrii comisiei va dau toate datele. Pana atunci nu vreau sa comentez", a declarat Preda pentru Hotnews.ro.

Redam mai jos integral propunerea deputatului PDL care da posibilitatea ofiterilor SRI sa efectueze acte de cercetare penala.

Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.33 din 3 martie 1992, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza astfel:

(...) Art 13 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 • Art 13 - (1) Ofiteri anume desemnati ai Serviciului Roman de Informatii pot fi numiti in calitate de organe de cercetare penala speciale, cu acordul Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului si cu avizul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competente sa efectueze urmarirea penala in conditiile si pentru infractiunile date in competenta acestora potrivit Codului de procedura penala.
 • (2) Organele de cercetare penala speciale ale Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea sub conducerea si supravegherea procurorului. 
 • (3) Pentru realizarea atributiilor prevazute la alin. (1), in cadrul unitatii juridice a Serviciului Roman de Informatii se organizeaza si functioneaza o subunitate specializata in care isi desfasoara activitatea ofiterii care au calitatea de organe de cercetare penala speciale. 
 • (4) Serviciul desfasoara sau indeplineste orice alte activitati de aplicare a legii date in competenta sa, potrivit legii. 
 • (5) Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest. 
Mircea Toader, lider de grup, pentru HotNews.ro: "Nu s-a discutat sustinerea acestui proiect nici in partid, nici la grupul parlamentar. Nu stiu nimic de acest proiect, cred ca este o initiativa personala a domnului deputat. Personal nu sustin aceasta prevedere care ne-ar intoarce in timp la Securitatea dinainte de 89."

Costica Canacheu, presedintele comisiei de Aparare, pentru HotNews.ro: "Este un simplu proiect care intra in dezbatere. Mai mult nu pot sa va spun, nu cade luna de pe cer si nici soarele in ceea ce priveste acest proiect. Il vom dezbate azi. Daniel Buda, presedintele Comisie Juridice, a refuzat sa comenteze acest subiect.

Proiectul de lege, care le da ofiterilor SRI competente in activitatea de cercetare penala, este criticat si de specialistii din sistem. "Este greu de imaginat, intr-o societate democratica, care ar fi ratiunea pentru care ofiteri ai serviciilor secrete sa fie desemnati ca organe de cercetare penala. Din discutiile purtate inca succint cu colegii europeni a reiesit  ca o astfel de structura nu doar ca nu exista in sistemele lor de drept, dar este inimaginabila. Urmarirea penala este parte a procesului penal si trebuie sa respecte toate garantiile unui proces echitabil. O unitate aflata sub controlul direct al SRI, ce desfasoara acte de urmarire penala, este incompatibila, din punctul nostru de vedere, cu exigentele statului de drept. Vom urmari atenti mersul dezbaterilor in Parlament", a declarat pentru HotNews.ro judecatorul Dana Garbovan, membru in Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR).

Vezi aici traseul legii si expunerea de motive

Stire in curs de actualizare


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4068 vizualizari

 • -4 (10 voturi)    
  Procurori speciali (Miercuri, 12 octombrie 2011, 12:48)

  Printul Banatului [anonim]

  Pai trebuie si procurori speciali.Ca daca se ocupa SRI inseamna ca este de siguranta nationala si atunci trebuie si un corp de procurori de siguranta nationala.
  Cam tarziu initiativa.Serviciile straine si"oamenii de afaceri" care le reprezina si actioneaza pe teritoriul Romaniei isi fac de cap din 1990 si finanteaza din bani obtinuti in Romania si scosi ilegal peste granita tot felul de operatiuni si conturi .
  • +2 (4 voturi)    
   Control judecatoresc (Miercuri, 12 octombrie 2011, 13:37)

   Gamma [anonim] i-a raspuns lui Printul Banatului

   Astia sa faca controlul judecatorilor . Nu vreau ca aia sa-si spele rufele in familie ca se vede cat de curate ies .Atat .
   • 0 (0 voturi)    
    SRI ? :D (Joi, 13 octombrie 2011, 4:47)

    me2 [anonim] i-a raspuns lui Gamma

    Crede-ma, n-or sa faca controlul nimanui. De la revolutie incoace, SRI a fost un factor de influenta foarte puternic in societatea romaneasca, pe mai multe cai:
    - politic: oameni politici pusi de ei, demisi de ei, manipulati de ei;
    - media: peste 80% din jurnalistii patriei sunt controlati de ei sau fac schimb de informatii cu ei, in sensul ca: ori vand informatii SRI, ori SRI publica anumite informatii in media pentru a promova / distruge / santaja pe cine trebuie.
    - economic: firmele de "succes" cu contracte uriase cu statul nu le pot obtine fara sa aiba sustinerea cuiva mare de la SRI.
    - social: SRI are o diviziune numita - pare-mi-se "Apararea ordinii constitutionale", care culege informatii despre toate sistemele de stat (invatamant, sanatate etc.). Ce se intampla cu acele informatii nu se va sti vreodata, tinand cont ca nu vad sa avem sisteme performante in aceste domenii.

    Intr-un cuvant, fosta securitate, prin SRI-ul format in 1990 cu "cadre de valoare" ale ei, controleaza aproape tot. Vor sa controleze CHIAR TOT? Ei bine, sa se adopte legea... Ce a fost inainte de '89 va fi o copilarie!

    - aa... sa nu uit de rangurile inalte detinute de unii ofiteri cheie din SRI in structuri masonice; acea masonerie "specific romaneasca", care nu e altceva decat un mediu de mediere a unor afaceri nitzel ilegale, dar in care un principiu functioneaza perfect: niciun membru nu poate actiona pentru a produce un prejudiciu altuia (asta spune tot).

    Bafta la votat!
    • 0 (0 voturi)    
     Esti naiv (Joi, 13 octombrie 2011, 19:16)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui me2

     - politic: oameni politici pusi de ei, demisi de ei, manipulati de ei;

     De fapt e invers .

     Pe oamenii politici ii punem noi cu inteligenta colectiva de 2 lei . Ei numesc sefii la SRI , nu invers .

     Dupa aia mult text de umplutura conspirationebunistica .

     Inca o tentativa de spalare a creierelor maselor , la multi ani tovarasi , unde ...nu spun .
   • 0 (2 voturi)    
    ACUM SE EXPLICA PRIGOANA JUDECATORILOR INFIDELI!!! (Joi, 13 octombrie 2011, 8:27)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Gamma

    Acum se explica prigoana judecatorilor infideli! Foarte Bine jucat tovaraul Basescu... chiar ati reusit sa pacaliti cativa amarati!

    Carevasazica.... dom'le.. se prefigureaza iarasi recesiune in 2012... deci .. pomeni electorale si cumparare de voturi cu mariri de pensii si salarii.. nu se poate.. pai cum ramane PDL la putere.. paii... hmm.. tre sa faca la fel ca Lukasenco.. sau ca Putin.. hmm.. deci.. care e reteta.. pai Justitia, sau ce a mai ramas independenta din ea trebuie pusa cu botul pe labe.. toti judecatorii si procurorii care nu cad in linie.. sunt niste corupti ordinari.. serviciile fac inregistrari contrafacute.. si omul integru este terminat.. dar .. stai sa vezi.. doi iepuri loviti dintr-o lovitura... nu numai ca acapara complet justitia dar se foloseste de vezi doamne coruptia justitiei pentru a pune parchetul sub control SRI! Asta de fapt era miza!
  • 0 (2 voturi)    
   PDL in afara legii (Joi, 13 octombrie 2011, 8:32)

   Nae [anonim] i-a raspuns lui Printul Banatului

   PDL si Basescu prin incalcarea grava a constitutiei si a egalitatii puterilor in stat si anume prin ignorarea deciziilor judecatoresti, si prin actiuni represive impotriva judecatorilor onesti si-au pierdut ori ce fel de legitimitate..

   Poporul este indreptatit sa ignore toate legile si ordonantele portocalii.. portocalii nu mai sunt conducatorii nostri de drept si trebuie ignorati ca atare... iar impotriva orcui incerca sa ne impuna cu forta vointa neconstitutionala portocalie... avem dreptul LEGAL de autoaparare prin ori si ce mijloace!

   Cei ce actioneaza inafara legi si inafara statului de drept trebuie aspru pedepsiti.
 • +1 (9 voturi)    
  Mircea Toader (Miercuri, 12 octombrie 2011, 12:59)

  Mihai Pacepa [anonim]

  Are el motivele lui.Stie el cum este cu securitatea.Nu se stie precis a fost urmarit sau a fost turnator.Inca se judeca cazul.
 • -3 (9 voturi)    
  Foarte buna initiativa dar atentie la detalii (Miercuri, 12 octombrie 2011, 13:05)

  ali [anonim]

  Cei din Serviciille Speciale teoretic sunt mai bine selectati, si mai putin probabil sa fie "prieteni" cu clanurile de interlopi.

  Pe de alta partea, daca la putere vine un partid care re-aduce conducerea mafiota a tarii ca politica de stat, atunci si Serviciile Speciale sunt susceptibile sa intre in jocul mafiot si practic sa inceapa abuzuri. Deci, da daca SRI este si va ramane total apolitic, si cu limite stricte referitor la ce pot investiga si ce nu pentru a preveni abuzurile.
 • +1 (13 voturi)    
  interesant... (Miercuri, 12 octombrie 2011, 13:12)

  hot news [utilizator]

  Sunt curios daca domnul Preda a initiat aceasta lege de capul lui :D

  Probabil si fata cea mare a lui Basescu a avut un impuls democratic si a inregistrat Miscarea Populara in goana ei pentru a dezvolta Romania.
 • +1 (9 voturi)    
  dupa cat stiu (Miercuri, 12 octombrie 2011, 13:29)

  buha [utilizator]

  dupa cat stiu SRI este sub control parlamentar, iar seful SRI vine de la PSD.
  cred ca riscul ca ofiterii SRI sa fraternizeze cu "clanurile" este mai mic decat in cazul procurorilor locali.
  • -3 (7 voturi)    
   Seful de la SRI... (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:11)

   Raul [anonim] i-a raspuns lui buha

   nu vine de la PSD! Nu stiu de unde ai aceasta informatie eronata!
   • +3 (5 voturi)    
    citeste (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:24)

    buha [utilizator] i-a raspuns lui Raul

    http://ro.wikipedia.org/wiki/George_Maior
    2004 senator de Alba din partea PSD.

    chiar nu stii ce scrii sau dezinformezi?
   • +3 (3 voturi)    
    Ce sari de cur in sus. (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:33)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui Raul

    Maior,actualul sef SRI a fost membru marcant al PSD.De cand a ajuns PSD sa se disocieze si de oamenii de valoare?
   • +2 (6 voturi)    
    parca acu' 2 ani (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:40)

    Io [anonim] i-a raspuns lui Raul

    a fost arestat un sef SRI local care facea intermedierea intre mafioti si procuratura. Probabil acum se considera ca e prea mare cotizatia la procurori?
 • +3 (9 voturi)    
  Si pentru ca trebuie sa poarte un nume (Miercuri, 12 octombrie 2011, 13:34)

  TomaN [anonim]

  .. i-ar putea spune GESTAPO?
 • -2 (6 voturi)    
  excelent! (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:30)

  gigi [anonim]

  super initiativa, ofiterii SRI prezinta un factor mult mai greu perturbat de mafia locala si mai ales de coruptia din sistem pentru ca au alta calitate si la randul lor sunt in filaj si monitorizare. oricum pentru cei din thread care n-au citit bine tot continutul articolului

  "(4) Serviciul desfasoara sau indeplineste orice alte activitati de aplicare a legii date in competenta sa, potrivit legii.
  (5) Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest. "

  SRI aici are rol consultativ, isi ofera expertiza sub conducerea procurorului de caz si nu pot lua masuri de retinere. Practic ajuta procurorul in ancheta.

  Dupa ce ne-au acaparat clanurile gen "butoane" si interlopii omoara lumea pe strazi, cred ca initiativa aceasta aduce o imensa contributie procesului de justitie.
  Infractionalitatea in Romania a scapat de sub control iar principalul inamic al interlopilor au fost intotdeauna serviciile care intotdeauna au fost loiale Romaniei.
 • 0 (4 voturi)    
  Daca-i sub control parlamentar ,este bine. (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:38)

  mircea [anonim]

  Numai ca nu mi a placut replica d-nei Dana Garbovan,membru UNJR.Un judecator trebuie sa judece dupa legile valabile in Romania si votate de Parlamentul Romaniei.Nu are dreptul sa faca legi si nici sa propuna.Opinia dumneaei pare o teama la aflarea unor magarii din tribunalele romanesti si condamnarea lor cu pedepse grele.Acum se aranjeaza intre ei.
 • 0 (2 voturi)    
  ar fi mai cinstit... (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:39)

  catalin_mattei [utilizator]

  ar fi mai cinstit si mai usor de analizat de catre opinia publica un astfel de demers al parlamentarului C Preda da s-ar prezenta in mod transparent atat modificarea ce urmeaza a fi facuta ( in forma initiatorului) cat si acele acte ce insotesc propunerile legislative si ce reprezinta motivatia unei astfel de propuneri... altfel suntem pe taramul speculatiilor si ne miscam in zona mlastinoasa a politicii romanesti ( invective, hahaieli, superficialitate).
 • 0 (4 voturi)    
  altul care e intors cu cheitza (Miercuri, 12 octombrie 2011, 14:55)

  exx [anonim]

  Ma intreb cine-l controleaza pe seful comisiei de control...
 • 0 (6 voturi)    
  FBI exact aşa face (Miercuri, 12 octombrie 2011, 15:12)

  A. [anonim]

  Înainte să se strângă comentarii aiurea de la tot felul de papagali, să remarcăm că ofiţerii FBI au şi atribuţii legale de investigaţii, urmărire penală ("prosecuting") şi "law enforcement".

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fbi#Legal_authority

  (în special paragrafele 1 şi 3 din secţiunea respectivă)

  Să înţelegem că SUA nu este un stat de drept? Hehe...

  De curiozitate: dacă Securitatea folosea hârtie igienică albă la WC-uri şi la fel decide să facă şi SRI, înseamnă că ne întoarcem în epoca Securităţii?
  • 0 (2 voturi)    
   FBI nu e CIA (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:52)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui A.

   e politia federala intr'un stat federal.
   Inainte de a comenta ar fi bine sa nu fi papagal si sa te informezi si sa vezi niste diferente intre SUA si Romania? Sau Romania e stat federal si eu nu mi'am dat seama?
   CIA nu are atributii de urmarire penala. Strange informatii si le da celor care au asa ceva. La fel si SRI acuma.
   • +1 (3 voturi)    
    CIA??? (Miercuri, 12 octombrie 2011, 19:29)

    A. [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    Ce treabă are CIA? CIA este agenţia în responsabilitatea căreia cad informaţiile externe - analogul ei românesc fiind SIE. FBI, pe de altă parte, este serviciul de informaţii interne, contrainformaţii şi contraspionaj - al cărui analog este SRI. N-are nicio legătură cu federalismul, dar absolut niciuna. Or, eu tocmai asta susţin: că, la fel ca în SUA, se pot trece în responsabilitatea SRI anumite atribuţiuni de urmărire penală.

    Mai citeşte niţel şi abia dup-aia fii miştocar.
   • 0 (0 voturi)    
    si? (Joi, 13 octombrie 2011, 9:46)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    In primul rand, FBI e cam ceea ce este politia nationala la noi, nu este echivalentul SRI. Iar daca CIA, care face cam ce face SRI ar avea astfel de atributii nu inseamna ca ar fi un model de urmat.
    • +1 (1 vot)    
     Clarificări (Joi, 13 octombrie 2011, 10:36)

     A. [anonim] i-a raspuns lui andrei

     Mă înspăimântă când văd necunoaşterea conaţionalilor mei în probleme de securitate. Hai s-o lămurim pe scurt:

     FBI = SRI

     FBI nu e poliţia SUA; fiecare stat SUA are propria sa poliţie, hai să nu amestecăm lucrurile; FBI este peste poliţia federală;

     CIA = SIE

     CIA nu este "un fel de SRI", CIA nu are treabă cu ce se întâmplă pe teritoriul SUA ci doar înafara lui - tot aşa cum SIE nu are treabă cu ce se întâmplă în România, ci doar înafara ei

     Va rog, înainte de a merge la vot sau de a vă da cu părerea pe bloguri: infomaţi-vă! Macar de pe Wikipedia dacă nu aveţi alte surse.

     Sunt şocat de numărul mare de voturi negative luate de comentariile mele pe această temă: asta arată nu doar că mulţi cititori nu se pricep, dar că sunt şi foarte vehemenţi în a-şi susţine punctul de vedere - ceea ce mă înspăimântă.
 • +3 (5 voturi)    
  Justitia cu stegulete UE la usa se opune vehement (Miercuri, 12 octombrie 2011, 15:18)

  zexe [anonim]

  Pai cum, Doamne iarta-ma, sa nu se opuna? Judecatoarea Dana Garbovan vorbeste despre exigentele unui stat de drept in timp ce ICCJ-ul s-a mutat cu totul birourile de ancheta ale DNA? Come on! Tubulatura cu scursuri s-a spart exact in mijlocul curtii. Inalata Curte, adica.
  Toata Europa rade de justitia noastra, iar Dana Garbovan ne vorbeste despre un stat de drept?
  Alo, Costiniu, cum este, tataie, la pensie?
 • 0 (6 voturi)    
  FBI face cercetare penala (Miercuri, 12 octombrie 2011, 15:32)

  radu [anonim]

  Asta cu incalcarea democratiei e tare. Pai FBI, e si serviciu de informatii si politie, face la greu cercetare penala. inseamna ca e mai putina democratie in america. Unde ne-a adus democratia originala din romania? coruptie in politica, in justitie la cel mai inalt nivel. danseaza pe masa cu clanurile mafiote. nu-i mai sperie nimeni. poate doar sri-ul!
 • -2 (6 voturi)    
  cu fruntea sus inainte (Miercuri, 12 octombrie 2011, 15:33)

  cosminrs [utilizator]

  pentru crearea unui stat perfect controlat.
  sa urlam ca suntem impotriva comunistilor, inpotriva securistilor, in timp ce incet, linistiti lucram pentru a recrea securitatea. sa ii controlam pe romani peste tot.
  sunt fericit azi. iarasi vad cum de fapt cei care sunt impotriva securistilor sunt de fapt securistii. cum ajunge propaganda la oameni.
 • +1 (5 voturi)    
  Un semnal ca nu avem justitie! (Miercuri, 12 octombrie 2011, 15:43)

  Tase [anonim]

  Acaesta propunere vine sa intareasca imagine populatiei ca de fapt nu avem justitie atat timp cat: Voicu scapa, Voiculescu joaca judecatorii pe degete, Vantu este sigur ca nu va fi condamnat caci este cel mai mare patriot, judecatoarea Costiniu pune pile pentru sot dovedit spagar. Si inca mii de cazuri in care justitia falimenteaza statul si cetatenii. SRI-ul de astazi nu mai este Securitatea de alta data fiind acum sub control CIA. Cine se teme de dosarele care ar fi intocmite de procurori SRI caci tot justia ii judeca?
 • +3 (5 voturi)    
  asta si cu Alin Popoviciu (Miercuri, 12 octombrie 2011, 16:22)

  stefan2008 [utilizator]

  Cezar Preda si Alin Popoviciu se pot lua de mana, amandoi s-ar fi simtit mai bine pe vremea dictaturii.
  Au niste initiative de te doare mintea...
  • -3 (5 voturi)    
   ? (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:11)

   cc [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

   cred ca pe tine te doare mintea eu unu m-as simti mai bine sa stiu ca se implica SRI-ul in procese care pana la urma este o institutie ce urmareste interesul statului pentru ca astfel nici procurorul nu mai are cum sa ia spaga si sunt monitorizati in actul de justitie. In Romania in momentul de fata statul pe cale democratica e foarte greu sa ia masuri drastice cu impact imediat. Trebuie controlul mutat intr-o anumita directie, altfel toti interlopii (incluzand si clasa politica) isi vor face de cap in continuare. Este o propunere excelenta, venita la un moment oportun.
 • -1 (3 voturi)    
  proiect lege (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:36)

  axxion [anonim]

  Cel care propune pare a fi un gulgutier!Infiinteaza astfel o noua Directie a VI!Ar fi posibil dar...numai cu Victor Ponta in frunte.Succes!
 • +1 (3 voturi)    
  Propuneri Cezar Preda (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:45)

  costel [anonim]

  De cind a fost intoxicat cu gaze de la centrala Cezar Preda spune numai prostii.Nu si-o fi revenit.
 • +1 (3 voturi)    
  INADMISIBIL (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:48)

  florin [anonim]

  pe scurt au fost ucisi peste 1000 de oameni pentru a fi un stat de drept. avem magistrati si procrori magistrati care trebuie sa-si faca treba pentru care sunt foarte bine platiti
 • -1 (3 voturi)    
  chiar ar fi rău? (Miercuri, 12 octombrie 2011, 17:56)

  gigi n [anonim]

  Propunerea este, oricum,foarte interesanta.Chiar i se pare cuiva ca sistemul de justitie marca psd functioneaza corect in Romania.Marea problema este,ca peste tot,controlul de catre societatea civila,care este sublim,dar cam lipseste.
  .PS Din formularea ”...initiat de deputatul PDL,Cezar Preda,.......”rezulta ,prin cele doua virgule folosite aiurea,ca dl Preda ar fi singurul deputat PDL.Sau si Hotnews are,precum televiziunile,vreun....”director”de virgule ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by