Sebastian Lazaroiu saluta aparitia initiativei Noua Republica, intr-o scrisoare adresata lui Mihail Neamtu, in care spune ca Mihai, se afla "impreuna in aceeasi barca" cu initiatorul acestei miscari, fara a preciza insa clar daca adera sau nu la proiect.

Alba ca ZapadaFoto: Noua Republica

Citeste in atasament scrisoarea transmisa de Sebastian Lazaroiu lui Mihail Neamtu.

"Draga Mihai,

Cand stateam pe malul Dunarii acum doua luni si iti spuneam ca Alba ca Zapada este inevitabila, nu credeam ca ea va veni atat de curand. Salut initiativa voastra lansata prin Noua Republica. Cred ca este cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare", scrie acum Sebastian Lazaroiu, in scrisoarea publicata pe site-ul Mihail Neamtu.

"Voi ati inceput acest proiect, altii, de oriunde vor fi ei, vor incepe altele.

Romanii nu mai pot fi pacaliti. Cand totul in jur se prabuseste, nu cred ca vor mai fi multi care sa astepte pomeni electorale, mila statului atotputernic, gratiile unei birocratii sufocante. Cei mai multi asteapta un alt proiect de societate, proiectul unei noi Romanii.

Mihai, suntem impreuna in aceeasi barca. Sunt alaturi de tine si de toti cei care isi doresc schimbarea.

Ceea ce pana acum un an de zile parea un basm va deveni o realitate. Pentru ca nu mai exista alt drum. Si este drumul pe care putem merge mai departe", se arata in incheierea scrisorii transmise de Sebastian Lazaroiu lui Mihail Neamtu.

La sfarsitul lunii septembrie a fost anuntata lansarea miscarii Noua Republica, iar unul dintre fondatori, Mihail Neamtu, a declarat ca are in vedere transformarea initiativei intr-un partid politic ce ar putea participa la alegerile de anul viitor.

Intr-un interviu pentru HotNews.ro, Mihail Neamtu a explicat atunci ca "Noua Republica" este un proiect politic ce a adunat deja mii de inscrieri si care, daca va strange destui sustinatori, s-ar putea "transforma intr-un partid de sine statator care vizeaza alegerile din 2012, 2014, 2016".

"Multi prieteni din platforma vorbesc deja, cu entuziasm si fara prea multe calcule, despre un nou partid. Suntem deschisi spre asta. In 72h am adunat peste o mie de inscrieri cu nume, prenume, profesie... Numarul semnaturilor creste de la o ora la alta si chiar nu exagerez cand va spun acest lucru", a explicat Mihail Neamtu.