Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL) Varujan Vosganian a declarat miercuri ca liberalii vor solicita la nivelul Comisiilor de buget si de administratie din Parlament formarea unei subcomisii sau formarea unei noi comisii care sa monitorizeze zilnic transferurile bugetare catre administratia locala, relateaza Agerpres.

Scopul acestui demers al parlamentarilor liberali este de a demonstra ca "puterea cumpara primari de la opozitie cu bani de la bugetul de stat".

"Se discuta mult despre abuzurile puterii, despre tentativele de mituire, e nevoie de acest demers pentru ca opinia publica sa cunoasca permanent situatia si pentru ca primarii sa aiba sentimentul ca sunt parte a unui sistem bugetar bazat pe norme, pe reguli, pe proportii, pe care le respecta, din alocarile bugetare", a spus Vosganian adaugand ca a facut o lista a fluxurilor financiare pe care le vor solicita.

Vosganian a mai spus ca liberalii din Comisiile de buget de la Parlament vor solicita, pentru fiecare localitate din Romania, alocarile facute prin hotarari de guvern din rezerva bugetara, transferurile prin intermediul ministerelor si celelalte sume care sunt alocate pe proiecte, programe speciale, pentru anul 2011.

"Speram ca astfel sa putem demasca si opri acest trafic odios care se face cu banul public, lucru foarte rusinos. Toate aceste lucruri sunt gestionate sub obladuirea presedintelui statului, Guvernului Romaniei si grupurilor parlamentare ale majoritatii, de insusi ministrul apararii nationale, general in rezerva al Armatei Romane, despre care auzim ca drept rasplata pentru atarnarea acestui blazon rusinos pe frontispiciul Palatului Victoria va fi rasplatit cu pozitia de ministru de interne", a mai spus liberalul.

Vosganian a mai precizat ca in ultima vreme "am luat nota de o adevarata Cantare a Romaniei in ce priveste racolarea de parlamentari, iar UNPR isi face un titlu de glorie din faptul ca are deja mai multi parlamentari decat UDMR, adica ne sugereaza ca amploarea tradarii din Romania a depasit pragul electoral al unui partid parlamentar".

Varujan Vosganian a mai aratat ca deocamdata in interiorul grupurilor parlamentare ale PNL nu exista informatii ca ar pleca parlamentari liberali catre UNPR.

"Fiecare dintre noi are pretul lui, suntem oameni, numai ca unii pot trece prin viata fara sa stie niciodata ce pret au, altii pot trece prin viata cu un pret pe care nimeni nu poate sa-l plateasca pentru ca el nu se masoara in bani, ci se masoara in principii, altii au preturi care, ca obiectele din vitrina, au cifre, virgula si zecimale. Eu imi manifest speranta ca liberalii fac parte din primele doua categorii", a incheiat Vosganian.