"Schimbul asta de ministere intre noi si UNPR nu exista; deci daca se va pune problema unei remanieri se va pune post pe post, functie pe functie politica" a declarat, luni, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, la TVR Info. Reactia vine dupa ce in ultimele zile presa a relatat ca ministrii Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomitianu (Finante), Traian Igas (Interne), Valeriu Tabara (Agricultura) si Valerian Vreme (Comunicatii) vor fi remaniati. Mai mult, presa a scris ca PDL ar urma sa faca si o rocada cu UNPR, Gabriel Oprea urmand sa cedeze Apararea pentru a prelua Internele, iar Cristian Diaconescu sa se instaleze la Ministerul de Externe.

Deputatul PDL a mai spus, referindu-se la o eventuala remaniere, ca un Guvern bun trebuie sa aiba in rezerva 1-2-3 oameni buni care sa preia fraiele iar PDL are asemenea oameni.

Saptamana trecuta noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat tot la TVR Info ca o remaniere guvernamentala este posibila in orice moment referindu-se la esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen: "Evaluarea aceasta va fi facuta de premier, numai premierul poate raspunde daca vor fi remanieri pentru ca el stie exact ce obiective a stabilit, dar este este posibil pentru ca atunci cand esti in cabinet ti-ai asumat un proiect, un program si ti-ai facut o foaie de parcurs. In momentul in care din foaia aceea de parcurs lucruri importante nu sunt indeplinite trebuie sa te astepti ca ministru sa pleci in orice moment, din motive care pot fi obiective sau subiective poate sa fie remaniere in orice moment, important este ca lucrurile sa mearga mai bine dupa fiecare pas facut".