Giorgio Napolitano este singurul presedinte caruia ii urmaresc cu cea mai mare atentie pozitiile si de, multe ori, tin cont de ele, a declarat seful statului roman, Traian Basescu, la finalul primirii de la Palatul Cotroceni a omologului sau italian, relateaza Agerpres.

"Pentru noi, presedintele Giorgio Napolitano este unul dintre fauritorii Uniunii Europene si unul dintre oamenii politici de cea mai mare responsabilitate pe care UE ii are acum. Va marturisesc ca urmaresc cu mare atentie toate luarile de pozitie ale d-lui presedinte Napolitano si spun acest lucru pentru prima data in cele doua mandate pe care le-am exercitat ca presedinte al Romaniei. Este singurul presedinte caruia ii urmaresc cu cea mai mare atentie pozitiile si de, multe ori, tin cont de ele", a afirmat seful statului roman, intr-o declaratie de presa sustinuta la finalul convorbirilor oficiale cu omologul italian.

Presedintele Italiei efectueaza joi si vineri o vizita de stat in Romania.

Declaratia sa vine dupa ce presa a speculat in mai multe randuri despre relatiile tensionate din Traian Basescu si Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, singura mare putere economica din UE in care principalul rol executiv ii revine sefului statului.