Uniunea Social Liberala (USL) va trimite procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, o scrioare oficiala in care ii va cere, in baza legii partidelor politice, sa ia masuri pentru radierea din registrul partidelor politice a Partidului Democrat Liberal (PDL) pentru ca nu si-a depus modificarile la statut la tribunal in termenul legal de 30 de zile, informeaza Agerpres.

"In articolele 24, 26 din legea partidelor politice scrie foarte clar ca termenul de 30 de zile este obligatoriu iar ministerul public trebuie sa ia masuri pentru radierea partidului respectiv din registrul partidelor politice. Nu e nicio rugaminte din partea legii, nu este nicio sugestie, este o dispozitie foarte clara. Nu ma astept la Boc sa cunoasca legea sau sa stie drept, dar cred ca legea trebuie respectata de toata lumea si cel care gresesete trebuie sa plateasca pentru ca altfel semnalul dat catre societatea romaneasca, pe care PDL l-a mai dat pana acum, este ca legea este pentru noi ceilalti si nu este pentru ei", a spus Ponta, luni, la finalul sedintei USL.

El a adaugat ca faptul ca cei de la PDL "nu sunt in stare sa faca niste acte si nu sunt in stare sa respecte legea" este din vina lor si trebuie sa plateasca pentru asta ca orice simplu cetatean.