Opinie

Nu este vina noastra, ci a politicienilor!

de Cristian Orgonas     Khris.ro
Luni, 10 mai 2010, 10:04 Actualitate | Opinii

In momentul in care guvernul din Grecia a anuntat reduceri de salarii si pensii, sindicalistii au iesit in strada sustinand ca nu din cauza lor tara a ajuns in situatia in care a ajuns. Prin urmare, nu este normal ca ei sa plateasca oalele sparte de catre cei aflati la guvernare.

Saptamana trecuta, dupa ce Presedintele Romaniei a anuntat masuri similare, reactia sindicalistilor romani a fost exact aceeasi. Pot fi ei condamnati ca au asemenea reactii? Nu!

Bineinteles, nu pensionarii sunt de vina ca politicienii, din considerente politicianiste, au marit pensiile atat de mult, incat bugetul asigurarilor sociale a intrat practic in faliment. Ce ar fi trebuit sa faca pensionarii in momentul in care guvernul le marea pensia? Sa refuze maririle?

Bineinteles, nu toti bugetarii sunt de vina ca in ultimii 5 ani, in sectorul public au fost angajate peste 150.000 de persoane, iar cheltuielile de personal au crescut de la 21 mld lei in 2006 la 47 mld in 2009, respectiv de la 6.3% la 9.5% din PIB. Si asta in doar 3 ani.

Bineinteles, nu milioanele de asistati social sunt de vina ca intre 2006 si 2009, cheltuielile cu asistenta sociala au crescut de la 31 la 64 miliarde lei, respectiv de la 9.2% la 13% din PIB.

Ce ar fi trebuit sa faca cei carora guvernul le-a dat posibilitatea de a cumula mai multe ajutoare sociale, desi nu erau in situatia de a avea nevoie de aceste ajutoare? Sa nu profite de slabiciunea autoritatilor statului?

Bineinteles, politicienii sunt de vina! Toata clasa politica din Romania este de vina pentru situatia creata. In mod normal, cei care au generat pierderile ar trebui sa le si acopere. Cu ce acoperim insa miliardele de euro lipsa de la buget?


Citeste restul materialului si comenteaza pe Khris.ro.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

2487 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  politicienii sunt cei alesi de noi (Luni, 10 mai 2010, 9:31)

  votant [anonim]

  politicienii sunt alesi de popor si reflecta poporul, asadar avem ce meritam
  nu ei sunt de vina, ci noi pentru ca i-am ales, si pentru ca nu stim sa alegem mai bine
  • +4 (4 voturi)    
   nu, nu noi ii alegem... (Luni, 10 mai 2010, 11:10)

   sfarsitoru [anonim] i-a raspuns lui votant

   ci pur si simplu ei se aleg intre ei, sunt la fel si-ti ofera doar 2,3 optiuni din care sa alegi ! ei se ridica dintre ei si-ti dau tie impresia ca ai de unde alege, ca sunt diferiti. In public sunt diferiti, in privat isi dau mana pe la spate si rad de noi. Asa ca nu noi i-am ales, ei s-au ales, noi facem un simplu gest de confirmare care oricum nu conteaza.
  • +2 (2 voturi)    
   Solutii (Luni, 10 mai 2010, 12:05)

   Epsilon [anonim] i-a raspuns lui votant

   Reducerea pensiilor si salariilor va lovi in cei slabi si necajiti. Ori nu este vine lor ca tara a ajuns in aceasta situatie si nu ei trebuie sa platesca inca o data. Iata careva solutii pentru ca bugetul de stat sa devina excedentar:

   - reducerea cheltuielilor presedintelui, guvernului si parlementului (salarii mai mici, disponibilizarea a jumatate din personal, renuntarea la masini de serviciu in afara de cateva Logane pentru presedinte si primul ministru, renuntarea la locuintele de protocol, reducerea numarului de parlamentari, deplasari doar cu trenul si reduse la minimum etc). Oricum e o onoare sa lucrezi pentru poporul roman si cred ca atat presedintele cat si toti ministrii si toti parlamentarii au inteles asta si lucreaza pentru tara din patriotism. Cine nu este de acord poate sa isi dea demisia oricand

   - eliminarea tuturor pensiilor speciale fara exceptie

   - anularea tuturor pensiilor de boala pe motive nejustificate

   - vanarea si pedepsirea evaziunii fiscale cu un fisc puternic si cu mijloace de control ca in America, cu confiscarea averilor celor care au facut evaziune fiscala

   - pedepsirea celor care au avut functii de conducere si au incurajat evaziunea fiscala si atribuirea contractelor pe criterii preferentiale

   - cheltuieli publice corecte (licitatii corecte, eliminarea contractelor date pe ochi frumosi la veri, cumnati, socrii, frati, amante etc)

   - eliminarea tuturor incompetentilor din functii de conducere (dar pe cine sa punem in loc ? cei competenti sunt in strainatate ...) si punerea pe primul loc a intereselor tarii si poporului roman si nu a intereselor personale

   - sunt sigur ca am uitat o multime de alte piste. Orice completare e bine venita

   Acestea sunt doar vise. Nimeni nu va face asa ceva in Romania. In felul asta putem spune ca avem ce meritam. Tot cel mic si sarac plateste, nu cei care au furat pana acum.
   Sa traiti bine !
 • +1 (1 vot)    
  Grecii (Luni, 10 mai 2010, 9:44)

  Chupacabra [anonim]

  De ce sa ne comparam cu grecii si nu cu bulgarii care au facut ce trebuia cand trebuia.
 • +5 (5 voturi)    
  Noi suntem responsabili (Luni, 10 mai 2010, 10:21)

  Gabi [anonim]

  Chiar daca politicienii sunt vinovati NOI SUNTEM TOTI RESPONSABILI.
  Tara asta nu e a politicienilor, e a noastra si avem o responsabilitate fata de ea si fata de urmasi.
  Toti suntem intr-o schizofrenie paranoida.
  Ne batem joc de sanatate (tigari, mancare junk..) si tipam sa ne dea societatea medicamente, ne invatam copii sa fie smecheri si ne miram de ceea ce fac cand ajung politicieni, butonam canalele la TV si cerem vehement statul sa ne EDUCE copii - "in spiritul muncii si corectitudinii" =))
  Cerem legislatie draconica impotriva evazionistilor ca sa ni se plateasca salariile si cand ajungem acasa lucram la negru sau pretindem spaga de la cel mai mic.
  Cerem guvernului programe de sprijin si dupa ce primim banii ne facem vila. Vrem subventii la hectar si acasa admiram din bodega jandarmii care ne salveaza de inundatii.
  De acord clasa politica e vinovata. Dar ea n-a facut altceva decat sa ne faca pe pofta.
  In fata urmasilor noi toti suntem RESPONSABILI.
 • +1 (1 vot)    
  ... (Luni, 10 mai 2010, 10:28)

  xyz [anonim]

  Cristi, nu este vina lor ca sunt incompetenti si hoti, este vina noastra ca nu vedem asta si ii votam in continuare.
  • 0 (2 voturi)    
   Competente politice (Luni, 10 mai 2010, 10:01)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui xyz

   Pana acum competentele politice au fost suplinite de fosti membri PCR care si-au facut si ei meseria cum au invatat, bazandu-se pe slabiciunile romanilor .

   Cum si cand vor aparea acei politicieni care se vor folosi, pentru a conduce Romania, de valorile romanilor?
   • +2 (2 voturi)    
    ... (Luni, 10 mai 2010, 11:16)

    xyz [anonim] i-a raspuns lui Constantin

    Din pacate politicienii sunt oglinda societatii romanesti. Clasa politica nu poate sa fie mai buna decat societatea care ii alege. Ca sa iti raspund direct la intrebare, acei politicieni despre care vorbesti vor aparea atunci cand valorile romanilor de rand se vor indrepta mai mult catre munca, educatie, civilizatie, respect, cultura, etc...
    • +2 (2 voturi)    
     Romanii (Luni, 10 mai 2010, 10:35)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui xyz

     si-au slefuit mentalitatea timp de 2000 de ani si sunt sanse nule sa si-o mai schimbe. Noi, romanii, avem un mare grad de adaptabilitate. Daca suntem condusi punandu-se accent pe slabiciunile noastre, tot romanu' se va adapta la situatie. Daca suntem condusi punandu-se accentul pe valoare, munca, corectitudine romanul se va schimba brusc la 180 de grade. Dovada o gasesti in cei care lucreaza pe afara.
     Trebuie facut ceva, la nivelul conducerii statului, pentru a schimba felul cum sunt condusi romanii macar pentru un an de zile.
 • +3 (3 voturi)    
  cu ce? (Luni, 10 mai 2010, 10:31)

  Mazeta [utilizator]

  „Cu ce acoperim insa miliardele de euro lipsa de la buget?”

  cu miliardele de euro pe care politicienii le au imobilizate in terenuri, case si conturi bancare?
 • +3 (3 voturi)    
  Cu ce acoperim? (Luni, 10 mai 2010, 10:33)

  adrian88000 [utilizator]

  Vedem conturile din Elvetia. Luxemburg,Monaco, etc.
  Banii negrii ai politicienilor se confisca integral(sunt obtinuti prin coruptie). Banii pe care unii smecheri gen Patriciu i-au ascuns acolo ca sa nu fie impozitati se impoziteaza cu 80% iar "smecherul" face puscarie pentru evaziune fiscala.
  Asta prima data. Apoi se cauta toti evazionistii din tara (gen Negoita de la PSD) si se impoziteaza ( cu amenda de rigoare pentru intarziere si tentativa de evaziune).
  Apoi se largeste baza de impozitare cu manelisti, ,baruri, frizerii, taxiuri,etc. si toti cei ce presteaza servicii., Ne implicam cu totii si cerem BON FISCAL .
  Si mai sunt si altele...!
  • 0 (2 voturi)    
   DA, DA, DA (Luni, 10 mai 2010, 11:12)

   prudent [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

   A. cerem toti bon fiscal si dispare marfa la negru! Nu mai poate fi distribuita la negru! B. Patriciu, Vantu si altii NU SUNT rezidenti fiscali in Romania asa ca nu ai ce le face. Aducerea banilor in tzara cu amnistie (cum zice Patriciu) nu inseamna ca banii se duc in economie. C. Ciudat dar daca cumparam de la hypermarket se colecteaza TVA si se duce la buget, iar ce ce lucreaza acolo au carti de munca. Samsarii din piete nu!
   • +2 (2 voturi)    
    Rezident fiscal?? (Luni, 10 mai 2010, 10:47)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui prudent

    Patriciu cetateanul carei tari este? Daca e roman va fi cercetat de organele de urmarire din Romania. Daca a facut potlogarii va fi pedepsit in Romania!
 • 0 (0 voturi)    
  numai politicienii? (Luni, 10 mai 2010, 10:36)

  ela [anonim]

  Functionarii cu rol de supraveghere a modului de cheltuire a acestori fonduri sociale si a celorlalti bani publici nu sunt politicieni.
  Au pretentia de functionari publici,batuti in cuie pe post. Ei nu au nici o responsabilitate?
  De ce dam vina numai pe politicieni,permitandu-le sa arunce vina unii pe altii?
 • 0 (4 voturi)    
  sa nu venim cu vziuni populiste... (Luni, 10 mai 2010, 10:45)

  nune [utilizator]

  ... de genul "confiscarea averilor politicienilor "! Ne ajuta sa ne descarcam dar nu sunt realiste...

  Costul crizei trebuie distribuit insa pe toate segmentele de populatie, angajati si patroni, bugetari si privati, pensionari si asistati social. Nu e corect sa plateasca doar cateva categori...
  • +2 (2 voturi)    
   ba da. (Luni, 10 mai 2010, 11:34)

   andreiK [utilizator] i-a raspuns lui nune

   " Nu e corect sa plateasca doar cateva categori... "

   Ba e corect. De ce sa plateasca pensionarul care are 350 lei / luna (sau mai rau,sunt cei cu pensii de 150 - 300 lei), pentru faptul ca resursele statului sunt constant furate/epuizate de parlamentari, consilieri ministeriali, rudele lor etc. plus cei din mediul privat abonati la contracte la stat sau la fondurile structurale de miliarde de euro
 • +1 (1 vot)    
  Toata clasa politica este o cloaca (Luni, 10 mai 2010, 10:50)

  RazvanG [anonim]

  In mod normal alegatorii nu au de ales si totusi, singura sanctiune pe care o poate aplica electoratul este sa nu mai voteze in urmatorul mandat pe cei care au fost deja la guvernare si au jefuit tara asta si pe cetatenii ei (si din 1990 incoace aproape toate guvernele au comis faradelegi). Singurul guvern care a fraudat cel mai putin tara a fost declarat la sfarsiutul mandatului ca fiind cel mai neperformant pana la vremea respectiva (ma refer la guvernul Ciorbea), iar electoratul a apreciat atunci rezultatele si nu intentiile guvernului. Din pacate cetatenii inca mai cred in povesti cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene de se lasa prostiti.
 • +3 (3 voturi)    
  AFARAAA!!! (Luni, 10 mai 2010, 10:55)

  Kolaps [anonim]

  Afara cu cei 150000 de angajati din sectorul in ultimii 5 ani si s-a rezolvat problema!!!Ultimii veniti primii plecati!
  • -2 (2 voturi)    
   Nu se poate! (Luni, 10 mai 2010, 11:09)

   garett [anonim] i-a raspuns lui Kolaps

   Aia 150.000 sunt toti membri de partid, n-ai cum sa-i dai afara ca ramane pdl-ul fara cotizanti!
 • +1 (1 vot)    
  NU PENSIONARII NORMALI AU PROFITAT (Luni, 10 mai 2010, 11:03)

  liviu paulus [anonim]

  Domnilor cind aud ca banii imprumutati s-au dus pe pensii ma intreb ce au in cap comentatorii. Ptr. mai buna intelegere doresc sa subliniez ca toate statele civilizate, vezi Germania,Austria, ceea ce stiu sigur, suplimenteaza bugetul de pensii de la cel de stat.Dar la noi, ani de zile banii nu s-au depus in banci cu dobinda comerciala ci la trezorerie si s-au consumat ptr concedii medicale de catre cei activi, concedii de maternitate si altele. Pensionarii, astazi o povara nu au beneficiat de tot ce s-a vindut pe nimic si a fost construit de catre ei si nici nu s-au putut substitui clasei magistratilor care prin deciziile luate nu au stopat fraudele majore si nu au recuperat nici un leu din bancile devalizate. Atunci Mugur Isarescu de ce nu a vegheat la bancile de stat? Sigur exemplele sunt multe, acum lipsesc 500 milioane euro ptr pensii,( poate chiar ptr cele nesimtite, povestite de dl Boc, pe care intr-un jumate nu le-a putut regla, dar in doua saptamini le rade pentru 5 milioane de romani cinstiti), dar noi platim anul acesta 12 miliarde datorii plus dobinzi. PE CE ?
 • +1 (1 vot)    
  Lasati (Luni, 10 mai 2010, 12:47)

  miki [anonim]

  Cu Nastase,Vosganian,Tariceanu,Ponta si Antonescu
  cu familile am putea trece peste criza, luindu-le agoniseala.Raspunderea este numai a lor-deciziile le-au apartinut in totalitate.Degeaba plinge Ponta si Antonescu ca nu ei erau la butoane ci ,altii din partidul lor.Putin ne pasa,ei ce faceau in timp ce la partid se luau hotariri dormeau,chiuleau sau priveau cum fura altii mai mult.Cind este de dat socoteala nu prea va inghesuiti dar,la' sarmale si mici" sunteti primii.Ia scoateti de la ciorap si desertati la nevoiasii de-i jeliti toata ziulica,dl Ponta si dl Antonescu.Lasa-ti mata jalea si contribuit la bunastarea poporului ca de aia v-a investit,domnu!
 • 0 (0 voturi)    
  deschide ochii... (Luni, 10 mai 2010, 17:46)

  danzigk [utilizator]

  cum adica "nu e vina noastra..."... poate nu a tuturor...da' sa nu-mi spui ca nu stii persoane care ard gazu' la "servici", care au jdemii de zile de concediu medical (aiurea), care s-au pensionat de boala si au trecut la privat, etc...
  aproape tot romanul fura... asa a reusit sa supravietuiasca in perioada comunista... asa a ramas.

  pana nu dispar toti ce au prins perioada de trista amintire nu se va schimba nimic in romania (cu tristete constat ca disparitia lor trebuie completata cu inca cateva generatii tinere - dar deja "stricate").
 • 0 (0 voturi)    
  politica de k k o . (Marţi, 11 mai 2010, 7:36)

  jon [anonim]

  toti politicienii au bagat mainile pana la cot in avutia poporului !
  solutii :
  1-rupeti pisica in doua .
  2 cautati-i si pe celalti care au avutacces la bugetul tarii de 29 de ani incoace .
  3 toti ministrii si toate guvernele care s-au perindat
  4 Si cei care acum sant ,,analisti"ai situatiei dezastreuoase in care nre aflam[ casea,roman,nastase,si toata pleiada de hoti care acum =nici usturoi n-au mancat nicigura nu le miroase !=ipocriti
  SI nu in ultimul rand cautati-i pe cei care s-au,,dat la fund" dupa ce si-au facut jocurile murdare .[ciumara popescu si multi altii cu conturile grase in banci din strainatate .


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version