Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra. Partea a II-a: Secretul retelei

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 25 martie 2010, 12:01 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Imaginati-va un sobolan care alearga incoace si incolo, pipaind cu mustatile capetele unei galerii subterane. Imaginati-va sistemul judiciar din Romania sub forma unui tunel, cu ambele capete pazite cu strasnicie de o retea de sobolani. Tot reteaua a minat, preventiv, tunelul. Dar, esential este controlul la capete. Iar capetele tunelului, alfa si omega, sunt Politia Judiciara si Curtea Suprema. Daca un dosar e ucis la intrare sau intra cu defecte mari, la capatul celalalt nu mai iese nimic. Daca dosarele se scurg totusi in tunel, ele pot fi rontaite si omorate lent pe parcurs. Daca risca sa iasa, sunt asteptate la celalalt capat: Curtea Suprema. Ce slabiciuni din sistem exploateaza reteua? Pe ce butoane apasa? Acesta este secretul ei. Iar acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra.

"Nouazeci si noua la suta dintr-un dosar, colegule, asculta ce spun eu... Sunt lucrate de politisti... Politistii au si carciumile, au si casele de c...., au si economicu’ in mana, au si buticarii. Deci, procuroru’ lucreaza prin mana politistului, el supravegheaza dosaru’. Sunt foarte putine cauze care le ia direct de la procuror…Si chiar daca o ia la procuror, unde lucreaza cu Politia Judiciara…procurorii pot face o p…, sunt pe post de lemn”, ii explica senatorul Voicu mai tanarulului sau coleg de partid, Alexandru Mazare. Aici, la politie, la intrarea in tunelul judiciar, poate sa inceapa sau sa se termine totul. Crescut printre procurori si judecatori, Voicu a inteles perfect importanta Politiei, cel mai vulnerabil punct, o arma letala in mana politicienilor.

Voicu: Militianu' tot din caine si din curva e facut

Cateva explicatii suplimentare, pentru o buna intelegere. De exemplu, in cazul Locic, un alt om de afaceri i-a facut acestuia o plangere la Parchet. Locic a apelat la Voicu cel vestit cu relatii in politie. Potrivit legii, cei care incep cercetarea sunt politistii. Vorba lui Voicu, procurorul lucreaza prin mana politistului. Politistul e controlat politic, deci si el lucreaza prin mana cuiva. Cum? Pe cale ierarhica. Numirea sefului sau depinde de un ministru, frunza-n vant, azi de la PDL, maine de la PSD.

Politistul are, deci, un rol cheie in deschiderea unui dosar penal, iar informatiile despre cursul anchetei le raporteaza mai sus intr-un sistem controlat politic. Iar politistul - vai de el - politistul zugravit de Voicu e o corcitura vesnic flamanda, sta cu ochii si urechile ciulite la comenzile stapanului, isi urmeaza docil seful, daca-i pica si lui un oscior, ceva. Ascultati-l: „Militianu tot din caine si din curva e facut…El daca nu se vede in varful bucatelor zice….A, l-a pacalit partidul iar!” Ce ne zice Voicu? Ca militianul asculta comanda si executa docil, fiind facut din caine, dar te inseala cat ai clipi, ca are mama curva. E si asta o perspectiva.

Dar reteaua lui Voicu functioneaza bine-merci si din opozitie, pe baza vechilor retele subterane. Cunoaste sefi de politie de cand era la Cotroceni. Pe unii i-a ajutat sa promoveze in functii, pe altii "i-a facut fideli cu cate o hartie din trecutul fiecaruia".  Chiar si din opozitie, cainele poate fi dresat. Exista in stenograme pasaje intregi in care Voicu se lauda cum a promovat, salvat sau pastrat in functii, chiar si sub Blaga, diversi sefi de politie, mari sau mai mici.

Sa ne amintim ca Voicu s-a zbatut, impreuna cu Marian Vanghelie, sa puna mana pe ministerul de interne, cu planuri de conchistadori: "Un sistem, ca sa-l incaleci, tre sa fii deasupra. Pentru ca, din pacate, uneori, aparentele sunt mai mult decat realitatea. iar daca eu nu apar, macar o data, stii cum, sa apar in aparenta sef, intelegi, acolo...". Prin urmare, nu-i de mirare ca sefi din IGP se executa la comanda lui Voicu, raspund la comenzile sale si promit ca intervin ca dosarul lui Marius Locic sa fie omorat in fasa, iar omul de afaceri ”sa nu fie bagat jos”. In plus, Voicu mai are o parghie de presiune: e vicepresedintele Comisiei de Aparere, Siguranta Nationala si Ordine Publica, care se ocupa si de politie.

Dubla subordonare a politiei judiciare

Prin proasta ei asezare in sistem si dubla subordonare, Politia Judiciara este una dintre cele mai mari vulnerabilitati din sistemul juridic, poarta secreta de intrare in retea. Politistul e dublu subordonat: procurorului dar si sefului ierarhic. La randul sau, seful ierarhic depinde de ministru, care e numit politic. Iar cariera politistului, promovarea sa, sanctionarea sa disciplinara depind exclusiv de sefii politici. Ei pot de la putere sau din opozitie, in functie de cine l-a prins in lesa pe cainele-politist. Astfel, politicienii au usor acces la datele dintr-un dosar, afla repede ce martori sunt audiati, ce parti sunt citate etc. O procedura gresita, un martor pierdut pe drum si totul se termina la intrarea in tunel, inainte sa inceapa ceva. Singurii care scapa cumva de control politic sunt politistii detasati pe o perioada de cativa ani la DNA, care are astfel propria politie judiciara, ferita de influenta politica.  

Politistul detine monopol in atributia de a demara cercetari penale, de unde si vulnerabilitatea sa. Vezi detalii in cartea judecatorului Cristi Danilet, intitulata Coruptia si Anticoruptia in sistemul juridic, capitolul Vulnerabilitati in sistemul juridic. Vezi detalii aici, pag 21 - 27.

Pe scurt, politia inseamna informatie si putere. Ascultati-l pe Voicu: ”Ba, baieti! Fiecare primiti ceva, dar nu ministerele de forta ale partidului. Pentru ca asta e ultima reduta a partidului Ai informatia, deci juridic ai puterea. Ai Politia Judiciara in mana”. Si daca o ai, vorba lui Voicu, te poti trezi condamnat de ai tai.

Un alt secret destainuit de Voicu, care ajuta din plin reteaua, pare sa fie criza economica. Politistii au credite, dar nu mai au bani. Ascultati-l: ”Toti sunt disperati la Capitala, pentru ca cei mai multi dintre ei au credite. El a zis: domne, am salariul asta, castigam atata pe luna, n-a luat in calcul anu' trecut cand toate firmele cad. Si acela care dadea o mie de euro pe luna pesches nu mai are de unde sa i-o dea mia si multi au facut credite de o suta de mii, de doua sute de mii sau s-au imprumutat, au facut, au luat case la copii pe alte nume, pe credite, pe alte nume si pierd acuma...(neinteligibil)...vina ala cu 50.000 ba, platesc acolo: Mai da-l in p.... mea pe Locic!

Dar daca dosarul scapa totusi prin tunelul justitiei, sobolanul-santinela amorseaza minele in drumul sau. Si, slava Sfintei Parascheva care-i iubeste pe toti penalii Romaniei, legislatia e plina de mine anti-dosar. Nu e cazul sa intram in detalii tehnice, despre cum se amana un dosar pe proceduri, amanari, lipsa de aparare, intors dosarul la Parchet, intervenii la procurori etc. Cea mai frecventa si eficienta arma a devenit insa exceptia de neconstitutionalitate. Odata invocata intr-un dosar, procesul se intrerupe pana cand exceptia ridicata se judeca la Curtea Constitutionala. Chiar daca e in mod vadit abuziv invocata, exceptia intrerupe cursul procesului iar cei trimisi in judecata castiga timp. Vezi un studiu realizat de HotNews.ro aici.

Cimitirul dosarelor - Curtea Suprema

Insa cimitirul dosarelor, capatul final al tunelului unde asteapta cu mustatile frematand sobolanii retelei, se cheama Inalta Curte de Casatie si Justiei. Cu puterea sa neobisnuita de sinteza, senatorul Voicu intocmeste rapid schita locului: ”Toata Romania-i la ei! Da, toata ajunge la ei. Pai, au avut o suta de dosare, sunt sufocati! Sectia Penala, cinspe', Contenciosu', Civilu', Comercialu'….sunt vreo saizeci, saptezeci de judecatori, cu personalu' auxiliar se fac o suta, da' judecatori sunt vreo saptezeci. Ca-s pe sectii. Da', toata Romania-i in cinspe oameni, repet, decat atat! Pai, sunt vreo cinci complete mari si late, domn'le, de cate trei. Atatia sunt la Curtea Suprema (…) La completul de noua is foarte putine. De regula, toate se inchid in completul de trei.

Inalta Curte e singura instanta unde nu functioneaza asa numita repartitie aleatorie. Presedintele de sectie decide cui incredinteaza un dosar. Prin urmare, reteaua poate actiona mai usor, asa cum isi doreste Voicu: ”Nu sunt toti cu probleme, si daca-s cu probleme, vorbesc cu ei inainte, mut dosarul la altul, sa da bolnav daca nu poate sa dea, il bag in medical…” Este alt secret pe care senatorul Voicu il dezvaluie soptit doar clientilor sai.   

Una dintre marile aberatii de la ICCJ o reprezinta formarea asa numitului complet de noua. In repetate randuri, procurorii DNA s-au plans ca in cauze penale ajung sa judece judecatori specializat in civil sau contencios. Altfel spus, dosare imporante, cazuri grele de coruptie, ajung pe masa unor magistrati nepregatiti, usor de influentat.

Alta problema majora: modul de promovare la Inalta Curte. Judecatorii ajung aici in urma unui simplu interviu la CSM, un criteriu de numire netransparent si arbitrar. CSM nu-si motiveaza deciziile de respingere candidatilor, prin urmare accesul la Inalte Curte se face pe criterii pur subiective. Iar odata ajunsi acolo, vorba lui Voicu, ”sunt pana la moarte”.

Or, pentru politicieni, popularea celei mai inalte instante cu personaje manipulabile, slab pregatite sau santajabile e un obiectiv vital. Asa s-a intamplat de-a lungul timpului, cu Rodica Stanoiu si oamenii ei de la Curtea de Apel Craiova, de pilda. Asa se explica poate de ce un judecator de la Inalta Curte, cum e cazul lui Cristian Jipa, se prezinta neconditionat la apelul senatorului Voicu. Ascultati-l: ”N-ai vazut cum l-am chemat pana aici? Sunt pe bune cu toti! Este un regim special, ei tin de ministerul Justitiei, sunt organ separat…

Judecatorii Cristian Jipa si Florin Costiniu de la Inalta Curte, cu tot comportamentul lor de slugi docile care raspund neconditionat comenzilor stapanului de la PSD, reprezinta partea vizibila a retelei. Curtea Suprema, iesirea din tunelul judiciar, a fost, de-a lungul timpului, infectata cu sobolanii de retea.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a protestat, printr-o scrisoare deschisa adresata CSM, impotiva deficientelor gave si a cerut suspendarea numirilor la Inalta Curte. Ca o sfidare totala, in aceeasi zi, Consiliul Superior al Magistraturii a promovat-o la Inalta Curte pe Corina Corbu, nimeni alta decat secretarul general al CSM. Aici, conflictul de interese e evident, orice alt candidat avand din start a doua sansa. Ca sa fie tacamul complet, CSM a promovat-o la sectia de contencios.

Judecatorul Corbu a aterizat astfel la sectia de contencios, desi ea e judecator la comercial si n-a judecat in viata ei un dosar de contencios. Insa ea urmeaza perfect vechile reguli ale jocului. E exemplul viu ca reteaua are mereu resurse si ca se regenereaza continuu. Or, sectia de contecios, alaturi de cea penala, au o importanta tot mai mare in ultimii ani: aici se judeca, de pilda, marile licitatii pentru constructia de autostrazi. Aici s-a judecat si dosarul Casuneanu, omul de afaceri de la care senatorul Voicu a imprumutat 260.000 de euro sa-i rezolve o problema de sanatate.

Site-ul juridice.ro a publicat recent transcrierea unor interviuri de la CSM in baza carora sunt numiti judecatori la Inalta Curte. Aici putem vedea si modul in care, anul trecut, judecatorul Cristian Jipa a promovat la Inalta Curte. Iata o mostra din intrebarile sefului CSM, iata raspunsurile:

Virgil Andreies: Calificativul foarte bine la ultima evaluare. Instrumentele pe care le are Inalta Curte pentru unificarea practicii.
Cristian Jipa:
Instrumentele sunt convocarea Sectiilor Unite ale Inaltei Curti pentru a lua in discutie unificarea practicii, aceasta unificare se face de Sectiile Unite prin recurs in anulare.
Virgil Andreies:
Prin recurs in interesul legii, vreti sa spuneti.
Cristian Jipa: Da. Sunt putin cam obosit.
Detalii aici

Asa obosit, magistratul-santinela prinde totusi un post-cheie la capatul tuneului. Jipa este acelasi judecator despre care Voicu spune, chiar in prezenta lui: ”Dansu' a fost unul din cei mai afectati oameni ca n-am iesit ministru de Interne, atunci. M-a sunat. Zice: Dom'le, inseamna ca sunteti un partid de tampiti”.
    
Acestea sunt cateva din secretele retelei, slabiciunile sistemului, butoanele de manevra. Despre unele am mai aflat detalii in timp, altele ies la iveala gratie stenogramelor cazului Voicu. Va spun din nou: Imaginati-va un sobolan care alearga incoace si incolo, pipaind cu mustatile capetele unei galerii subterane. Imaginati-va sistemul judiciar din Romania sub forma unui tunel, cu ambele capete pazite cu strasnicie de o retea de sobolani.

Vestea proasta e ca infectia pare cvasi-generalizata, iar deratizarea incepe tarziu.Vestea buna e ca tunelul incepe sa crape iar retelele pot fi distruse. Solutii exista. Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra.
 • Nota: Ramai pe Hotnews pentru partea a III-a: Cum poate fi anihilata reteaua. Solutii
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25673 vizualizari

 • -34 (62 voturi)    
  Lasa-ne sa intelegem si singuri! (Joi, 25 martie 2010, 12:27)

  Piciu' [anonim]

  Nu suntem (inca) brainless. Sau asa ne-ar dori cineva... Asteptam arestarea lui Voicu si a camarilei lui + curatenie in judecatorii. Sper ca Voicu sa ia un 20 de ani fara suspendare (sic) si sa dea pe goarna (si) camarila portocalie, ca n'asa, fiecare are camarila lui.
  • +31 (35 voturi)    
   Suntem intr-o putrefractie morala (Joi, 25 martie 2010, 13:45)

   RA [anonim] i-a raspuns lui Piciu'

   Toata tara asta, tot poporul asta este contaminat. O vedem si o simtim de 20 de ani. In '89 nu am avut o revolutie in adevaratul sens al cuvantului, care sa vina cu schimbari adanci in mentalitatea poporului. Am avut o lovitura de stat, in loc de Ceausescu din 5 in 5 ani reales la al paispelea congres avem Iliescu, iliescu, constantinescu, iliescu, basescu din patru in patru ani, iar la guvern aceiasi poveste. Dar mentalitatea romanului nu s-a schimbat deloc. Aceea mentalitatea care a lasat urme adanci in caracterele oamenilor ca indivizi si in sistemul social. Si astazi conteaza sa fii afiliat sau sa cunosti pe cineva si sa nu-i fi antipatic altcuiva. Performanta si caracterul moral al omului au fost vanate in comunism si total ignorat in ce avem de la 89 incoace.

   Ca sa va dati seama cat e de grava situatia faceti-va o autoanaliza. Raspundeti-va sincer la cateva intrebari. Ce as face daca as fi ministrul transporturilor si vine Bechtel si imi ofera 2 mil de $ ca sa fac tot posibilul sa dau contractul lui Bechtel? Sunt functionar public intr-o primarie si vine un cetatean si imi cere sa-i acord o autorizatie de constructie si in plic pune si o atentie? I-au sa nu banii? Esti patron la o firma si iei o decizie gresita si ca sa salvezi afacerea ai de ales in ati asuma greseala si sa platesti pentru asta cu averea ta sau sa iti platesti salariatii cu 70% (ca nu au incotro)? Esti doctor ORL si vine un nenorocit la tine si iti spune ca te doare la ininma il consulti (il taxezi) si il trimiti la un cardiolog?

   In final se pune problema daca poporul asta a fost vreodata unul care recunoaste valoarea (profesionala si morala) individului de langa el si il lasa in fata si sa ii asigura sustinerea sa? Iar acesta ii rasplateste sustinerea prin munca de pe urma caruia ambii sa prospere? Daca am fost oare ccomunismul a reusit sa distruga tot?
   • +21 (21 voturi)    
    Am fost de nenumarate (Joi, 25 martie 2010, 14:02)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui RA

    ori in situatia de a mi se oferi. Mult. Niciodata nu am acceptat nimic. Ce am obtinut? Inlocuirea cu amici politici. Indiferent de culoarea politica.
    Inclusiv constructorii cer anumiti oameni in anumite posturi in decocentrate, ministere, societati cu capital majoritar de stat, mai simplu oriunde e ban al statului obligatoriu e gestionat politic.
   • +6 (20 voturi)    
    ?! (Joi, 25 martie 2010, 14:10)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui RA

    Nu comunismul e de vina ASA AM FOST SI SANTEM
    • +14 (14 voturi)    
     din pacate ... (Joi, 25 martie 2010, 14:25)

     mar [anonim] i-a raspuns lui anonim

     Suntem la Portile Orientului si uneori am senzatia ca avem ceva gentic in noi legat de dar, bir, si mai nou spaga.
     Din pacate suntem pusi in situatia ca daca vrei sa realizezi ceva, mai devrem sau mai tarziu trebuie sa iei pozitie de ghiocel si sa faci compromisuri....Alfel pa!!!
     Mai sunt si oameni/persoane care nu pretind dar sunt putini, si mai devreme sau mai tarziu tot dai peste unul care te "aduce la plan".
     Mizeria asta morala ne astupa pe zi ce trece, intri in institutii si vei gasi unul care sa "deschida" usa. sunt postati incat sigur vor suiera "am eu solutia, daca vrei se rezolava... "
     Aici am ajuns dupa 20 de ani de speranta, 50 de comunism si o istorie icarcata de fanar si bir la Inalta Poarta.
     • -6 (12 voturi)    
      Solutia este in mintea ta (Joi, 25 martie 2010, 15:11)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui mar

      Asa stim ne rezolvam noi romanii problemele, cu spaga. Majoritatea romanilor, considerand-o imorala, n-o folosesc si probleme noastre se adancesc.
      • +7 (9 voturi)    
       adica sa inteleg (Joi, 25 martie 2010, 15:31)

       mar [anonim] i-a raspuns lui Constantin

       ca trebuie sa dam spaga nu?
       Pai este foarte grav daca gandesti asa, asta ar fi explicatia celor care stau cu mana intinsa.
       Dupa sute de ani si mintea romanilor trebuie revolutionata, eventual o "corectura genetica" pentru ca spaga ne-a adus aici.
       Cu o floare nu se face primavara dar se da un semnal. In concluzie daca vom fi un numar mai mic sau mai mare de indivizi care nu mai dam spaga, incet sau mai repede introducem corectia atat de necesara.
       • +3 (3 voturi)    
        Cel TREI JUDECATOARE si SECTIA CONTENCIOS (Vineri, 26 martie 2010, 10:26)

        MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui mar

        Solutia in cazul lui Casuneanu au dat-o 3 judecatoare de la Sectia Contencios...care vad ca e amintita in articol.
        Solutia a fost invers decat visau Voicu si Casuneanu....
        *
        Metafora cu sobolanii se aplica si celor 3 judecatoare ?
     • +3 (5 voturi)    
      Mai grav (Vineri, 26 martie 2010, 15:38)

      dobrica [anonim] i-a raspuns lui mar

      Am intalnit baieti care erau oameni foarte religiosi si ii cunosteam bine, care zilnic se gandeau la D-zeu, tot timpul ii auzeam ca ii multumeau lui D-zeu pt. orice chestie pozitiva din viata, astia ma furau cu masura, in ro. pana si oamenii religiosi fura. In spania multi romani normali iti povestesc senin ca au furat ceva dintr-un magazin, 20-30% dintre romanii emigrati au furat macar o pasta de dinti din magazin. Mii de romani au mancat bomboane si ciocolate prin magazine, in mod repetat, pt. ca este greu sa te prinda si nu-ti fac nimic daca te prind.
    • -6 (10 voturi)    
     Romanul nu e asa, dar e condus de nemernici (Joi, 25 martie 2010, 23:56)

     ana [anonim] i-a raspuns lui anonim

     Chiar ma mir ca nimeni nu pune punctu pe i.
     De fapt noi nu suntem asa.
     Dar suntem condusi de nemernici. Si majoritatea sunt masoni. De aceea e atat de greu sa invingi mafia lor.
     Poate unele loji sunt mai curate, dar ganditi-vă: Vanghelie, Babiuc, Nastase, Vântu, Patriciu, Iliescu, Geoana....macar acestia sunt notorii. Chiar voiam sa le spun: oamenilor, problema nu este că voi, masonii aveti puterea, ci este faptul ca nu sunteti calificati sa o exercitati. Nu cred ca va place lumea pe care o construiti, chiar daca ea va poate aduce bani. Copii vostri vor creste in mizeria creata de voi. Si nu va inteleg: daca tot sunteti la putere (indiferent ce partid guverneaza), de ce mai e nevoie sa furati? Oricum, marile afaceri sunt la voi, lucrurile merg bine cu banii - ganditi-va ca , de fapt, nu e nevoie sa furati. Cineva va pacaleste, si va face sa credeti ca pentru a avea puterea, trebuie să furi, sa santajezi, sa faci trafic de influenta. Nu e adevarat. Nu mai e nevoie de asa ceva. Opriti-va!
   • +13 (15 voturi)    
    moi aussi (Joi, 25 martie 2010, 20:49)

    gringo [anonim] i-a raspuns lui RA

    Intr-un fel sau altul, cati nu au incercat sa-mi castige recunostinta pentru a-mi intra pe sub piele... Am fost catalogat, pe la colturi, drept "nebun", "cretin", "idiot", "ciudat". Am ramas cu apelativele acestea si am fost tot mai mult impins la periferia unui sistem in care am intrat in mod cinstit, in schimbarea caruia am crezut si am actionat, desfasurandu-mi activitatea in mod onest. Dintr-o eroare, "sistemul" m-a acceptat si a avut foarte mult de furca (,) cu mine. A tras la greu. Si asa am devenit un contraexemplu. A bad example. Despre cum nu trebuie sa mai aiba loc astfel de "scurgeri" in sistem. Ranjesc si acum. Desi aflat la periferie, sunt puternic. Nimeni nu-si permite sa se joace cu mine. Daca suier o data printre dinti, se da alarma imediat in cetate. Asa ca ma simt bine in calitate de "bou", cu demnitatea si constiinta-mi intacte. Si continui sa sustin: FAQ the system! Cu gandul la familia mea, la prietenii mei si la altii dragi mie, in primul rand. Apoi, cu gandul la voi ceilalti, in al doilea rand. In general, ca sa nu se aleaga praful de noi toti.
    • +4 (4 voturi)    
     spaga (Vineri, 26 martie 2010, 0:00)

     ginel [anonim] i-a raspuns lui gringo

     Dude, lasa ca nici eu nu dau spaga. Si ma tot chinui sa fac totul la timp si sa platesc totul la timp.
     Azi mi-a venit somatie si titlu executoriu de la ANAF desi ei imi datoreaza banii :)
    • +1 (1 vot)    
     sistem mafiot in Romania fara viata (Sâmbătă, 27 martie 2010, 23:21)

     nicolle [anonim] i-a raspuns lui gringo

     Si eu sunt in aceeasi situatie. Bestiile astea sunt niste criminali fatati pentru a face crime impotriva adevaratilor romani. Trebuie sa stergi cu derbedeii astia pe jos. Din pacate schimbarea partidului conducator nu a adus nici un pic de dreptate si noi ramanem la periferia sistemului .
   • +10 (10 voturi)    
    uite de aia... (Joi, 25 martie 2010, 23:37)

    neintelesul [anonim] i-a raspuns lui RA

    mi-am dat demisia din M.AI. dupa un an... toata lumea se mira si face ochii bulbucati: "cum?... nu era bene?... de ce?... nu-mi vine sa cred!..." ce sa le explic la mormoloci ca ei vad doar ce li se da la tv. inauntru insa e reteaua de pe vremea lu "ceasca"... pusa la punct dupa ultimele "printipuri" din vest. ce sa mai, nu ai loc de ei (n.r. "lichele"). sper ca la urmatorul interviu lumea sa-mi zica: "bine ai facut, nu se merita sa stai pe 1.5 euro pe ora corect".
    • +3 (3 voturi)    
     a se citi... (Vineri, 26 martie 2010, 18:28)

     neintelesul [anonim] i-a raspuns lui neintelesul

     M.A.I. = Ministerul "Afacerilor" Interne
   • +3 (3 voturi)    
    nodul gordian (Vineri, 26 martie 2010, 8:27)

    Arsenie [anonim] i-a raspuns lui RA

    "Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. (...) Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. (...)"
  • +6 (12 voturi)    
   eu tot nu inteleg (Joi, 25 martie 2010, 13:51)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui Piciu'

   daca reteaua e atat de puternica si statul atat de corupt cum de a cazut un om din retea? a facut cineva ceva de capul lui? sau e o concurenta intre retele?
   • +5 (5 voturi)    
    daca ai dat cu minus puteai sa si argumentezi (Joi, 25 martie 2010, 14:32)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui adrian

    tu chiar crezi ca e o singura retea? asta? si ca a cazut datorita unui politist incoruptibil? ha ha ha. pai si in psd sunt mai multe retele. grupul de la cluj are sigur una. chiar ai putea sa raspunzi si sa ma luminezi si pe mine cu ce nu esti de acord. ti s-a parut ca am facut vreo aluzie la ceva?
   • +4 (6 voturi)    
    e doar concurenta :) (Joi, 25 martie 2010, 18:30)

    Radovick [anonim] i-a raspuns lui adrian

    E doar concurenta :) Doar nu iti inchipui ca pica un om care are la mana pe altii...
    E razboi total intre tabere. Nu zic eu cine sunt in cealalata tabara ca sunteti inteligenti si va prindeti singuri.
    Eu sunt doar curios: oare mamaliga poate exploda vreodata?
   • +4 (6 voturi)    
    din cauza puterii a 3-a in stat... (Joi, 25 martie 2010, 23:40)

    neintelesul [anonim] i-a raspuns lui adrian

    ... si anume media. s-au scurs informatii. destule cat sa nu mai stea "fraieru" lejer in fotoliu si sa se uite la tv cu indulgenta.
    • +2 (2 voturi)    
     si cam de unde s-au scurs informatiile (Vineri, 26 martie 2010, 13:27)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui neintelesul

     a intrat presa pe furis pe fereastra? sau le-a dat un politist incoruptibil? hai ca a fost buna asta cu presa. presa este doar un instrument, nu o putere. puterea o au cei care au informatiile si se folosesc de un instrument (presa) ca sa-si atinga obiectivele. in rest ... somn usor, vise placute
     • +2 (2 voturi)    
      nu ai inteles mesajul... (Vineri, 26 martie 2010, 18:24)

      neintelesul [anonim] i-a raspuns lui adrian

      "puterea o au cei care au informatiile si se folosesc de un instrument (presa)". si justitia e un instrument!
      la faza cu informatiile iti dau dreptate. orice copil de "securist" asa ca mine stie ca "informatia insemna putere", depinde cum o folosesti. pe principiul asta au mers si balaurii pana acum: liniste ca se trage. da cum se da pe gorna la "mass"-media, cum li se "inmoaie la intrare". acum nu mai lupta cu un judecator, doi, tre sa se reabiliteze public. si crede-ma sa faci un om sa creada ca esti inocent e simplu, sa faci un popr intreg... e naspha; uita-te la cazul "ceausescu": lumea nu mai face dinstinctie intre realizari si neajunsuri, catalogheaza clar:"neajunsuri".
      p.s. statul democratic inseamna publicitate! tine minte ce iti spun, multa "media"!
  • +10 (18 voturi)    
   Tara shobolanilor //. si smecherilor! (Joi, 25 martie 2010, 13:52)

   ShoboLingoZauR [utilizator] i-a raspuns lui Piciu'

   Pe zi ce trece vad numai motive pt a emigra cat mai departe de haznaua asta de tara...

   Felicitari Dl. Tapalaga!(editat de HotNews.ro)
   • -6 (12 voturi)    
    Sobolanii sunt niste supravietuitori (Joi, 25 martie 2010, 14:00)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

    ADN-ul tau va supravietui mai mult timp daca-ti vei creste copiii in Romania. Romanii se adapteaza oricarei situatii la fel de repede ca sobolanii.
   • +1 (17 voturi)    
    succes cu emirarea (Joi, 25 martie 2010, 14:10)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

    du-te invartindu-te. sunt satul de cei care denigreaza tara. intr-o hazna stai tu iar ceea ce ai tu in cap ar trebui sa stea in hazna. crezi ca eu nu sunt nemultumit de situatia din tara? poate si eu ma gandesc sa plec dar nu ma refer la Romania ca la o "tara de cacat" sau "hazna de tara".indiferent de culoarea politica sunt oameni nemultumiti. gandeste-te ca portocalele sunt doar cu cateva mai mult decat rosiile (si asta pentru ca niste copii de 18-24 de ani au votat impotriva comunismului - da parca ar sti ei ce e ala, sau ar putea sa mai apara situatiile de atunci) dar asta nu da dreptul nimanui, rosie sau portocala sa spuna ca tara e nu stiu cum. de curiozitate, cati ani ai?
    • +9 (15 voturi)    
     Daca omul se simte (Joi, 25 martie 2010, 14:32)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui adrian

     in Romania ca intr-o hazna are tot dreptul s-o spuna. Si nici nu e departe de adevar. Senzatia pe care o ai daca vrei sa te ridici in Romania e ca si cum ai incerca sa iesi dintr-o mocirla, cu cat te zbati mai tare cu atat te trage mocirla inapoi mai abitir.
     • -4 (14 voturi)    
      asta nu e libera exprimare, e denigrare (Joi, 25 martie 2010, 14:44)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui Constantin

      asa ca nu are dreptul. poate sa fie o situatie de hazna dar nu poate sa spuna ca o tara e asa. ca aici a invatat sa scrie prostii pe forumuri. acum, ca e mare, n-are decat sa plece.
    • +6 (8 voturi)    
     Pareri si pareri (Joi, 25 martie 2010, 15:26)

     sile [anonim] i-a raspuns lui adrian

     Poate ca nu te referi la Romania ca la o hazna, dar imi dai si mie o definitie a unei tari in care justitia e jucata pe degete de un analfabet (dupa cum se exprima)? In care statul toaca bani cu nemiluita si pensionarilor si profesorilor li se tot repeta "nu sunt bani"?

     Faptul ca tu alegi sa te referi la tara intr-un anumit fel, nu cred ca o face brusc mai frumoasa.
     • +4 (6 voturi)    
      tara prost guvernata - asta e definitia (Joi, 25 martie 2010, 15:59)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui sile

      sa stii ca oamenii sunt impartiti in proportii aproximativ egale din punct de vedere al simpatiilor politice - vezi rezultatele ultimilor 2 tururi finale basescu/nastase, basescu/geoana. si asta nu e doar tara lui, si nu este singurul nemultumit. si nici nu se afla intr-o majoritate covarsitoare. referitor la cine e vinovat sau nu, si aici parerile sunt impartite. deci nu inteleg de ce are el dreptul sa spuna ca eu stau intr-o tara de cacat. sa se duca in ce tara vrea el. eu il respect, si nu-i spun "sa se duca dracu unde vrea el de cretin" si am pretentia sa nu spuna nici el despre tara noastra ca este "de cacat". apropo si eu sunt nemultumit, nu sunt in guvern, nu lucrez la stat, etc. si nici n-a iesit cine-am votat eu. dar nu zic nimic de raud e tara. ce e greu de inteles?
      • +8 (12 voturi)    
       Patriotu lu peste! (Joi, 25 martie 2010, 16:09)

       ShoboLingoZauR [utilizator] i-a raspuns lui adrian

       Daca iesea ala care vroiai tu azi era ministru de interne musiu Voicu!

       De-aia suntem intr-o hazna! Din cauza alegatorilor ca tine care voteaza cu primu care ii da o punga colorata si o felie de salam sii ii promite ca ii da un kg de bani de pomana!

       Pe zi ce trece tot ce e mai bun in tara asta pleaca si raman numa scursurile (politicieni, cetateni de etnie roma, fotbalisti analfabeti, pitipoance, manelisti, smecherasi de bani gata si un munte de bugetari pusi numa sa ceara pomana).

       Singurii de care-mi pare rau sunt bietii pensionari care nu mai au forta si energia sa ia viata de la capat in alt loc!
       • -4 (8 voturi)    
        am explicat mai sus (Joi, 25 martie 2010, 16:43)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

        daca a iesit cine ai votat tu nu inseamna ca e bine si corect. gadeste-te ca a iesit basescu cu foarte putine voturi in plus. alegatori ca mine sunt cam tot atatia cu alegatorii ca tine. cat despre mine, nu-ti fa griji, nu pot fi cumparat cu o felie de salam. tara asta este unde este si pentru ca nu avem infrastructura. mercedes a preferat ungaria, in ciuda salariilor mai mari de acolo, pentru ca noi nu avem autostrazi. pentru ca avem un presedinte care nu avea nevoie de autostrazi cand era ministru al transporturilor. dar asta e. ar fi corect sa-mi exprim parerea ca 5.250.000 de alegatori sunt de cacat? nu. pentru ca sunt doar cu 250.000 mai multi decat ceilalti. tot nu ai raspuns: cati ani ai?
        • +4 (4 voturi)    
         Dupa cum evolueaza lucrurile (Vineri, 26 martie 2010, 9:13)

         Audit [utilizator] i-a raspuns lui adrian

         si eu sunt din c in ce mai convins ca am votat nu bine ci foarte bine! Taticu', eram morti acum cu Geoana pres. si Voicu la Interne! Asta ne era tara!
         • -1 (1 vot)    
          pe tema asta (Vineri, 26 martie 2010, 13:44)

          adrian [anonim] i-a raspuns lui Audit

          cauta pe net separarea coruptiilor in stat. este un articol de cristian tudor popescu. scuze pentru reclama dar este foarte la subiect. si pe intelesul tuturor. si asta se pare ca e important
       • -2 (2 voturi)    
        Nu.....nu (Vineri, 26 martie 2010, 9:57)

        Maria [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

        Să vă aduc aminte că a fost respins
        de partidul lui.
        Toată nebunia asta mediatică in parte
        reală este să vă inducă in gandire
        ceea ce ați afirmat.
        De fapt toți sunt o apă și un pămant!
      • +4 (4 voturi)    
       Prost guvernata zici (Joi, 25 martie 2010, 17:22)

       sile [anonim] i-a raspuns lui adrian

       Eu tind sa cred ca o tara in care 80% din populatie e batjocorita (ca asta se intampla cand platesti taxe si nu primesti nimic in schimb) e o tara de cacat.

       Restul postului tau nu are nici un rost, nu discutam aici rezultatul alegerilor de anul trecut. Si nu e nimic de discutat, Basescu nu e mai putin presedinte pentru ca a _castigat_ la limita.
       • -3 (3 voturi)    
        din pacate asa e (Vineri, 26 martie 2010, 13:38)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui sile

        daca tara este de cacat cum este presedintele ei? poti sa alegi ce modalitate vrei tu ca sa-ti exprimi nemultumirea. poti sa emigrezi (te rog chiar) sau poti sa nu mai platesti taxe atat vreme cat nu sunt cheltuite cu cap (eu asta fac - da, stiu nu e corect sa platim taxe in functie de cin castiga alegerile dar asta e). nu tara e de cacat ci unii oameni. dar de ce sa spui ca tara e de cacat? pentru ca poti vorbi in limba materna, ca poti sa vizitezi o gramada de lucruri frumoase, etc. mergi in strainatate si vei fi privit ca un imigrant si ca un om de cacat. indiferent cat de bun vei fi in ce vei face vei fi privit la fel. si nu vei avea prieteni decat romani. si ce va uneste? departarea de tara asat de cacat, corect?
        • +3 (3 voturi)    
         Uau! (Vineri, 26 martie 2010, 14:04)

         sile [anonim] i-a raspuns lui adrian

         In afara de faptul ca ai ceva cu presedintele si ca nu-ti platesti taxele, n-am inteles nimic.
         • -3 (3 voturi)    
          nasol (Vineri, 26 martie 2010, 14:42)

          adrian [anonim] i-a raspuns lui sile

          din pacate comentariile nu accepta decat text nu si desene asa ca nu te pot ajuta ;)
        • +2 (2 voturi)    
         pentru adrian (Duminică, 28 martie 2010, 21:26)

         adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui adrian

         De ce nu platesti taxele? Ca sa platim noi si pentru tine? Nu e frumos ce faci! Mergi si plateste taxele si APOI revino sa comentezi pe forum!
   • +6 (6 voturi)    
    ideea e ca trebuie pus mana pe par (Joi, 25 martie 2010, 18:32)

    Radovick [utilizator] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

    nu emigrarea. Acesti indivizi isi permit ceea ce isi permit pentru ca si noi ne facem ca nu vedem. Ca mai inchidem ochii. Ca mai spunem: ei ce mare chestie...
   • +1 (1 vot)    
    Nu tara e hazna,ci majoritatea locuitorilor ei. (Vineri, 26 martie 2010, 18:59)

    motul [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

    Sperante ? Ce se poate astepta de la indivizi de hazna ?
  • +3 (3 voturi)    
   oala si dana (Joi, 25 martie 2010, 14:29)

   bucataru [anonim] i-a raspuns lui Piciu'

   da domnu tapagala, am si io o intrebare? oare nenea voicu a mincat la cantina? sau pt ca e pretin cu procurorii nu i-au bagat si asta in dosar, ca la ofiteru cela inchis preventiv ca s-a infruptat din cantina unitatii?
   ca o sa vedeti dvs, cu acuzatiile astea scapa intr-o clipita, dar daca il acuzau ca a mincat de la cantina senatului... hmm, 25 de ani fara suspendara
   • -4 (8 voturi)    
    cu dovezile astea o sa-l inchida pe remes inainte (Joi, 25 martie 2010, 14:41)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui bucataru

    astia in loc sa stranga dovezi si sa-i condamne se multumesc sa-i sodomizeze public si sa-i scoata din joc. pe ei nu-i intereseaza pedepsirea raufacatorilor ci doar sa nu-i mai incurce pe ei. cine crede altfel este credul. ca vorba aia - "ce naiba ma, dam noi in noi? am inteles, ne oprim, va lasam pe voi, dar chiar sa ne bagati la inchisoare nu se poate. ce credeti, ca nu vine si randul vostru? credeti ca stati mereu la putere sau ca sunteti fara pata?". cam asa se desfasoara ostilitatile. ce s-a mai intamplat cu popoviciu? a inteles ca trebuie sa dea bani de campanie si acum isi vede de-ale lui. chiar credeti ca-i pasa cuiva de voi? chiar credeti ca madam udrea munceste la minister pe 1000 de euro sau cat are salariul pentru binele poporului. ha ha ha
  • +7 (7 voturi)    
   Inceputurile lui Voicu (Joi, 25 martie 2010, 14:48)

   haralamb [anonim] i-a raspuns lui Piciu'

   au fost dezvaluite intr-un material din RL: ofiter de armata, implicat in reprimarea revolutiei, apoi trecut de partea lui Iliescu, trimis ca "revolutionar" la Procuratura Generala...restul e banal.
   Cel mai interesant lucru este ca Iliescu sustine ca nu-l cunoaste. Sa-l credem sau nu?? Poate ca totusi a fost treaba lui Dan Iosif, insa el n-a mai apucat sa spuna prea multe....
   • +2 (2 voturi)    
    Am vazut la Nasu'! (Vineri, 26 martie 2010, 9:15)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui haralamb

    Il plimba in "89 pe Iliescu cu tabu'.
  • +4 (4 voturi)    
   Se vede acum foarte clar ce fel de (Joi, 25 martie 2010, 20:16)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui Piciu'

   sistem de educatie avem.
   Un sistem care creeaza
   militieni-politisti
   juristi
   economisti
   si alti "profesionisti"
   cu stampila
   la diverse BOTICURI de stat sau private !!!
 • +32 (36 voturi)    
  RETEAUA catre Kiseleff 10! Receptie!! (Joi, 25 martie 2010, 12:29)

  Ovidiu [anonim]

  Toata lumea la posturi?

  Chemati-i pe cei de afara care mai sunt la cafea si tigara si dati drumu la fumigene si la minusuri ca iar a bagat Herr Tapalaga un articol prin care ne desconspira.

  Cititi articolul inainte de a comenta, ca data trecuta ne-am facut de ras ca unii dintre voi au pus comentarii cu Jos Liberalii, Jos PNTCD-ul si chiar ati scris ca s-au gasit masini de scris la sediul PNTCD.

  Va rog atentie la ce arhiva de comentarii folositi.

  Keywords: dosar instrumentat politic, statul politienesc al lui Basescu, vendeta politica, mana lui Basescu, procurori la comanda, DNA-arma lui Basescu, interceptarile=metodele securitatii, hartuirea unui nevinovat bolnav si suferind.

  Si acum, la treaba !
  • -14 (14 voturi)    
   ce ziceai de fumigene? (Joi, 25 martie 2010, 13:48)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   parca acelasi post l-ai scris si ieri. sau era un coleg al tau? vad ca mai nou ati inceput sa scrieti ca anonimi. sa nu mai pareti organizati. inca nu am suferit nicio operatie de lobotomie asa ca ma pacaliti
   • -8 (10 voturi)    
    degeaba dati minus. constatrea e reala (Joi, 25 martie 2010, 14:19)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui adrian

    dac vreti caut si link-ul. dar faptul ca el comenteaza fara legatura cu subiectul este o dovada suficienta :P
  • +2 (2 voturi)    
   Hahaha (Joi, 25 martie 2010, 22:22)

   io [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   M-ai amuzat, sa stii!
  • +3 (3 voturi)    
   haz de necaz (Vineri, 26 martie 2010, 17:52)

   Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

   Forte!!Cred ca asa e defapt in realitate,nu-i o gluma...poate prea sinistra pt a mai rade....
 • +23 (25 voturi)    
  Mafia PSD !!!!!!!! (Joi, 25 martie 2010, 12:33)

  JCVD [anonim]

  mama lor de sobolani si guzgani rozalii...din pacate, au parte si de spijinul PeNaLilor patricieni...
  • -6 (6 voturi)    
   "te repeti" (Joi, 25 martie 2010, 14:46)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui JCVD

   sobolan si guzgan e acelasi lucru. si nu sunt doar rozalii, sunt si portocalii, stai linistit
  • +2 (2 voturi)    
   Elliot Ness! (Vineri, 26 martie 2010, 9:03)

   furios [anonim] i-a raspuns lui JCVD

   Unde esti tu Elliot Ness?? Pana una alta, hai Morar, pe ei, pe ei, pe mama lor!!!
 • +23 (23 voturi)    
  frumos descris (Joi, 25 martie 2010, 12:43)

  ady [anonim]

  ma intreb daca nu mergeti pe strada uitandu-va in spate..nu multi au curajul sa spuna lucrurilor pe nume
  • 0 (2 voturi)    
   foarte frumos descris (Joi, 25 martie 2010, 15:32)

   ady e comic [anonim] i-a raspuns lui ady

   articolul este interesant, nimic de zis. dar de aici pana la a pune problema la modul "dar dormiti fara teama?" este cale lunga. pe cine ataca articolul? o persoana anume? nu. dar atunci cine sa deranjeze autorul?
 • -22 (26 voturi)    
  cu o mica exceptie Dl.Tapalaga (Joi, 25 martie 2010, 12:45)

  dan [anonim]

  "Inalta Curte e singura instanta unde nu functioneaza asa numita repartitie aleatorie. Presedintele de sectie decide cui incredinteaza un dosar."

  nici in cazul casei luate cu japca de catre parintii doamnei Macovei nu a functionat repartitia aleatorie.
  De... ce sa-i faci.. fiecare cit si cum poate.
 • +12 (12 voturi)    
  Rats (Joi, 25 martie 2010, 12:46)

  anonim [anonim]

  Rats lead ! Abandoned ship ! Go West before it's (allready) to late !
  • +3 (3 voturi)    
   i love some rats (Joi, 25 martie 2010, 14:45)

   learning2fly [anonim] i-a raspuns lui anonim

   un sobo hyper simpatic: ratatouille:)

   altfel serios: "never it is too late.."

   sobolanii dlui Dan mi-au fost evocati in anii 90 de un venerabil profesor, un fel de "cel mai iubit dintre pamainteni" trecut pe deratizare in anii de prigoana comunista. oportunisti erau mereu pe val. aveau planul B si daca era ales un altul decat iliescu :(
   acesi venerabil ne-a sfatuit sa parasim un timp tara pentru a vedea ceva ce functioneaza bine. o democratie adevarata. sobolanii de aici au metode mult mai sofisticate pentru a ajunge la un rezultat mult mai prost decat al sobolanilor de la noi. fata in fata: sobolanul primar al lyonului michel noir si sobolanul-primar oprescu. dezavantaj michel: a facut puscarie desi este foarte inteligent si un fost excelent administrator.
 • +36 (36 voturi)    
  Citesc si nu pot sa nu imi (Joi, 25 martie 2010, 12:47)

  Audit [utilizator]

  amintesc de violenta reactie a celor din CSM atunci cand venea Basescu la ei, de cum sareau INCLUSIV televiziunile de stiri ca Basescu s-a antepronuntat daca isi dadea cu parerea pe scari sau pe hol in vreo problema. Nu pot sa nu imi amintesc de vocala doamna Costiniu care, CULMEA si ea, tot in Basescu dadea. La fel si celebra Pivniceru. Si totul cu sprijinul televiziunilor de stiri!!!!
  Ma intreb DE CE?
  Din ce retea fac parte Voiculescu (NU a fost la vot ieri) si vesnicul infractor necondamnat Vantu?
  DE CE sunt sufocati pe canalele celor doi, inclusiv jurnalistii (!!!), ca au aparut pasaje din transcrieri?
  Nu este in regula.
  Eu cred ca si trimiterea in arest a lui Voicu a cazut la vot. Au "dres-o" cum a facut-o candva Melescanu in alta situatie, cu un vot peste cat le trebuia de teama opiniei publice.
  Si asta numai pentru ca Hotnews a scos pe piata parti din documente.
  Pentru asta eu personal felicit Hotnews!
  • +17 (17 voturi)    
   Ai perfecta dreptate,dar (Joi, 25 martie 2010, 13:32)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui Audit

   cum poti sa feliciti Hotnews ptr.faptul ca a publicat aceste stenograme,cind majoritatea politicienilori din opozitie cred ca totul este ilegal,ca este o facatura a lui Basescu,ca se incearca sustragerea atentiei de la problemele ce le are Guvernul si Basescu la ora actuala?
   Saracul Tapalaga aseara a fost bagat la ora focului cu ursu din padure!
   Acum,lasand ironia la o parte,d-nule Tapalaga, atata timp cat inotati la limita posibilitatilori,succes si la mai multe.
   Este de datoria presei si a jurnalistilori sa faca public ce este in interesul public.Politicienilor le cam place repede sa le faca disparute in Nirvana.
   Intr-un fel,cred sau mai bine zis sper,ca poate asa se ajunge la corectitudinea politiceanului,
   justitiarului,bugetarului,etc.Asemenea descoperiri,
   combatute public,poate le va trezi acel sentiment de teama de-a fi el urmatorul.Nu o sa se starpeasca acest genom,dar cel putin se va minimaliza!
   • +10 (10 voturi)    
    Pentru ca in spatele lui Ursu se afla (Joi, 25 martie 2010, 14:05)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui Victor

    Voiculescu - nu a participat la vot. Retelele se intersecteaza: Voicu, Vantu, Voiculescu, Patriciu, etc. Cum crezi ca ani de zile au scapat?
  • +2 (2 voturi)    
   in tema (Joi, 25 martie 2010, 21:42)

   porky [anonim] i-a raspuns lui Audit

   corect -
 • +13 (15 voturi)    
  mafia e transpartinica (Joi, 25 martie 2010, 12:48)

  mircea [anonim]

  sunt sigur ca reteaua e formata din oameni imprastiati in toate partidele.

  ramane de vazut daca institutia menita sa ii demaste si mai departe sa curete sistemul de ei va fi dispusa sa mearga pana la capat. cu orice pret.
 • +7 (9 voturi)    
  penal (Joi, 25 martie 2010, 12:48)

  lnike [utilizator]

  sa inteleg ca reteaua functioneaza, numai protagonistii se schimba?
 • +7 (9 voturi)    
  pedeleala (Joi, 25 martie 2010, 12:51)

  vichy [anonim]

  de vrei sau ori nu vrei tot cancerul ne maninca; cai vorba de pedeleu, cai vorba de pesedeu ori peneleu, tot mama lor de corupatori sint, banu sa iasa si nare mila
 • -23 (25 voturi)    
  Dane, esti frustrat rau de tot (Joi, 25 martie 2010, 12:55)

  doru [anonim]

  Inca un comentariu plin de amuzament, (pentru cei ce stiu sa inteleaga, desigur). Acest amuzament, involuntar, este generat de frustrarea pe care o are Tapalaga in general. ///

  Formidabil. Felicitari. Mai ales procurorilor. Cum sa nu iubesti Romania. Azi l-am injurat pe Base la telefon, intr-o convarsatie privata. Mama, cat l-am mai injurat! Oare ce mi se prepara?(editat de HotNews.ro)
  • +20 (20 voturi)    
   Da, asa e, Dan e frustrat, la fel ca mine ! (Joi, 25 martie 2010, 13:15)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui doru

   si nu e singurul, suntem o tara intreaga poate mai frustrati decat el.

   Eu sunt frustrat ca oameni ca Voicu se joaca cu viitorul copiilor nostri si efectiv blocheaza evolutia tarii catre o democratie sanatoasa.

   Un hot pentru 2 gaini ia 5 ani de inchisoare iar sotia lui Paunescu, care a omorat 3 oameni cu masina pe contrasens nu ia o singura zi.

   Nu sunt doar frustrat, sunt mai mult decat atat, sunt si furios, ca oameni ca judecatorii Jipa s.a. se lasa cumparati pe o mana de galbeni si sunt de acord sa faca justitie la comanda.

   Spunea Patriciu ca vrea Justitie Privata...Deja o avem, are nume de cod RETEAUA....

   Cand Basescu a zis ca Chiuariu vrea sa umble la oala cu procurori putini au inteles ce vrea sa zica...

   Acum intelegem....Justitia e subordonata de ei, dar DNA-ul e ghimpele care ii deranjeaza. DNA e singura institutie mereu laudata de UE. Nu e vina lor ca la Curtea Constitutionala se blocheaza dosarele, ca polistii fac in asa fel incat sa poata fi anulate probe pe motiv ca nu au respectat procedurile.

   Suntem liberi sa injuram pe cine vrem, dar ar trebui sa ne vindecam de obsesia ca cineva sta si fabrica probe.

   Probele se culeg, se analizeaza iar judecatorii trag concluzia si dau sau nu sentinta.

   Asta se numeste Justitie. Nu Politie Politica, nu Securitate, ci Justitie.
   • -6 (6 voturi)    
    Frustrare (Joi, 25 martie 2010, 15:32)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

    Stii cum e cum frustrarea? Noi am fi putut sa facem o recolta bogata dar ne e frica de sobolani ca ne-o mananca.
   • +4 (6 voturi)    
    bravo (Joi, 25 martie 2010, 17:38)

    MIRELA [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

    Subscriu in totalitate.E prima oara in 20 de ani cand avem valori si oameni super calificati ,dar mai ales PATIOTI in posturi cheie precum DNA,SRI,SIE.Toata stima d-le Morar,d-le Maior,d-le Ungureanu ,si nu in ultimul rand d-lui presedinte Basescu ca i-a numit.Orice altceva,e numai incercare de aparare a acestei monstruozitati!
    • 0 (2 voturi)    
     De acord total! Si (Vineri, 26 martie 2010, 9:20)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui MIRELA

     vezi ca nu e vorba de culoare politica.
     sa cum CORUPTIA nu are culoare politica, e transpartinica, asa si CINSTEA, bunul sit nu au culoare politica.
 • +13 (13 voturi)    
  o mana spala pe alta... (Joi, 25 martie 2010, 12:57)

  mar [anonim]

  si mai multe maini spala si sustin un sistem.
  Din pacate pentru noi cei multi aceasta boala incurabila care macina statul usor si sigur, nu este de azi de ieri, este preluata din trecut. Practic dupa 1990 nu s-a schimbat nimic. Oamenii nu au facut decat sa duca mai departe un sistem pe care l-au imbunatatit si rafinat. Intodeauna politia si justitia au insemnat putere, in general accesul la informatie.
  Oare sa crape tunelul?Incep sa apara sobolanii sau raticidul este eficient?
  Sa speram ca da... pentru ca speranta moare ultima.
 • +3 (7 voturi)    
  Dictatura si beneficiile ei (Joi, 25 martie 2010, 12:58)

  zexe [anonim]

  Daca ar fi castigat Geoana, Ponta ar fi fost ministrul justitiei? Dictatura are si partea ei buna, nu-i asa?
 • +7 (9 voturi)    
  Superba big picture (Joi, 25 martie 2010, 13:03)

  Andrei T [anonim]

  Dan, am citit numai subtitulul bold-uit la articolul tau - cel cu descrierea tunelului. Vreau sa iti spun la cald (nu am citit inca articolul) - superb big picture ai surprins! Bravo.
  Citesc in continuare :-).
 • +8 (12 voturi)    
  frumos (Joi, 25 martie 2010, 13:09)

  dabu [anonim]

  Dan Tapalaga - un super articol. Atat prin continut, dar si exprimare artistica. Super, super bine scris.
  Bravo!
 • +8 (10 voturi)    
  Dane' e bun frate, felicitari pentru articol !!! (Joi, 25 martie 2010, 13:09)

  romanasu' [anonim]

  Sunt tare bucuros ca am reusit sa citesc un astfel de articol pe cat de exlicit , pe atat de puternic ca si mesaj...

  Felicitari, si continua asa, esti bun !
 • +6 (8 voturi)    
  Intrebare (Joi, 25 martie 2010, 13:23)

  CTC [anonim]

  Foarte frumos. Multe probleme de organizare care permit astfel de lucruri. Ce va rog e sa cereti cuiva sa studieze noile coduri impreuna cu procedurile. Schimba ele ceva macar in anumite zone din cele identificate de Voicu ca vulnerabile? Asta ca sa dati subtanta si sa nu para ca urmariti subiectul atat timp cat anumite partide sunt interesate. Plus ca ar fi si util pentru cititori. Pana la urma problemele de resursa umana se pot rezolva in timp. Nu cred ca numitul Casuneanu a pierdut procesul pentru ca a castigat o alta retea mai puternica.
 • +11 (13 voturi)    
  Multumim (Joi, 25 martie 2010, 13:28)

  alex [anonim]

  Multumim Dan Tapalaga si Hotnews pentru aceste articole, multumim ca stati cu ochii pe ei. Insa lucrurile abia se misca si schimbarea, daca e, abia e la inceput. Asa ca va rugam, pastrati aceeasi atitudine in continuare pe parcursul intregului proces penal al lui Voicu&co.Fara presiune publica cine stie cum se poate reintoarce treaba in tunel...cum bine ati spus-o. Suntem curiosi sa vedem amanunte din proces, daca va fi trimis in judecata amanunte din sedinte (publice),motivatiile magistratilor in deciziile care le vor lua...etc. in felul acesta ii sprijinim pe magistratii DNA/Judecatori sa ia deciziile potrivite.
 • +13 (15 voturi)    
  JUDECATOAREA PSD- ELENA CANTAR DE LA ICCJ ! (Joi, 25 martie 2010, 13:30)

  rares [anonim]

  d-le tapalaga daca aveti putina curiozitate, interesati va cum a ajuns elena cantar judecator si urmariti ascensiunea ei profesionala incredibila! elena cantar este sotia lui mircea cantar patronul ziarului "cuvantul libertatii" din craiova , ziar care este oficios al psd, unul din fii d-nei judecator cantar este consilierul presedintelui c.j. dolj , ion prioteasa care se pare ca a avut un rol decisiv in sustinerea judecatoarei elena cantar pt a ajunge la i.c.c.j., sectia contencios pe functia de presedinte !!!! d-na cantar se pare ca a fost sustinuta pe filiera voicu dar si de catre d-nul judecator costel dragut , presedintele curtii de apel craiova si membru in c.s.m. !!!!!este de notorietate implicarea in campaniile electorale pro psd al sotului d-nei cantar si a celor doi fii ai sai !
 • +9 (11 voturi)    
  mafia magistratilor din craiova (Joi, 25 martie 2010, 13:44)

  rares [anonim]

  Urmariti-ma cu atentie : in urma cu cativa ani, pe adresa unei asociatii din Craiova , a fost depusa o sesizare , din partea unui magistrat care sa dadea "anonim", dar extrem de bine informat si care a depus o lista cu mai multe dosare judecate de Elena Cantar, Camelia Spranceana si fina acesteia -Balaci , toate 3 , fiind judecatoare la Curtea de Apel Craiova. Pe acea lista erau procesele pe care cele 3 le-au judecat in felul urmator : eu , ca sa nu fim incompatibile , il judec pe sotul tau{samir}, tu il judeci pe sotul meu {Cantar}, iar tu o judeci pe soacra mea si pe copilul meu{soacra si copilul lui Cantar}! Un adevarat ...."triunghi al Bermudelor"!!! Asa au judecat procesele lui Samir , Cuvantului Libertatii si ale copilului si soacrei lui Mircea Cantar > In paralel cu aceasta sesizare , -ATENTIE !!!- a depus o sesizare si un cetatean din Craiova , de 82 de ani {Campeanu}, care a sesizat ca dupa ce l-au amagit unii din Primaria Craiova si Mititelu , care i-au promis ca-l ajuta sa-si recastige aproape 3 ha detinute in zona Plaiul Vulcanesti si centru, contra a 5000 mp, a intrat pe fir ....judecatoarea Elena Cantar si adjunctul SRI Dolj - Ion Munteanu, culmea , ultimul avrea pe sotia sa chia grefiera lui E. Cantar!! Cei doi , s-au angajat printr-un act notarial {depus la toate instantele abilitate}, ca il vor rezolva , prin relatiile ce le au ei cu Primaria Craiova , act in care era sti****ca , respectivul cetatean le da cate 4000-5000 mp, celor doi reprezentanti ai Justitiei si serviciilor secrete {!!??} iar in actul de la notariat , se scria clar la cei doi {Cantar si Munteanu}, ca pe langa cele t , rebuincioase inmormantarii , se vor "OCUPA DE MAI BUNA OBTINERE A AMPLASAMENTULUI TERENULUI" !!! Auziti cu ce se ocupa , ,agistratul Elena Cantar si adjunctul SRI Dolj - ion Munteanu ??!! Ei bine , asemenea act si lista cu respectivele procese au ajuns unde trebuia , in nici 24 e ore , la domiciliu Cantarilor, au fost trimisi sa faca perchezitii , seara , la Realitat
  • +3 (7 voturi)    
   MI-E MILA DE CRAIOVENI, DAR...! (Joi, 25 martie 2010, 14:11)

   GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui rares

   Nene, mi-e mila de bietii craioveni-oameni simpli! In Constanta nu-i asa : e mai rau! Numai ca noi, constantenii, suntem multumiti, nu mai cerem nimic, ca n-avem de unde, au luat Mazare si-ai lui tot! Insa am auzit ca in cam toata tara lucrurile stau la fel ceea ce, desigur, dovedeste ca singura solutie la problema cu pricina este sa ne retragem, discret, cu capetele plecate si sa-i lasam pe ei sa faca ce vor! Incet-incet or sa ajunga, de foame, sa se manance intre ei! Dupa aia, ne putem intoarce! Cu o conditie : sa renunte nea Nelu la cele lumesti si sa-si ia si 'mnealui un concediu, undeva la loc cu verdeata!
 • +9 (11 voturi)    
  Ce se intampla? (Joi, 25 martie 2010, 13:49)

  djaghah [anonim]

  Dom'le eu le inteleg pe toate. Ma rog, din punct de vedere al logicii 1+1=2. Da ceva nu e in regula.

  Cum asa domnule sa porneste o astfel de campanie acum cand nu e an electoral?

  Asa ceva nu se face... Daca ii bagi pe toti la zdup anu asta si apuca niste tineri de buna credinta sa candideze la alegeri ce te faci???

  Acuma pe bune. Ori s-au ramolit unii de tot or pur si simplu s-au plictisit de jocul pe care il jucau si vor sa il termine ca devenise prea obositor sa tot mituiesti in stanga si in dreapta sa tot vorbesti cu ala si cu ala, noi si noi dosare etc.. cateodata e bine sa faci curatenie si sa o iei de la inceput. E ca si cand ai schimba jobul... iti da un suflu nou.

  Si daca ajung cu totii in puscarie si DNA ii inregistreaza o sa apara prin ziare:

  "Iti mai aduci aminte ba nelule cand au venit ortacii? Ce vremuri ba, ce vremuri?" sau "am luat atunci vreo 200 spaga. Numai atat? De mii ba! si m-am dus in Bahamas 2 saptamani .. Ce vremuri ba... Da si mie un Kent" ca doar n-or sa fumeze Carpati, sa nu devenim naivi
 • +8 (10 voturi)    
  Cine sint cei care ar trebui sa inteleaga? (Joi, 25 martie 2010, 13:59)

  Frobenius [anonim]

  Simpatica povestea cu sobolanii. Ar trebui insa completata.
  Sobolanii acestia sint si inteligenti. Cind unul dintre ei cade in capcana (Voicu?) ceilalti se repliaza rapid. Cind un tunel li se surpa construiesc imediat un altul paralel.
  Degeaba cureti un colt daca lasi gunoiul sa zaca in continuare in restul cladirii. Sobolani nu sint doar prin subsolurile justitiei. Ii gasim peste tot: prin ziare, pe la televizor, construiesc, asfalteaza, privatizeaza, vorbesc vorbe, manevreaza ministere si alte "oficine" sobolanesti, din patru in patru ani ies la lumina si defileaza in public autonumindu-se "campioni ai democratiei". S-au asezat bine si e greu acum sa scapi de ei. Cu atit mai greu cu cit o mare parte dintre cei care ar trebui sa puna mina pe matura si faras inca se lasa amagiti de tertipuri sobolanesti.
  Sobolanii nu se vor distruge niciodata singuri, ei intre ei.
 • +8 (8 voturi)    
  Voicu e doar un pion (Joi, 25 martie 2010, 13:59)

  Vasile D [anonim]

  sa speram ca nu o sa il linisteasca inainte de a da drumul la gura ...
 • +1 (5 voturi)    
  logoree (Joi, 25 martie 2010, 14:02)

  floreabi [utilizator]

  O cura la ”Marcuta” n-ar strica....
 • +6 (6 voturi)    
  cum scapi de sobolani? (Joi, 25 martie 2010, 14:11)

  suba [anonim]

  hai baieti, solutii...avem 3-4 si incepe curatenia...dar fara...stam si vorbim de ei doar
  • +5 (5 voturi)    
   SOLUTIA? (Joi, 25 martie 2010, 14:21)

   GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui suba

   Domnu' Suba, solutia e simpla : inc-o revolutie!
   Da' inainte sa-l inchida, frate, cineva in casa pe nea Nelu, ca iar ne-o fura! Si sa nu vad picior de pesedist, penelist, pedelist, peremist, udemerist sau alte lighioane! Astia, daca au cu ce, sa taie frunza la caini! Daca n-au, sa puna mana pe lopata, pe saiba, pe strung!
  • +6 (6 voturi)    
   O singura solutie (Joi, 25 martie 2010, 14:28)

   Frobenius [anonim] i-a raspuns lui suba

   Exista in literatura romana un roman celebru in care eroul principal se ocupa o vreme cu stirpirea sobolanilor. Nu cred ca Dan Tapalaga s-a inspirat din Marin Preda dar solutia de acolo, cam dura dar, se pare, singura eficienta, e inca valabila.
 • +12 (12 voturi)    
  ROLUL PARLAMENTULUI (Joi, 25 martie 2010, 14:14)

  Mona [anonim]

  Excelent articol si sincere felicitari .Acum inteleg de ce presedinta UNJ afirma ca nu pot schimba din interior sistemul judiciar ci este nevoie de vointa politica,de schimbarea legislatiei .Cred ca nu ma insel afirmand ca Procurorul General Laura Codruta Covesi a propus trecerea Politiei Judiciare la Parchete iar pentru ocuparea posturilor la ICCJ,mai multi judecatori au prupus, in mass-media,sa se faca prin concurs,dar politicienii au ignorat asemenea propuneri care le incurcau jocurile meschine. Poate ca primenirea clasei politice,prin sistemul de vot uninominal, a facut ca parlamentarii sa fie de acord cu arestarea lui Catalin Voicu.Sper ca incepe reformarea justitiei,pe care o astept de 20 de ani.Ma bucur din suflet pentru ce ati reusit sa faceti pentru ROMANIA.Sanatate si mult respect Domnule DAN TAPALAGA.
 • +7 (7 voturi)    
  solutii (Joi, 25 martie 2010, 14:30)

  sorin [anonim]

  Intelegem problema cu reteaua, cei care lucreaza in sistem cunosc de mai mult timp vulnerabilitatile, insa pentru o asanare a justitiei sunt necesare niste modificari legislative.
  Una dintre solutii ar fi aceea ca prin lege, politia judiciara sa fie subordonata EXCLUSIV Parchetului(in prezent se subordoneaza administrativ M..A.I. si doar pe linie de cercetare penala procurorului, practic, are dubla subordonare, de unde apartitia unor scurt-circuite)
  Pe de alta parte, in alegerea membrilor CSM, cea mai mare pondere o au voturile celor de la instantele superioare, desi cei mai multi magistrati(si automat cei mai tineri) sunt la instantele si parchetele inferioare-de pe langa Judecatorii.
  De asemenea, ar trebui ca numirea la ICCJ sa fie transparenta, prin concurs, ca la celelalte instante inferioare, cu anumite conditii legate de vechime, specialitate.Si ar fi si altele, numai dorinta sa fie.Si obligatoriu, magistratii fata de care s-a inceput urmarirea penala sa fie AUTOMAT suspendati din functie.....
 • +2 (4 voturi)    
  si Politistul tb sa fie si magistrat (Joi, 25 martie 2010, 14:36)

  bedexe [utilizator]

  adica, dosarul facut de el, trebuie sa reziste in fata Curtii Constitutionale, a magistratilor cu experienta de acolo.
 • +11 (11 voturi)    
  Un articol reusit (Joi, 25 martie 2010, 14:55)

  euf [anonim]

  Foarte frumos prezentat subiectul. Felicitari autorului.
 • +12 (12 voturi)    
  Mi se face frica (Joi, 25 martie 2010, 15:14)

  Vrasile [utilizator]

  Asta e Rom�nia in care traim. Ion Iliescu a fost si inca mai este cancerul societatii romanesti. Voicu este una din metastaze
 • -5 (11 voturi)    
  Articolul in mare... (Joi, 25 martie 2010, 15:27)

  Gigi [anonim]

  ...e foarte interesant si probabil in mare parte reflecta fidel realitatea.

  Nu ma pot insa abtine sa nu remarc ca dl. Tapalaga e un "dragutz". Cu ridica el in slavi DNA-ul lui Basescu...."Singurii care scapa cumva de control politic sunt politistii detasati pe o perioada de cativa ani la DNA, care are astfel propria politie judiciara, ferita de influenta politica." :))

  Apropo...Cine numeste seful DNA?
 • +12 (12 voturi)    
  cum functioneaz politia romana... (Joi, 25 martie 2010, 15:58)

  yellowdog [utilizator]

  sa va dau un exemplu. Un interlop este arestat dupa o migaloasa munca de informatii a unui colectiv de politisti. Cel care a condus operatiune ii este oferit 10000 euro pt a face dovezile pierdute. Omul refuza, dar stupefactie dupa o ora interlopul este eliberat si ii spune razand: "Vezi nu ai vrut 10000 asa ca i-am dat sefului 1000." Dupa cateva luni omul nostru si-a dat demisia, stiind prea multe vroia sa traiasca fara sa ii fie frica sa treaca o trecere de pietoni. Cam asta este asa zisa politie romana la nivel inalt. Probabil ca i se potriveste de minune deviza politiei americane "Serve and Protect" cu singura deosebire ca ii serverste si ii protejeaza pe interlopi, politicieni corupti si afacerestii cu statul.
  • +2 (2 voturi)    
   Toate institutiile de stat (Vineri, 26 martie 2010, 9:23)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

   functioneaza la fel.
 • +6 (8 voturi)    
  EXCELENT ARTICOL! (Joi, 25 martie 2010, 17:35)

  DUNA [anonim]

  Excelent articol. De asemenea onesti ziaristi avem nevoie.
  • -7 (7 voturi)    
   Ma faci sa rad ! (Joi, 25 martie 2010, 19:09)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui DUNA

   Onest , pe dracu' . Asta e misiunea lui, crezi ca e de capul lui ? Ia pune mintea la contributie si nu gandi cu capul altora, cum vor cei ce conduc tara de peste 70 de ani!
  • -2 (2 voturi)    
   Ce va face? (Vineri, 26 martie 2010, 10:06)

   Apostolul [anonim] i-a raspuns lui DUNA

   Conducătorul iubit va mai fi numai cinci ani!!!
   De ce trebuie să-mi spună cum si ce să gandesc?
   Indiferent de pregătire,informații se știe că langă
   noi trăiesc astfel de oameni.
   Curios este că doriți să treceți strada o serie de
   oameni care oricum văd oricum clipesc chiar dacă
   nu le bagi degetul in ochi.
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Joi, 25 martie 2010, 17:44)

  h.a.a. [anonim]

  ... frumoasa metafora, trist adevarul...
  Felicitari pentru articol domnului Tapalaga
 • -1 (5 voturi)    
  Felicitari domnule Tapalaga , dar mai e un tunel (Joi, 25 martie 2010, 18:30)

  Bruner Fox [anonim]

  La ora cand citesc aceste randuri la palatul snagov mare bal mare .e ziua politiei: curge bautura , sampanie (si femei?) tunelul portocaliu e cam la fel, din pacate.casuneanu a cotizat peste tot.de la dna a plecat la balul politiei.tot acolo ii gasiti si pe judecatorii corupti si pe mafioti. Procurorul morar sau dl Tapalaga nu sunt. Acuma ca sa intelegeti Dumneavoastra.
  • 0 (0 voturi)    
   pai.. (Joi, 25 martie 2010, 19:04)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Bruner Fox

   eu cam asta inteleg ..."cine nu e cu noi, e impotriva noastra"...valabil pentru ei si trist pentru noi.
 • -3 (5 voturi)    
  Simplist! (Joi, 25 martie 2010, 19:05)

  Dan [anonim]

  Cam simplist domnu' Tapalaga ! Lucrurile sunt mult mai complicate dar nu doriti sa le devoalati, sigur le cunoasteti. Ce bine ar fi sa fie doar "schema" prezentata ! Priviti mai sus, si in ograzile alaturate , cu impartialitate, ca un justitiar adevarat , nu de poza ,angajat cu simbrie , intelegeti dvs. cce vreau sa spun! Succesuri!
 • -4 (6 voturi)    
  toata lumea o face (Joi, 25 martie 2010, 19:41)

  Dan [anonim]

  Mai omule. Sa nu crezi ca toata porcaria asta cu traficul de influenta este monopolul unui partid. Chestia asta se practica nu de ieri de azi, se practica si acum 20 de ani. Si nu se va termina niciodata. Atata timp cat intr-un sisitem corupt vor exista probleme, la fel de bine vor exista si "rezolvatorii". Ca a cazut fraierul asta, nu mira pe nimeni. Asta pt. ca suferea de limbarita. Dar nu-ti face probleme. Ai sa vezi ca atunci cand se va schimba puterea, vor aparea "nazbatiile" celor care au pierdut-o. Si asa mai departe. In alta ordine de idei, sunt destule curve si in presa. Am lucrat si eu pe vremuri la un ziar unde se scria deseori la comanda. Scrii foarte bine, esti un talent inascut, dar nu fi partinitor. Nu de alta, dar vremurile se schimba si cine stie ce nenorocit - achitat intre timp de ICCJ- te tine minte.
  • -1 (5 voturi)    
   in tema (Joi, 25 martie 2010, 22:01)

   porky [anonim] i-a raspuns lui Dan

   da,si mie imi e teama -un articol de Pulitzer intr o democratzie sau de prima crima mafiota intro tzara fara lege- oare ce urmeaza pentru domnul Tapalaga ?
 • +8 (8 voturi)    
  Interesant articol......la fel ca multe altele (Joi, 25 martie 2010, 22:54)

  Jaguarul [anonim]

  Un singur lucru mai imi place la presedintele Traian Basescu! "Are sange in instalatie!". Daca ar avea si un guvern dupa chipul si asemanarea sa, probabil ca s-ar intampla si miracole in tara asta.
  Din pacate colcaie si in jurul domniei sale de suficienti ignoranti ai realitatilor inconjuratoare si o multime de pupincuristi care se sustin unii pe altii....si le merge treaba bine. Adica....vorba cuiva....Ce crezi ba....ca schimbi tu mersu' pa vale ? Cand o tara intreaga e cuprinsa de cangrena si trebuie "sa tai in carne vie" ai nevoie de o echipa de doctori a dracului de buna "ca sa faci din rahat bici, si sa si trosneasca!". Tinta suprema a presedintelui - modernizarea Romaniei - e atat de departe, incat "luminita lui Ciorbea de la capatul tunelului " mi se pare acum un obiectiv mult mai realist de atins.
  Un stat modern, cu o putere de stat autentica, asaza in centrul ei, nu statisticile masluite de functionari corupti sau inconstienti, chiar prosti de-a binelea, ci pe propriul cetatean.
  Toate faptele de vitejie ale guvernelor care s-au perindat in acesti ani trebuiau sa tinda spre bunastarea romanului, indiferent de compromisurile diplomatice inerente intr-o lume globalizata. Cetateanul roman si gradul lui de satisfactie/nivelul de trai determina modernizarea Romaniei.
  Constitutia unui stat civilizat garanteaza in principal drepturile oamenilor si mai apoi reglajele de putere.
  Sunt atatea lucruri simple de pus in practica pentru a regla sistemele din administratia publica centrala si locala, atat in plan legislativ, administrativ, economic si social, dar care nu se intampla din cauza unor centre de putere discretionara, nedetectabile pana in prezent din cauza de "orbu' gainii"!?
  E foarte simplu, domnule presedinte: inlocuiti orchestra si trompetistul sef cu o echipa de chirurgi autentici. Sigur nu ii gasiti la partid, dar s-ar putea sa dati peste ei prin institutiile statului. Luminita e vie si se afla in tara. Nu e in UE sau peste ocean!?
 • +5 (5 voturi)    
  Romania forever and ever (Vineri, 26 martie 2010, 1:05)

  narcis [anonim]

  Asta este lucrarea de doctorat a PSD-ului..... ar fi trebuit sa fie sfarsitul acestui partid acum 20 de ani dar nu a fost sa fie pt ca a cuprins si sufocat cu tentaculele sale aceasta tara timp de 65 ani....a avut resurse nelimitate de care s-a folosit pt a forma SISTEMUL......adica ceva unic care a fost si mai este boala care ne chinuie in mod cinic desi toti dorim sa scapam pt totdeauna de ea.....au un sprijin puternic si constant de la rasarit.....Am certitudinea ca revolutia a fost o iluzie amara pt ca au profitat de ea ca sa ne manipuleze si mai usor oferindu-ne iluzia libertatii......pana in 2000 au falimentat industria si sistemul bancar adica au furat banii adunati din munca de noi si ne-au lasat pe drumuri prin privatizari din care sa ales praful.....au oameni extrem de volatili ce migreaza f usor prin toate partidele politice....acestia sunt cameleonii transpartinici.....o parte din noi oamenii de rand am reusit sa ne salvam oarecum dar numai cu sacrificii stiute numai de noi muncind in strainatate....e o iluzie totusi pt ca majoritatea din noi ne-am intors acasa si si odata cu noi si toti banii munciti cinstit de noi....adica in esenta am adus bani in tara ca sa ii tinem in continuare in viata pe acesti bolsevici....nu vom scapa niciodata de ei.....ei sunt boala incurabila a societatii romanesti
 • -2 (4 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 1 (Vineri, 26 martie 2010, 7:46)

  Tanti [anonim]

  Dn. Tapalaga,

  Am sarit in sus de bucurie cind a cistigat Basescu! Am fost fericit! Am simptit cum ne-au trecut noua tuturor cartusul pe la ureche; o repetare a guvernarii gen Nastase in care partidul stat a acapart totul, inclusiv economia privata. Am sperat la instaurarea statului de drept, un stat in care cei care incalca legea sunt judecati competent si correct, un stat care respecta drepturile cetateanului pina la dovedirea de catre stat fara echivoc a vinovatiei acestuia (daca e cazul). Am sperat la un stat care sa administreze averea publica in binele tuturor, nu doar spre binele citorva. Am sperat! Dar ce vedem noi oare in jurul nostru? Un guvern care este paralizat de dorinta de a imbina populismul cum binele propriu. Populism insemnind aruncarea cu putinii bani care ii mai avem pentru cumparare voturi viitoare; binele propriu insemnind incercarea de reducere drastica a veniturilor celor care oricum nu le genereaza voturi pentru a crea disponibiliati finaciare guvernului pentru “investitii” si “consumabile”. Anul trecut este unul din anii in care statul roman a cheltuit sumele cele mai mari pe investitii, unde sunt rezultatele, ce s-au facut cu banii? Ce legitimitate mai poate avea un guvern care incalca in mod fragrant legile statului? Cum s-a ajuns de la o speranta de mai bine, de dreptate la o deziluzie atit de mare intr-un timp asa de scurt? Ce s-a intimplat?
  • +2 (2 voturi)    
   Să ințeleg.... (Vineri, 26 martie 2010, 10:09)

   Apostolul [anonim] i-a raspuns lui Tanti

   Ați așteptat pană a trecut fusul orar să vedeți că
   a caștigat?
   Eu știam că va caștiga!Trebuia să termine ce a incepuSă-i ajute Dumnezeu!!!t.
 • -6 (6 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 2 (Vineri, 26 martie 2010, 7:47)

  Tanti [anonim]

  Am sperat ca instaurarea la putere deplina a “opozitiei anticomuniste” va adduce in sfirsit statul de drept in romania, lucru ce nu a putut fi realzat sub CDR. Am sperat ca cei care fac faradelegi vor fi adusi in fata justitiei, vor fi judecati correct fara incalcarea drepturilor cetatenesti a acestora pentru a umbri corectitudinea acuzarii. Ce vedem in schimb? Circ mediatic, executie publica demna de cei mai crunti Mulahi Talibani, fara drept de aparare oferita invinuitului, fara dreptul de a adduce la conostinta invinuitului “probele” invinuirii acestuia, fara dovedirea de catre stat de obtinerea legala a acestor “probe”, fara dovedirea ca “probele” sunt reale si nu contrafacute. Nu ma intelegeti gresit, nimic nu ar putea sa ma faca mai fericit de cit sa vad dupa gratii reprezentantii de virf ai PSD ce ne-au asuprit in timpul guvernarilor lor. Dar vreau sa ii vad dupa gratii doar dupa judecarea lor corecta cu respectarea drepturilor cetatenesti si dovedirea vinovatiei de catre stat fara echivoc.

  Publicarea “probelor” de catre PD-L prin autoritatea statala direct controlata si subordonata politic numita DNA fara respectarea legii, pentru beneficii politice clare reprezinta fara nici cel mai mic dubiu un act clar de POLITIE POLITICA indifferent daca micul gainar gargaragiu este vinovat cu ceva sau nu. Crearea de avantaje politice, mediatice si sau materiale prin intermediul controlului direct al entitatilor statuli in detrimental opozantilor politici, acuzarea si judecarea in mas media in mod NELEGAL al reprezentantilor opozantilor politici indiferent de vinovatia acestora reprezinta un act NEDEMOCRATIC, o incercare de lovitura de stat si de abrogare a DEMOCRATIEI si a STATULUI DE DREPT.
 • -5 (5 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 3 (Vineri, 26 martie 2010, 7:47)

  Tanti [anonim]

  Domnule Tapalaga, suntem tara de pe glob cu cei mai multi angajati ai serviciilor secrete pe cap locuitor, fiiti sigur ca si convorbirile dumneavoastra telefonice si ambientale exista.. Ca ori ce om, aveti discutii cu oameni pe care ii cunoasteti si in care aveti incredere, discutii in care va dati mare, discutii in care spuneti ca faceti si dregeti, discutii in care va laudati cu relatiile pe are le aveti, discutii in care va laudati cu serviciile facute unor oameni importati pentru a va dovedi propria importanta, discutii in care pur si simplu birfiti vrute si nevrute, in care spuneti bazaconii “la misto” despre fel si fel de oameni ca au facut vrute si nevrute. Cum v-ati simptii daca DNA brusc ar avea o schimbare de inima ar lua inregistrarile la filtrare, ar decanta ce nu e intersant si nu da bine, ar introduce in loc “neinteligibil” si “puncte puncte” pentru a schimba total sensul spuselor dvs si apoi ar scurge aceste informatii unei publicatii media opuse curentului dvs astefl incit toata tara sa auda si sa vada fara ca sa vi se dea posibilitatea legala ca dvs sa luati la cunostina acuzele aduse si dovezile acestor acuze ca fiind reale sau nu, legal obtinute sau nu? In situatia ipotetica descrisa mai sus, ati fi clar nevinovat (asumind ca sunteti un om correct) dar cine ar mai crede asta, dupa un megalinsaj mediatic, dupa ce opinia publica deaja va judecat si a dat verdictul de VINOVAT? Situatia ipotetica descrisa mai sus a dvs, este clar repetata tuturor oamenilor importanti din aceasta tara. Stiind asta, ca sunt ascultati 110% din timp, judecatorii la care ar ajunge eventual dosarul dvs. credeti ca ar mai avea curajul sa faca dreptate sa dea un verdict altul de cit cel dorit de putere pentru a evita cu ori ce prêt potentialul propriului lor santaj cu linsajul mediatic?
 • -6 (6 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 4 (Vineri, 26 martie 2010, 7:48)

  Tanti [anonim]

  Dar ce se intimpla cu un iarasi ipotetic “Gogu” din discutiile dvs, un om de care spuneti colegilor ca e un corupt ca a luat bani ca a incalcat legea ca a facut vrute si nevrute, dar spuneti asta ca asa va pleznit pe moment limba; “Gogu” in realitate fiind un om complet correct. DNA savureaza discutia inregistrata si “editata” de minune, politicienii de la DNA il urasc si ei pe “GOGU” si publica ce spui tu de “GOGU” sa auda toata tara , sa fie judecat si condamnat de opinia publica fara ca acesta sa fie vinovat cu nimica si sau sa aibe sansa de a se apara. Citi oameni nevinovati pot fi ruinati pe viata de asa ceva? Cum ti-ar placea ca sa vina DNAul si sa te aresteze pe baza ipoteticelor stenograme nedovedite si nevazute de tine? Sa te tina la inchisoare un an, doi, pina poate dai de un judecator curajos caruia sa nu ii fie frica de potentialele inscenari ce pot fi facute de DNA ca sa fii pus in libertate?

  Stenogramele publicate ale micului gainar gargaragiu suna rau, dar prin campania de linsaj mediatic, prin INCALCARII LEGII, prin actiuni de POLITIEI POLITICA, si prin acte NEDEMOCRATICE nu o sa putem afla niciodata daca micul gargaragiu este vinovat cu ceva sau nu chiar daca el va fi gasit vinovat de instante. Ce judecator mai are acum curajul sa merga impotriva verdictului dat de opinia publica? Ce judecator ar avea curajul sa supere DNA’ul? Unde este staul de drept? Ce se intimpla cu vietile distruse ale tuturor persoanelor mentionate in aceste stenograme? Probabil o buna parte din aceste persoane sunt complet nevinovate de ce scrie in aceste transcrisuri. Cum e posibil asa ceva? Ce fel de stat democratic e acesta? In vremurile cele mai asupritoare ale guvernarii Nastase, probabil oameni vinovati au fost scapati de pedeapsa cuvenita dar niciodata nu s-a mers asa de departe incit oameni nevinovati sa fie ruinati pe viata. Care este diferenta intre lisajul mediatic actual si oamenii nevinovati trimisi la canal de consilierii sovietici in anii 50?
  • +3 (3 voturi)    
   ...??? (Vineri, 26 martie 2010, 10:30)

   Costica [anonim] i-a raspuns lui Tanti

   ...Iar incercati cu abureala? Pe ce lume traiesti? Cum poti sa vii cu astfel de argumente ? Ai fost vreodata in lumea lor , sa-i cunosti ?
   Pur si simplu faci parte din tagma idealistilor care cred ca ce zboara se mananca si cei mai periculosi oameni pentru ca din cauza voastra s-au prabusit societatile !
   Matusic-o, lasa-ne cu idealismul, vezi de viata reala si te asigur ca lucrurile stau mult mai rau ca ce citesti in stenograme.
   Nu am vazut sa ii feliciti pe cei care au avut curajul sa-i inregistraze si asa incerce sa-i infunde pe mafiotii astia . Asta pentru ca la noi MAFIA politica e asa de protejata , inclusiv de fraieri ca tine, ca in loc sa sustinem actiunile de curatare se gasesc critici carora le e frica de "dictatorul Basescu" caci tot ce ai scris e in directia asta !
   Daca Basescu devine un pericol mai mare , sa nu crezi ca scapa, dar pana atunci , regimul asta e singurul care a dat semne ca vrea sa schimbe ceva . Si trebuie schimbat , nu gluma!
   Asa ca mai lasa-ne cu visurile tale idealiste, ce nu ai inteles din articol, manaria prin care se fac numirile la Inalta Curte si cum se pot aranja ? De ce nu te-ai legat de modul ala infect de a face justitie ? Ala nu te sperie ? Ei ? Sau nu e "dictatorul" de vina si atunci nu are rost sa ataci subiectul?
   • -1 (1 vot)    
    S T A T D E D R E P T (Vineri, 26 martie 2010, 12:12)

    Nelu [anonim] i-a raspuns lui Costica

    Stimate Costica,

    Idealismul este virtutea cea mai inalta. Statul de drept nu poate fi sacrificat indiferent de motive. Nu poti aplica nedreptatea in cautarea dreptatii.

    Cit despre judecatori, ei sunt oameni, ca mine si ca tine, e greu sa faci fata santajului si intimidarii practicate de politicienii la putere.

    Un judecator emite o sentinta. Exista doar doua variatne, sentinta corecta, conform legii sau sentinta incorecta cu incalcarea legilor statului roman.

    O sentinta gresita poate fi cauzata de:
    1. Incompetenta
    2. Harababura legislativa (legi mereu schimbatoare ca nimeni nu mai stie ce e in viguare si ce nu)
    3. Suprasolicitare (vezi 100+ doasre pe sedinta)
    4. Mita (judecatorul ia bani ca sa dea o decizie favorabila platitorului)
    5. Santaj (statul si sau repreezentantii politici ai acestuia prin interceptarile serviciilor secrete santajeaza direct sau indirect un judecator ca sa ia o decizie altfel de cit normala)
    6. Intimidare (judecatorul nu are curajul sa ia o decizie opusa politicianilor la putere si a acolotilor acestora de frica repercursiunilor gen santaj, dare in vileag anonim inregistrari telefonice, poze compromitatoare, teama de a nu fi blocat de la promovari, de a nu fi penalizat din punct de vedere al carierei, etc).

    Atit timp cit o sentinta este corecta din punct de vedere legislativ nu are cum sa exista coruptie sau trafic de influenta.

    Daca un judecator se dovedeste ca a dat o sentinta gresita si ca a luat mita, atunci da e vinovat de corutie, trafic de influenta etc.

    Daca un judecator ia decizii gresite din cauza fricii de intimidare si santaj politic, noi cetatenii de rind nu avem nici o sansa. In plus, legislatia este atit de VARZA, de contradictorie, de neunitara, incit un judecator pe exact aceeasi speta poate legal in anumite cazuri sa dea si 10 sentinte complet diferite. Asta este opera POLITICIENILOR, ei sunt vinovati de aceste legi ce fac imposibila evaluarea corectitudinii deciziilor judecatorilor.
    • +1 (1 vot)    
     Nu am nici cel mai mic respect petnru idealisti ! (Vineri, 26 martie 2010, 15:17)

     Costica [anonim] i-a raspuns lui Nelu

     Idealistii sunt cei mai tampiti oameni destepti, oameni capabili care au tras o linie dincolo de care nu trec, pentru care totul e alb sau negru !
     Ei au pricinuit cele mai mari nenorociri din lume si au provocat cele mai multe decese !
     Marx , Engels, Lenin erau idealisti. Hitler era idealist ! Toti creatorii de mituri, ALLAH, Mahomed , Dumnezeu etc sunt idealuri in numele carora au fost ucisi cei mai multi oameni. Caci se ucide in numele ideii ! "revolutie' urla idealistul si accepta ca " omorul e una din caile ei" !
     Asa , ca sa ma scutesti de idealitiii care au distrus mai multe vieti ca bolile ! mergi in Israel sa vezi ce s-a ales de chibuturi, idealul falansterelor agricole ! Ce s-a ales de "egalitate intre oameni" ?
     Numai voi puteti sustine ca ceva bun! Ma uit cum intelectualitatea stangista din Europa , care nu a cunoscut niciodata ororile stangismului real, tot bate ala in piua pe tema egalitarismului , numai de cafenea , nu si real (ca nu se rup in doua de dragul imigrantilor) ssi care duc la pierzanie Europa care nu mai face fata presiunii economice a restului lumii !
     Vom plati iar , cu totii, "idealurile' putrede ce nu tin seama de om in primul rand. Av urma un razboi mai ceva ca cele vechi.
     Un nebun arunca o piatra in balta si zece destepti nu sunt in stare sa o scoata ...piatra sunt ideile voastre ce ne trag la fund iar nebunul...ghiceste !
     • -1 (1 vot)    
      base (Vineri, 26 martie 2010, 17:43)

      Croco [anonim] i-a raspuns lui Costica

      Deci basescu nu e idealsit..? HA HA HA!
 • +3 (3 voturi)    
  Felicitari (Vineri, 26 martie 2010, 7:49)

  marinel [anonim]

  Dane, felicitari !
  Da tata in mama lor de hoti si mafioti !

  Stiu ca e greu dar nu esti singur ! Pina cand o sa ne conduca sistemul mafiot pus la cale de maimute ?
 • -4 (4 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 5 (Vineri, 26 martie 2010, 7:49)

  Tanti [anonim]

  Am scapat de conducerea statului tip mafiot atribuita PSDului, si am ajuns la o conducere a statului tip TOTALITAR cu incalcarea fragranta a drepturilor cetatenesti, incalcarea drepturilor fundamentale ale omului si a legilor statului Roaman. La momentul actual si in mod TRAGIC actul de justitie in Romania este lovit de NULITATE ABSOLUTA! Cum este posibil asa ceva?

  Imi este frica de MAFIE! Imi este si mai FRICA DE DICTATURA!

  Avem nevoie de un stat de drept, avem nevoie de o justite corecta, independenta si imuna de actele politicienilor pentru a garanta statul de drept. Dar cum e asta posibil cind procurorii sunt loviti de mega conflicte de interese fiind doar apendici ai puterii politice si nu agenti independenti ai statului, ocupinduse doar cu procese mici si usoare ca sa dea bine la statistica, cu inscenari de dosare la nivel inalt si din cind in cind cu sacrificarea in public a propriilor corupti ca dovada falsa a instrumentarii dreptatii in fata prostimii? MAREA CORUPTIE in Justitia romana se numeste SANTAJUL si INTIMIDAREA judecatorilor de catre politicieni aflati la puterei si nu mita asa cum e ea redata la TV. Punete domnule Tapalaga in pielea unui Judecator; vulnerabilitatea ta in fata politicienilor ar fi totala. Ca om nu poti sa traiesti fara sa vorbesti si daca vorbesti esti inregistrat, si daca esti inregistrat poti fi santajat indifferent de ce spui. Legile facute de politicieni sunt proaste, sunt contradictorii. Un judecator da un verdict conform legii A, dar ce se intimpla cu legea B care spune altfel? Astfel un judecator este perpetuu santajabil…”ai luat decizie contrar legii B”… cine e vinovat..? cum se poate face dreptate? Ca judecator ai curaj sa dai verdict contra unui politician corrupt? NU! Ca e vai si amar de pielea ta daca inculpatul e la putere acuma… sau vai si amar de tine cind va veni la putere peste 4 sau 10 ani… aici e cheia tergiversarii actului de justitie.
  • +1 (1 vot)    
   Raspuns lui tanti (Sâmbătă, 27 martie 2010, 18:08)

   brad [anonim] i-a raspuns lui Tanti

   Nu va puneti intrebarea "de ce un judeator din USA sau Germania ,de pilda, nu ii e fria sa dea un verdict impotriva unui politician?Raspunsul e ca nu sant arondati politic si nu se tem de consecinte pentru ca de aceea au optat sa fie judecatori ,sa faca dreptate.Daca le e frica sa faca asta inseamna ca nu sant facuti sa fie judecatori si trebuie sa renunte.Dumneavoastra ori santeti din familia unuia din cei care apar in stenograme ori santeti cu capul in nori si postati ca sa va trea timpul cu ceva.Coborati la realitatea Romaniei de astazi unde coruptia inghite munca unei tari intregi si nimeni mu e pedepsit,
 • -4 (4 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 6 (Vineri, 26 martie 2010, 7:50)

  Tanti [anonim]

  Multi judecatori de frica Politiei Politice nu au curajul sa ii gaseasca vinovati pe cei vinovati, iar legile facute de politicieni ii forteaza sa faca aceasta tergiversare in mod legal ad infinitum. Judecatorii care au curajul sa faca fata SANTAJULUI si INTIMIDARII conducatorilor politici le datoram foarte mult, ei sunt singura noastra sansa la o societate mai justa mai corecta. Pina nu demult am fost orb; JOS CU SALARIILE RUSINOASE ALE JUDECATORILOR CORUPTI, JOS CU PENSIILE MIRSAVE! Dar ce s-a intimplat recent cu acest caz ma facut sa am o clipa de LUCIDITATE, sa trec dincolo de prejudecatile pasionale anti pesedite si sa vad realitatea trista si sumbra in care ne aflam. Judecatorii au salarii si pensii sufficient de mari incit trebuie sa fii profund prost sa nu realizezi ca nu se merita sa iei mita. Doar citva cretini pot face asa ceva, dar ori ce padure are uscaturi. De ce oare guvernul se lupta sa realizeze ingenunchiarea totala a justitiie? Guvernantii stiu bine ca marea majoritate a Judecatorilor etc. au credite luate bazinduse pe salarii si pensii decente si stabile. Vine guvernul si vrea sa ii lase pe judecatori in strada, fara locuinte; da, asta insemna taierea veniturilor unui om cu credite luate. Asta nu poate sa insemne si sa genereze de cit doua lucruri: In disperare de cauza sa forteze judecatorii la luare de mita pentru a ii avea si mai mult la mina, pentru a garanta controlul politicului total asupra actului de justite prin santaj si intimidare sau sa ii forteze pe judecatori sa iasa din magistratura catre avocatura pentru a nu isi pierde locuintele, a nu fi lasati in strada si a nu fi falimentati financiar. Prin plecarea multor judecatori actuali, politicieni actuali la putere si-ar putea impune apendicii politici in locurile vacante pentru a isi asigura controlul politic ne-impartial nu numai asupra procurorilor ci asupra intregului system juridic din romania precum a fost in perioada DICTATORIAL TOTALITARA A RPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA.
 • -4 (4 voturi)    
  DREPT LA REPLICA 7 (Vineri, 26 martie 2010, 7:50)

  Tanti [anonim]

  Sunt Ingrozit de ceea ce se intimpla! Tu nu esti? Asumind ca faptele descrise in stenogramele publicate de DNA sunt intrutot reale, gravitatea acestora palesc in comparati cu dezvaluirile incalcarii fragrante ale statului de drept.

  Guvernul actual disperat ca judecatorii iau decizii conform legii si impotriva vointei lor. Disperati ca in loc sa ajunga banii la “Investitii” si “ consumabile” vor ajunge la Profesori, Pensionari, Militari, Magistrati etc.. Domnule Tapalaga, stii ce se intimpla cu o buna parte din banii cheltuiti pe “investitii” si “consumabile”?

  Darea in vileag a modului de actionare a grupului ce controleaza Romania in acest moment este CUTREMURATOR, de o GRAVITATE EXCEPTIONALA si va avea ca sigur rezultat transformarea Romaniei intrut stat al soaptelor, al fricii, al paranoii, al oamenilor fara prieteni. Securitatea cu al sau personal limitat ca numar si tehnica rudimentara era mic copil pe linga ce se intimpla acuma.
  • +1 (1 vot)    
   Esti plecat rau... (Sâmbătă, 27 martie 2010, 11:44)

   Costica [anonim] i-a raspuns lui Tanti

   ...Marimea voastra , care este statul care are cele mai multe procese pierdute la CEDO ? Care stat e monitorizat pe justitie la 3 ani de la aderare? Care"justitie" in lumea asta da solutii complet opuse la cauze similare?
   Vorbesti de "investitii"...NU stiu daca intelegi mecanismul sau doar aplici spalatura de creier de pe Antene si Realitatea , dar cine conduce Curtea de Conturi , cea care verifica cheltuirea banului public ? In ce guvernare a fost dat jos un ministru pentru cheltuirea nejustificata a banului public?
   Mai omule, tu chiar crezi ca stii despre ce scrii? Eu sincer ma indoiesc !
   Diferenta fundamentala , cea care te sperie pe tine -iar pe mine ma sperii tu- este ca "investitiile" si consumabilelel" se cheltuiesc dupa un buget programat si aprobat in final de parlament- controlat de curtea de conturi. Cine controleaza insa coruptia si cat ne costa pe noi ea? tu? Asa ai ajuns la concluzia ca e mai periculoasa "investitia" ca coruptia?
   Mare e gradina lui Dumnezeu si cu gardul inalt dar tu ai o minte asa usoara ca te-a suflat Vantul peste gard...Sau esti asa de Voi"ni"culesc ca l-ai sarit singur ?
  • +1 (1 vot)    
   Raspuns lui tanti (Sâmbătă, 27 martie 2010, 18:24)

   brad [anonim] i-a raspuns lui Tanti

   Dupa ce am citit postrile dumneavoastra am realizat ca sateti unul din acei judecatori care dau verdicte dictate de santaj sau mita .Nu mai ocupati spatiul cu postarile dv. ca ne inversunati mai mult impotriva judecatorilor corupti decat sa le acordam circumstante atenuante,asa cum am spus in postarea anterioara ,daca nu are curajul sa dea un verdict corect impotriva unui om politic atunci sa se lase de meserie.Si apropo de "lasarea judecatorilor in strada",adica a celor care au luat credite ,at de mari sant creditele lor ca sa nu le pot sustine cu salariile care oricu nu se modifica cu noua lege a salarizarii unice?
 • +5 (5 voturi)    
  Excelent! (Vineri, 26 martie 2010, 9:22)

  Eve [anonim]

  Excelent articol!
  Ai descris de fapt esenta coruptiei in Romania.
  Nu stu daca cineva a mai avu curajul si expertiza sa descrie in amanunt si explicita ce se intampla de fapt.
  Felicitari!
 • +1 (3 voturi)    
  Tanti (Vineri, 26 martie 2010, 10:27)

  Caragiale [anonim]

  Tanti, ti-am citit opinia si ai dreptate , este trist ce se intimpla si cum JUSTITIA nu reuseste sa faca fata cangrenei.

  Dar trebuie sa iti spun ca este nevoie ca acesti oameni din JUSTITIE sa-si faca datoria chiar in conditii vitrege. Trebuie sa taie cangrena , trebuie sa se uneasca si sa spulbere statul mafiot, bazat pe legi mafiote facute de mafioti.
  • +3 (3 voturi)    
   Completare (Vineri, 26 martie 2010, 10:44)

   CARAGIALE [anonim] i-a raspuns lui Caragiale

   Era sa uit: :
   E fals sa acuzi presa sau pe Dan ca ar submina vre-un interes public.
   Articolul sau , cat timp loveste in sobolanii care gatuie nu doar Justitia ci si alte institutii ale tarii, articolele jurnalistilor care fac asta, chiar comentariile celor care le sprijina demersurile, uneori ii critica,

   TOATE sunt menite sa INTAREASCA si SA APERE JUSTITIA SI ORGANELE DE DREPT ALE TARII!
 • +3 (3 voturi)    
  Dane ! (Vineri, 26 martie 2010, 10:28)

  caragiale [anonim]

  Dane, prietene ! KEEP WALKING !
 • +4 (4 voturi)    
  Replica pentru Tanti.. (Vineri, 26 martie 2010, 10:39)

  Caragiale [anonim]

  Tanti, am recitit de data asta tot ce ai scris , esti destul de bun in manipulare, era sa ma pacalesti.

  Induci subtil posibilitatea nevinovatiei (nu a acestui om pe numele sau VOICU) ci a sistemului.
  O bagi subtil, cica probele nu ar fi legale, cica lucrurile nu ar fi ca la carte.

  Dar te intreb stimabile, mafiotii astia care ne-au vandut tara 20 de ani actioneaza curat ca la carte ?
  Nu vre-i sa le tratam problema cu manusi de catifea ?

  Am inteles ca scuzi greutatile sistemului JUDICAR, dar cei care sunt acolo trebuie sa-si faca datoria de ROMANI , fara clementa fata de mafiotii care nu-au inrobit tara!
  • -2 (2 voturi)    
   BLAGA, OPREA, UDREA..? (Vineri, 26 martie 2010, 11:48)

   Rasmunsen [anonim] i-a raspuns lui Caragiale

   Asumind ca toate faptele rele puse in circa lui Voicu sunt reale, si cu toate acestea nu a reusit sa ajunga ministru, ce ar fi oare sa ne imaginam ce au facut BLAGA, OPREA sau UDREA ca sa ajunga ministri..?
   • +1 (3 voturi)    
    te doare, ma te doare? (Vineri, 26 martie 2010, 13:25)

    radu [anonim] i-a raspuns lui Rasmunsen

    vi s-a infundat canalul sobolanilor rosii si galbeni. Ati luat-o peste bot rau de la oameni care isi apara tara. Nesimtitilor! ati furat tara asta 20 de ani! la puscarie si la casa de nebuni cu voi. Lasilor! toti sunteti un Voicu PSD-istilor si PNL-istilor!
    • -1 (1 vot)    
     PSD=PNL=PDL (Vineri, 26 martie 2010, 18:47)

     Neicanimeni [anonim] i-a raspuns lui radu

     PSD=PNL=PDL
   • 0 (0 voturi)    
    Pe rand (Vineri, 26 martie 2010, 19:09)

    bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui Rasmunsen

    pe rand.
   • 0 (0 voturi)    
    Ce nu intelegi... (Sâmbătă, 27 martie 2010, 11:48)

    Costica [anonim] i-a raspuns lui Rasmunsen

    ...ca din 2006 o jurnalista a descris cu lux de amanunte reteaua individului pe blog ? Si ca cei ce se ocupa cu asta stiau cu cine au de a face ? Ca Voicu e posibil sa nu fi ajuns ministyru nici daca erau ai lui la putere (din cauza presiunilor externe)? Ce , crezi ca e prima data cand se iau deciziile aici dupa presiuni externe?
    Aveti o dovada sau ceva , sau e doar continuarea campaniei electorale in care am vazut circul vostru fara o dovada macar...!
    Hai sa fim seriosi, l-ati frecat pe matroz cu dosarul ani de zile si nu ati facut nimic, ce v-a lipsit in partea astalalta? Va e ciuda?
 • -4 (4 voturi)    
  Sa ramana doar SOBOLANI PDL !!!!??? (Vineri, 26 martie 2010, 11:00)

  manole [anonim]

  Domnule Dan Tapalaga, articolul este corect cu o singura mentziune capitala :
  Intentzia actuala a puterii este inlocuirea ,,sobolanilor" diversi, de pe la toate partidele, doar cu SOBOLANI PDL !
  Deci va fi si mai ,,beton" ! Daca pana asum sistemul ,,tunelului" era controlat ,,democratic" de sobolani de la toate partidele acum urmeaza sa fie controlat excusiv de sobolanii PDL cu sobolanul SEF!
  Very nice! Ne va fi din ce in ce mai bine !
 • +2 (4 voturi)    
  sustineti protestul judecatorilor fata de CSM (Vineri, 26 martie 2010, 11:36)

  Anna [anonim]

  Judecatorii protesteaza fata de atitudinea CSM in cazul Voicu si in ceea ce priveste modul in care se fac promovarile la Curtea Suprema (ICCJ). Va puteti alatura protestului semnand petitia initiata de SAR:

  http://www.sar.org.ro/blog/?p=1490
  • -1 (3 voturi)    
   SEMNATI PETITIA (Vineri, 26 martie 2010, 11:52)

   caragiale [anonim] i-a raspuns lui Anna

   Semnati petitia fratilor !
   Ridicati-va si cereti o justitie corecta, cereti MAFIOTII LA PUSCARIE PE VIATA !
   Judecatorii trebuie sa stie ca suntem cu ei !
  • +1 (1 vot)    
   NICIODATA! (Vineri, 26 martie 2010, 19:21)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Anna

   Cand semnati statul de plata cu salariile alea imense NU ma chemati, cand luati spaga NU ma chemati (nici nu vreau) prin urmare faceti-va curat singuri.
   Stiu ca voi va permiteti MENAJERE sa chemati la curatenie de data asta nu chemati pe altii, faceti-va singuri curat.
   MIZERIA VOI ATI FACUT-O, VOI ATI INTRETINUT-O!!!
 • -1 (1 vot)    
  .... (Vineri, 26 martie 2010, 11:58)

  thon [anonim]

  explicatie: neamul romanesc....
 • +4 (4 voturi)    
  excelent articol (Vineri, 26 martie 2010, 14:25)

  Ajustator [anonim]

  Din pacate exact asa stau lucrurile. Foarte multi dintre noi vedeam rezultatele acestui sistem insa nu stiam cum functioneaza pe interior (chiar daca banuiam).

  Acum totul este evident...
 • -4 (6 voturi)    
  ce e iasa adevarul si dreptatea (Vineri, 26 martie 2010, 15:56)

  ce e iasa adevarul si dreptatea [anonim]

  Idealistii sunt cei mai tampiti oameni destepti, oameni capabili care au tras o linie dincolo de care nu trec, pentru care totul e alb sau negru !


  Omul are dreptate.
  Stiti care este concluzia logica la tot ce aspus el mai sus.
  IN caz de conflict sunt 2 moduri de rezolvare: toporul si in felul acesta una din parti dispre fizic si deci si conflictul.
  Daca se ajunge totusi la judecata decizia justitiei sa se stabileasca prin licitatie publica: cine da mai mult.

  Asa ca mai scutiti-ma cu idealistii. Auzi prostie, dreptate si justitie. Ce e aia? Le-a vazut cineva la fata? Le-a masurat cineva cu cantarul.
  Ce e adevarul? Niste idealuri pentru care lupta idealistii.
  • +2 (4 voturi)    
   Coreea de Nord (Vineri, 26 martie 2010, 16:04)

   Neicanimeni [anonim] i-a raspuns lui ce e iasa adevarul si dreptatea

   Daca nu iti plce dreptatea si justitia dute nene in Coreea de Nord, ca iti va fi mai bine!
  • +3 (3 voturi)    
   adevarul si dreptatea (Vineri, 26 martie 2010, 16:48)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui ce e iasa adevarul si dreptatea

   Esti superficial.
   Uita-te in istorie si vezi ca toate organizatiile care au respectat "adevarul si dreptatea" au fost pe un trend asccendent, iar cind indivizi ca tine au devenit majoritari au inceput sa moara.
   Cresterea o dau cei multi(probanil mai saraci) daca sint motivati(adevar si dreptate).
 • +3 (5 voturi)    
  FELICITARI (Vineri, 26 martie 2010, 17:31)

  cristi [anonim]

  ma bucur profund ca existati domnule tapalaga. sper sa fiu la inaltimea dvs. intr-o zi...
 • +4 (6 voturi)    
  Felicitari (Vineri, 26 martie 2010, 18:13)

  anamaria [anonim]

  Super articol..si metafora Ok, pe intelesul nostru.. altfel era prea abstracta intelegerea sistemului la care va referiti.
 • -4 (6 voturi)    
  Justitia romaneasca (Vineri, 26 martie 2010, 19:30)

  berger [anonim]

  Sursa dumneavoastra, domnule Tapalaga, isi are cuibul in DNA undeva (daca cele prezentate de dumnevoastra in articol este adevarat aceasta ar fi logica) si ea nu vine decat sa sublinieze un fapt trist: acela ca romanii trebuie sa suporte din banii lor doua justitiii: cea traditionala standard si DNA-ul. Dar se mai justifica DNA-ul atata vreme cat el nu poate da si solutii? Nu sunt banii acestia cheltuiti degeaba daca DNA functioneaza pe principiul: noi va aratam criminalii!
  Inteleg ca prin presa se doreste ca justitia traditionala sa se simta presata, ca si cu "Remes-mana intinsa", cu Nastase si cu multi altii ... Avem noi nevoie ca cineva sa faca publicitate infractorilor?? In special ca justitia a demonstrat in acesti multi ani ca este capabila sa sfideze oricand si pe oricine.

  Justitia politizata din Romania este cea mai elocventa dovada ca in decembrie 1989 a avut loc o lovitura de stat, nu o revolutie. Sistemul construit de Ceausescu in justitie este neschimbat, doar s-au abrogat unele legi si s-au introdus altele; atunci cum poate cineva sa pronunte cuvantul "revolutie"?

  Dupa parerea mea, daca Voicu acesta aparut din adancul retelei, precum si persoanele acelea care isi spun judecatori, dar si alti "oameni de afaceri" implicati, nu vor fi condamnati definitiv pana la finele acestui an, DNA ar trebui sa se auto-dizolve. Nu foloseste numanui sa ii vada pe infractori defiland doar.
 • +5 (5 voturi)    
  bun.. continuati cu dezvaluirile (Vineri, 26 martie 2010, 23:14)

  Wurhox [utilizator]

  un articol bun. se stia de aceasta coruptie. insa acum e demascata. sper ca mai exista oameni onesti care sa aiba puterea juridica si politica de a crea niste institutii mai putin corupte.
  • +1 (1 vot)    
   Justitia oarba? (Duminică, 28 martie 2010, 18:14)

   agree [anonim] i-a raspuns lui Wurhox

   Ceeace spune ziaristul dovedeste ca mai sunt oameni care au curajul sa spuna adevarul.
   Pacat ca cei ce vad ziarul nu stiu sa citeasca,(pentrca sunt militieni) si chiar cum spune voicu sunt facuti din curve si caini.
   Justitia o hasna iar cacatul Voicu si acolitii lui.
 • +2 (2 voturi)    
  reteaua tuturor (Sâmbătă, 27 martie 2010, 2:11)

  andu [anonim]

  partea proasta e ca reteaua e cam folosita de toate partidele si asta inseamna ca nu au nici dorinta de a schimba legile astfel incat sa se schimbe ceva
 • -3 (5 voturi)    
  Misto serialul asta... (Sâmbătă, 27 martie 2010, 9:48)

  Pantera Roz [utilizator]

  E un fel de "Elodia"...Mult zgomot pt. nimic.Ne agitam ca samponul,iar lucrurile raman la fel.Doar suntem romani,nu?
 • +2 (4 voturi)    
  Cei care nu sustin aceste "lupte" ... (Sâmbătă, 27 martie 2010, 11:53)

  Costica [anonim]

  ...cu coruptia sunt sprijinitorii ei. Cand in loc sa ajuti politia sa prinda hotul, te ascunzi in casa , devii complicele lui si-l ajuti sa mai nenoroceasca si pe altii. Asta e ...
  Eticheta "toti sunt asa" e in sprijinul acestor nemernici , care vor sa se creada ca toti sunt la fel si ca nu o sa pateasca niciodata nimic.
  Ei , mai sunt si oameni de onoare in Romania si se mai lupta (vorba nemtilor"mai sunt judecatori la Berlin!") .
  IMI AFIRM INTREGUL SPRIJIN PENTRU ACESTIA SI II VOI SUSTINE INTODEAUNA. CORUPTII SE DISTREZA PE BANII MEI. MUNCITI !
  JOS CU EI!
 • +2 (2 voturi)    
  Doar despre Voicu?? (Sâmbătă, 27 martie 2010, 12:06)

  Extraterestru [anonim]

  Se vorbeste prea mult despre DNA , judecatorii, politie, curti inalte si prea inalte ...dar s- a gindit cineva la marele AVAS care sub pretextul "privatizarii "a falimentat toata tara???De ce sta ea asa de uitata precum Cenusareasa cea oropsita si ingenua???Cred ca este o institutie foarte responsabila de viata a mii de someri actuali si a altor milioane de romini care au apucat calea strainatatii.
  Daca macar un ziarist ar scotoci putin la el in gradina pe care o pastoreste (adica a orasului ptr care scrie) ar gasi cel putin un caz "asemanator "cu al lui Voicu...Nu exista oras in care intrerinderile lui Ceausescu sa nu fi falimentat ...in care oamenii sa fi asistat la jefuirea nationala ...Unde sint ziaristii curajosi ?/Numai cu unul nu se face primavara...Insa ca intotdeauna ne lipseste curajul national...
  Dau o stiutatie ipotetica...visez si eu putin la ce ar putea fi peste citeva luni...Sa zicem ca in citeva orase mai mari (20 la numar) macar un ziarist ar scrie in data de 1 decembrie( Ziua Nationala ...a noastra a rominilor!!!! )...un articol despre o intreprindere falimentara ..adica despre cauzele ei "reale" , despre cum au decurs contractele de privatizare, sau contractele in care banii s-au dus in alte buzunare... si despre ....multe altele ...Cum credeti ca ar fi aceea zi de Uniune Nationala??/N-ar fi frumoasa ??Nu ne-am simti si noi putin razbunati??Cind vom deschide in aceea zi ziarele, televizoarele sa auzim numai despre aceste cazuri..REALE cu nume Reale, cu date reale....in loc de discursuri goale si fanfaronada .Nu ne-am simti ca pasim pe o cale putin mai buna ..ca sperantele noastre pe care le aveam la Revolutie ar putea fi readuse la viata??
  • +2 (2 voturi)    
   Raspuns lui Extraterestru (Sâmbătă, 27 martie 2010, 18:57)

   brad [anonim] i-a raspuns lui Extraterestru

   Sant de acord cu cele spuse de dv. dar sa nu uitam un lucru,cei care sant proprietarii acestor ziare sant si ei implicati in acelasi sistem'ticalosit" cum spune Presedintele Basescu.Si asta in majoritatea zielrelor,sant foarte putine care sa fie independente.
 • +2 (2 voturi)    
  Tapalaga: vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra (Sâmbătă, 27 martie 2010, 13:40)

  Sandu X [anonim]

  haide omule cu partea a III-a a analizei tale. Sa stim si noi ce este de facut.
 • +1 (1 vot)    
  reforma (Sâmbătă, 27 martie 2010, 14:07)

  zaharia [anonim]

  Cele mai mari rele care ni se pot intampla (si din pacate se cam intampla) sunt UITAREA si CONFUZIA.
  Eu, nu uit ca in 2004 am avau o sansa istorica, vatand Alianta DA si evident actualul presedinte, sa demaram cu adevarat reforma statului, inclusiv a justitiei (cu d-na MONICA MACOVEI).
  EU NU UIT ca programul Aliantei prevedea fuziunea PD si PNL, EU NU UIT ca Alianta putea sa obtina in anticipate peste 50%, avand sansa schimbarii radicale a Constitutiei si reformarii di temelii a institutiilor statului.
  Din pacate, interesele transpartInice subterane ale PNL si PSD DERANJATE de o justitie independenta au prevalat, perspectiva Romaniei de a se moderniza fiind amanata sine die.
  Va propun sa analizati, lucid, care sunt proiectele in interes national ale PSD si PNL din ultimii 5 ani care pot fi contrapuse programului (reformist si deci deranjant) al actualului guvern si al actualului presedinte ?. Eu nu am sesizat decat o campanie electorala perpetua,iresponsabila si toxica la televizor a celor doua partide de opozitie.
  PACAT!
  Din p
 • +3 (3 voturi)    
  Mii de multumiri (Sâmbătă, 27 martie 2010, 17:16)

  lala [anonim]

  celui sau celor care au publicat aceste inregistrari (stenograme , sa zicem) si care au facut posibila aparitia lor in presa. Ar trebui considerati eroi!!
  Asa mai aflam si noi prostimea si intelegem adevarata fatza a celor pe care i-am ales sa ne conduca si in ce sistem bolnav traim.
  • 0 (0 voturi)    
   ei si tu acum!!!!! (Duminică, 28 martie 2010, 12:06)

   extraterestru [anonim] i-a raspuns lui lala

   care eroi mon cher???care prostime ??tu pe ce lume traiesti sa nu ti dai seama ce se intimpla ??ai trait sub globuri de sticla?/ijn incubatoarele NASA pina acum???Ce tu nu stii ce se intimpla in jurul tau??si despre care prostime e vorba???lumea emult mai desteapta decit iti inchipui tu ..doar ca sta in banca ei..pe asta de si bazeaza..SOBOLANII
 • +2 (4 voturi)    
  Acum vorbesc ca sa ma intele-ge-ti, Tapalaga (Sâmbătă, 27 martie 2010, 18:19)

  Trepanatu [anonim]

  Multumim, domnu` Tapa ca ne luminati mintea si sufletu`. Nu stiu zau ce ne-am fi facut fara dumnevoastr-a.
 • +3 (3 voturi)    
  Mona Pivniceru, Elena Barbulescu, (Sâmbătă, 27 martie 2010, 19:10)

  adrian88000 [utilizator]

  si alti lideri ai Justitiei ar fi trebuit sa ne spuna tot ce ne descrie acum Dan Tapalaga.Ar fi trebuit sa ne dea detalii despre putregaiul din Justitie si sa propuna solutii de curatare a sistemului.Dar nu au facut-o. Au facut in schimb o greva ILEGAL ca sa ia mai multi bani de la buget( de la noi toti).Daca sistemul nu se poate autocurati , care este solutia? Dinamita?
 • 0 (0 voturi)    
  coruptia (Duminică, 28 martie 2010, 2:40)

  Anda M. [anonim]

  Cine este notăriţa Gabriela Chiran din Piteşti

  http://nutzi.canalblog.com/
 • 0 (0 voturi)    
  Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra (Duminică, 28 martie 2010, 10:28)

  Sandu XX [anonim]

  hai domnu' draga cu seria a III~a ca nu mai putem de emotie. Ce faci ? astepti sa vezi cate comentarii aduni ? Te-au sunat ca sa citeasca "materialul" inainte ?
 • 0 (0 voturi)    
  Ontanu.. neintelegibil...Oprea...neinteligibil.... (Duminică, 28 martie 2010, 12:11)

  Alin M. [anonim]

  Foarte interesante stenogramele in special cand vine vorba de doi mafioti Ontanu si Oprea (ultimul ministru al apararii!) trecuti acum in barca lui basescu. Ontanu..neintelegibil...Oprea...neinteligibil....Daca astia doi mai ramaneau in PSD cu siguranta ca stenogramele ar fi fost foarte inteligibile. Rusine DNA, voi sunteti adevarata mafie!
 • 0 (0 voturi)    
  Cel de mai sus (Duminică, 28 martie 2010, 12:40)

  Ionel Hasotti [anonim]

  Splendide comentarii, spirit civic intens! Doar ca nimeni nu intelege sa iasa din anonimat.Cu anonime nu se reformeaza sistemul. Si apropo : in justitie nu se mai poate face reforma.Doar revolutie.Una profunda.
  • 0 (0 voturi)    
   Cu cine o noua revolutie?? (Luni, 29 martie 2010, 10:19)

   Extraterestru [anonim] i-a raspuns lui Ionel Hasotti

   Si eu ma gindesc la o noua revolutie..dar cine sa iasa in strada asa cum s-a intimplat in 1989??Toti mafiotii si golanii cartierelor , toti cocalarii care mustesc in carteierele marginase, pensionarii , somerii ingenunchiati si umuliti de anii grei de inactivitate?//Cine ar mai iesi in strada?//Dupa mine cred ca toti borfasii care abia asteapta o scinteie sa le dea lor ocazia sa mai dea un pumn sau sa mai jefuiasca o casa cu etaj , o vila, un sediu de firma...Revolutia ar fi o vendeta a clanurilor mafiote de cartier.La Rovolutie eram toti pe aceeasi unda ..toti ne doream acelasi lucru..dar acum mai putem spune ca sintem ca atunci???Cine sa mai faca azi o Revolutie profunda??Armata era cu noi atunci ...ne-a aparat sau nu ..dar era...azi de unde armata cind generalii sint si ei printre corupti (Cazul Badalan!!!) soldati de unde???Nu cred ca se mai poate vorbi de inca o revolutie,..profunda ?/Nici atit
 • 0 (0 voturi)    
  Toti o apa si-un pamant. (Duminică, 28 martie 2010, 14:19)

  desradacinatul [anonim]

  Este vre-o diferenta intre dorinta de a capata un venit decent si marirea bugetului Presedintiei?Ca doar este criza si ni se cere sa facem efort in comun.Vad insa ca ,conducatorii au luat obiceiul popilor.
 • 0 (0 voturi)    
  dupa bolsevismul ceausist, nimic nu s-a schimbat (Duminică, 28 martie 2010, 20:13)

  mircea s. bozan [anonim]

  Dl Tapalaga, materialul Dv. este o radiografie extrem de lucida, o developare a Romaniei ultimilor 20 de ani. Am crezut ca "iesind in decembrie pe strazi", vom schimba ceva. Nimic mai idiotic decat acest gand. Poportul roman, de unde aceste excremente se catzara sistematic "pe linie de partid", isi merita soarta. Acestia sunt produsul poporului. Al alegerilor, al minciunii supreme: orbirea din Duminica Orbului. Inca n-am iesit din aceasta orbire. Acum zece ani credeam ca soarele libertatii a fost prea puternic si nepregatiti, am suferit ceva temporar...Dar gravitatea bolii este mai mare decat am crezut. Suntem bolnavi intru-totul. Alegem orbi, bolsevici de-a valma cu politruci-sindicalisti, securisti, activisti de partid, tortionari, turnatori, militari, eroi ai revolutiei, scursurile societatii...sobolanii. Raman pe dinafara, oameni care doresc binele Tarii, neangajatii la ciolanul national, oamenii nedeprinsi limbajului de lemn... Sunt neinteresanti, "nu dau bine", nu "au in spate forta unui partid", nu au resurse.... Acestia sunt "neconstitutionali"...
  Ne este teama de sobolanii in roba din acvariul dreptatii. Cei mai vinovati dintre vinovati. Vinele acestora, sau mai precis a majoritatii acestora, sunt acelea ca au tolerat bolsevismul pe mai departe, la ordin superior pro-sovietic, securistic, trebuind de mult sa se afle alaturi de infractorii condamnati de ei. In zeghe, nu in roba. Intreaga conducere a magistraturii romane, un paradis al mafiei si crimei organizate. Un paradis unde interlopii politici se trag de sireturi cu (in)robatii aflati pe talerul dreptatii. Poate ca si acestia, vor trebui alesi popular odata la fiecare cinci ani. Pentru ca in Romania, nu se poate trage o paralela precum in restul democratiilor civilizate. Mai curand cu republicile lumii a patra, a cincea sau a sasea. Necunoscute pe acest pamant. Ce ne asteapta? NIMIC. Nimic nu se mai poate intampla mai rau. Suntem ciuma Europei. Rusinea ei.
 • 0 (0 voturi)    
  partea a IIIa (Luni, 29 martie 2010, 13:38)

  Leti [anonim]

  Pe cand partea 3? Ca ne-ai promis.:)
 • 0 (0 voturi)    
  partea a III-a? (Marţi, 30 martie 2010, 12:03)

  VasileCelGroaznic [utilizator]

  asteptam cu nerabdare partea a III - a?
 • 0 (0 voturi)    
  actual (Marţi, 30 martie 2010, 22:49)

  florin tudor [anonim]

  Dane, am 55,nu cunosc eng.si imi pare rau,insa sint roman(nu d'al lu"w.c.tudor),cred inca in citiva din voi-mai putin in moraru-chiar daca pupa poala popii-(are un cap f.f.mic -fizic vorbind) si te (va) intrerupe cind il lasa" caputul" Este insa o emisiune ce o urmaresc, pt. ca nu exista alta de acest fel,si as dori,chiar daca nu am posibilitati,sa te pot sustine sa poti deschide o emisiune tv-cel putin- ,cu ideile ce le prezinti si le susti.Fara perie,esti ascultat,esti bun !Oricum,trebuie sa se creeze ceva asemanator cu nasul dar nu asa de mic si nici obstructurant.O.K. ? Salut!
 • 0 (0 voturi)    
  Presa despre notar Gabriela Ciran (Joi, 1 aprilie 2010, 7:38)

  Marina [anonim]

  Cine este notarita Gabriela Chiran din Pitesti?
  http://nutzi.canalblog.com/


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by