Ce se intampla dupa alegerile prezidentiale? Avem doua cazuri.

1. Castiga Basescu. Care e continuarea? O sa dea PSD-ul afara de la Guvernare? Si cu cine o sa guverneze? Cu PNL? Cu o bucata din PSD? Credeti ca o sa se termine circul? Nu. De fiecare data cand a ajuns la guvernare PD-ul a facut imposibila guvernarea intr-o coalitie. Si-n 97, si-n 2005 si acum. Cum nu poate guverna singur spectacolul continua exact ca acum.

2. Pierde Basescu. Indiferent in fata cui. PDL-ul zboara de la guvernare si se face o coalitie PSD-PNL. Sau PSD-UDMR sustinut de PNL. PDL-ul continua spectacolul din opozitie, aici este cel mai bun. Am trait asta in perioada 2007-2008 cu inversarea rolurilor. Presa o sa se mute in tabara PDL si cu asta basta. Sa nu uitam ca presa a adus de fiecare data PDL-ul la putere.

Alegerile prezidentiale nu ne aduc nimic bun. Dar nici rau. E o falsa problema care are ca motor orgoliile celor trei (partide sau candidati) la care marseaza presa din motive financiare, scandalul vinde. Cred ca postul de presedinte al Romaniei nu are practic puterea sa schimbe ceva, nici Constantinescu, nici Basescu nu au reusit sa schimbe practic nimic. Iliescu nici n-a vrut.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.