Care sunt nevoile de baza ale populatiei. Hrana. Aproape toata din import. Desi suntem capabili sa hranim cel putin dublul populatiei. Avem teren arabil dublu pe cap de locuitor fata de media mondiala. Sta parloaga. Apa, rezervele noastre sunt suficiente dar din nefericire poluate intr-o proportie mult prea mare. Aer, suprafata despadurita creste constant fara contramasuri.

Securitate. La nivel national suntem membri NATO. Aici am reusit. Dar siguranta locului de munca? Aici nu stam asa bine si o sa stam si mai rau. Securitatea personala. Se inrautateste, vezi numarul de accidente auto, sistemul medical sau cresterea infractionalitatii. Securitate financiara. Cine poate spune ca financiar este sigur. O minoritate infima.

Increderea. In reusita personala, foarte scazuta prin mijloace morale. Increderea in altii, foarte scazuta, atomizarea populatiei e evidenta, in sistemul Romania, se apropie de zero, 78% din populatie crede ca mergem intr-o directie gresita. In clasa politica. In sistemul juridic. Nu comentez.

Ce putem face? De unde sa incepem? Cred ca primul pas in rezolvarea oricarei probleme este recunoasterea ca problema exista.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Romania Obiectiva.