"Politicienii sunt hoti! Parlamentul... partidele... Iohannis... Sa dispara toti!" "Ce s-a intamplat? De obicei nu-ti pasa de politica. Te-a afectat si pe tine tragedia de la Clubul Colectiv?" "Probabil va trebui sa-mi inchid restaurantul! Nu este in lista restaurantelor ce functioneaza intr-o proprietate cu bulina rosie dar autoritatile au inceput sa verifice totul de la bun inceput... iar acum apare o lege care inchide activitatile ce se desfasoara in cladirile neconsolidate...", scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.

ISU Bucuresti IlfovFoto: Facebook/ ISU Bucuresti Ilfov

"Dar nu este nimic nou pentru tine. Ți-am explicat toate aceste lucruri în 2010 când te-am consiliat pentru această achiziție și am insistat că tu ar trebui să iei în considerare consolidarea clădirii pentru a nu avea surprize. Atunci mi-ai promis că așa vei face…"

"Dacă ai face tot ce-ți cer autoritățile, cum ai mai face bani?"

"Nu vei reuși să păstrezi banii făcuți dacă nu respecți legile și pui viețile oamenilor în pericol."

"Și acum ce să fac? De ce să plătesc eu acești bani? Este obligația statului să facă aceste lucruri…"

"Eu îți sugerez să folosești această oportunitate! Îți propun să investești în infrastructura ta, să închizi temporar restaurantul și să rezolvi toate problemele pe care le ai prin consolidarea clădirii. După ce vei redeschide, spune clienților tăi că ai devenit mai sensibili după incendiul din Clubul Colectiv și ai decis să-i protejezi."

"Dar de ce ar trebui să investesc atâția bani?"

"Investești în afacerea ta, prietene! Vei plăti de fapt ce trebuia să plătești în 2010, vei evita închiderea afacerii tale și vei arăta tuturor că-ți pasă."

"Politicienii ăștia afurisiți! Ar trebui executați…"

"Apropo, de ce nu-ți asiguri locația? Te implor eu să o faci pentru a nu da faliment…"

"Consolidare… asigurare… Ce fel de afacere este aceasta?"

"Una legală…"

"Parcă nu mai trăim în România pe care o cunoșteam…"

Citeste continuarea peblogul lui Ilias Papageorgiadis.