Hotul s-a facut demnitar, mitocanul a fost incoronat star, lenesul are aere de gospodar si noroiul, in general, se etaleaza cu mandrie, ca o bijuterie de bal. E greu sa nu ametesti intr-un asa carusel infernal si fara fixarea catorva repere riscam sa ni se intoarca sufletul pe dos.
Reperele mele din acest ultim an sunt oameni in mare parte necunoscuti public. Dar fiecare dintre ei este dovada vie a faptului ca normalitatea bunului-simt, a onestitatii si a meseriei facute corect si cu discretie nu a disparut dintre romani, in ciuda faptului ca aceste calitati nu mai fac parte dintre ingredientele succesului in Romania de astazi.
Singurul eveniment din 2012 despre care sunt convins ca va ramane in cartile de istorie este condamnarea definitiva la inchisoare pentru fapte de coruptie a unui fost prim-ministru, Adrian Nastase. Decizia, o raritate in intreaga Uniune Europeana, a fost luata de cinci judecatori, toate femei: Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Pentru intaia oara in istoria tarii mele, bratul justitiei a fost suficient de lung si de viguros pentru a-l atinge chiar si pe unul dintre cei mai puternici politicieni ai Romaniei.
- Acestor cinci femei am a le multumi pentru ca, datorita profesionalismului lor, revolutia din ’89 a inceput in sfarsit sa devina o evolutie.
Insa in 2012, in clinica de la Timisoara au aparut noi echipamente si laboratoare platite din cei peste un milion de euro donati de catre firme din tara sau de romani obisnuiti. Acest morman de bani a fost strans in cadrul campaniei “Salveaza Vieti”, coordonata de Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, doi oameni care si-au parasit meseriile sigure pentru a lucra in fragila zona a caritatii.
- De curand au pornit o noua campanie de donatii si lor am a le multumi pentru perseverenta cu care lupta pentru acesti copii bolnavi.
- Acestor profesionisti discreti ai ICR-ului le multumesc pentru incapatanarea cu care isi practica vocatia.
Dupa publicarea pe HotNews a reportajului despre Reteaua Citostaticelor, care aduce medicamente vitale bolnavilor de cancer care nu se gasesc in Romania, peste 400 de oameni s-au inscris online in aceasta retea de voluntari. Astazi, in Reteaua Citostaticelor sunt activi peste 150 de romani din 16 tari europene. Isi daruiesc timpul si buna-credinta pentru a suplini incompetenta si nesimtirea unor oficiali care nu-si indeplinesc datoria.
- Acestor voluntari am a le multumi pentru ca m-au convins ca like-ul de pe Facebook poate avea o prelungire utila si in realitate.
La multi ani!
Gabriel
Sunteti primul site pe care il deschid dimineata si singurul site romanesc in care am incredere. Si atata vreme cat veti ramane la fel de onesti, voi continua sa va citesc cu aceeasi regularitate.
Va urez tuturor un an 2013 plin de impliniri si bucurii! :)
Asa ca ca, Vlad Mixich, multumim pentru ca ne inveti eficienta acestui gest. Si multumesc pentru toate textele cu bun simt si suflet pe care le scrii!
Sarbatori Fericite si La Multi Ani!
PS - La multi ani domnule Mixich!
şi eu îi mulţumesc dlui. mixich că nu a părăsit scrisul pentru cine ştie ce promovare (printre diplomaţi, parlamentari sau vânzători de ţigări).
pentru că se zbate, pentru că simte, încearcă şi reuşeşte să facă şi altceva decât să atragă atenţia asupra unora dintre tot mai multe anomalii care ne înconjoară.
respectul meu reprezintă prea puţin din ceea ce sunt în stare să exprim la adresa unor asemenea oameni.
http://www.youtube.com/watch?v=Sbdsg4vCs-w