La concret: demisia de onoare, la care ţin partenerii europeni, e de onoare, sau e de fraieri?

Set standard de întrebări uşoare (puteţi suna un prieten şi mentor, dacă-i lasă celularul în celulă):

Ponta-ShoesFoto: Kamikaze

- Aţi zis că faceţi cel mai cinstit guvern? Aţi zis. Păi, plagiatul e cinstit?

- Aţi dat nişte oameni afară din guvern pentru plagiat, fiindcă plagiatul nu e cinstit? Aţi dat. E cinstit să mai rămîneţi?

- Domnul Năstase ce zice? Aşa, în general.

- Ce e valabil în cazul altora, în cazul dumneavoastră nu e valabil? Exemplul personal, chestii?

- Asta cu plagiatul e un mizilic, o bazaconie, prin comparaţie cu marile probleme ale ţării, pe care trebuie să le rezolvaţi, beneficiind de încrederea majorităţii populaţiei, după cum s-a văzut la alegerile locale, nu la cele generale, dumneavoastră nefiind primar, ci premier?

- Ungaria şi Germania n-au probleme mari, ci doar mici? (Domnul Năstase cum consideră?) Băieţii aceia, preşedintele Ungariei şi ministrul apărării din Germania, au zburat fiindcă au plagiat? Au zburat. Vedeţi, e cutuma aia, europeană, cu demisia de onoare. Pe care partenerii europeni, cu care vreţi atît de mult să va întîlniţi doar dumneavoastră, numai dumneavoastră, în exclusivitate, o iau în serios. În sensul că ţin la ea.

- Onoarea contează sau nu? (Domnul Năstase spre ce înclină?)

- La concret: demisia de onoare, la care ţin partenerii europeni, e de onoare, sau e de fraieri?

- Vreţi să le spuneți partenerilor europeni, sportiv, că sînt nişte fraieri? Sau papagali, dacă preferaţi?..

- Dacă nu vreţi, ce le spuneţi, totuşi, în caz că întreabă? Le-o băgaţi pe aia, cu “am uitat să pun ghilimele” sau pe-aia cu “doctoratul nu contează, dacă vreţi, renunţ la el”?

- Dacă nu vă întreabă nimic, înseamnă că e bine ce-aţi făcut, sau înseamnă că se uită la dumneavoastră ca naturalistul la rîmă, în tăcere? (Optica domnului Năstase care ar fi?)

- Au şi ei destui hoţi printre ei, ba încă din ăia adevăraţi, bandiţi în toată legea, nu amărîţi care au plagiat la doctorat? Să le-o spuneţi, precis spargeţi cu gluma asta. De pildă, înainte să negociaţi banii pe care trebuie să ni-i mai dea, că altfel n-avem pe unde scoate cămaşa.

- Hoţul neprins e negustor cinstit. Dar cînd e prins, ce e? Negustor cinstit prins că e hoţ, adică necinstit, sau cinstit în continuare? Ca încadrare juridică. (Domnul Năstase cum s-ar pronunţa?)

- Cine greşeşte trebuie să plătească, sau numai unii trebuie să plătească iar alţii nu, în funcţie de sondaje? O opinie ca premier, lider de partid şi jurist.

- Sondajele dau mereu acelaşi rezultat? Dacă da, mai avem nevoie de alegeri? Dacă nu, credeţi că românii sînt mîndri că au premier plagiator?

- Alegătorii din România sînt: foarte proşti, normal de proşti, proşti ca peste tot, altă variantă?

- Realitatea e cea de la Realităţi şi Antene, sau cea din realitate? (Domnul Năstase împachetează?)

- Sînteţi de acord cu teza: “Fiindcă românii sînt hoţi, le place să fie conduşi de un hoţ (vorba aia, e vreunul care n-a plagiat, ca să-şi treacă în CV şi-un doctorat)?”

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro