Am fost botezat ortodox demult, demult, cand nu stiam inca de mine, pe mainile jertfelnice ale unor nasi atei. Mi-am tinut respiratia sub apa sfanta si asa am ajuns soim, pionier si utecist: partidul avea competenta verificata in a ma creste si induma parinteste.

Florin BuhuceanuFoto: Arhiva personala

Revolutia m-a facut om. Dupa decenii de lupta inclestata si fatisa cu dusmanu-i de moarte, Biserica stramoseasca a castigat razboiul nevazut si pe mine. M-a educat cuviincios si responsabil. Mi-a explicat blajin cine sint si ce scop am in viata. Ma stiti deja, am fost ocupat de mic sa fiu ascultator si sa am certitudini. Sa cred pe cuvant, sa citesc ce trebuie, cum trebuie. Sa las sa se decida in numele meu ca sa nu ajunga societatea la vreo forma paguboasa de anarhie. Eram dator in definitiv Bisericii si societatii cu cine ma culc, de cate ori si daca urma sau nu sa procreez. Altfel de unde natalitate sporita?

Aflu azi la ceas tarziu ca miscarea apolitic-ortodoxa Anti (avort, cercetari genetice, homosexualitate, nediscriminare, drepturi sexuale si reproductive), numita Federatia Pro Vita, sta sa intre pe usa din fata a marii politici. Vrea sa fie Miscare Populara pentru un PDL de ampla mobilizare cetateneasca. E seara , ma gandesc si ma razgandesc, dar pana la urma pricep: Miscarea Anti se va ocupa de demnitatea omului. Doar se afla sub obladuirea si blagoslovenia Sfantului Sinod! Care ca sa zica si pe cale de consecinta, va fi spiritul curat al Pietei Universitatii din PDL. Va fi miscarea nobila si morala din sanul PDL care va rupe cu politicianismul europenesc. Se va dezice de Monica Macovei (e prea apucata, sperie) si de Cristian Preda ( e prea ideolog, nu pricepe pravila).

Miscarea nu are alt viitor decat sa devina un exorcist politic. Asta lipsea, ce-i drept, pentru a scapa de relele apucaturi ale societatii romanesti. Dreptate au cumva, nu? Prea s-a lasat liber la manipularea asta pasunista cu Dumnezeul tuturor crestinilor (si alora liberali, socialisti, ca sa nu mai zic de cel al deistilor, panteistilor si ateilor). Dumnezeu nostru e Popular! Lauda tie partid. Lauda tie Baconschi.

Comenteaza pe Contributors.ro