Premierul Florin Cîțu a avut o întrevedere joi la Bruxelles cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la instituțiile europene în perioada 11-12 februarie 2021.

Florin Citu la BruxellesFoto: Parlamentul European

Prim-ministrul României a subliniat importanța unei cooperări strânse la nivel european în vederea gestionării, în continuare, a pandemiei și a consecințelor acesteia și a subliniat importanța succesului campaniilor de vaccinare din statele membre și necesitatea menținerii funcționalității Pieței Interne și a spațiului european de liberă circulație.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a confirmat faptul că numai o abordare coordonată la nivel european este de natură să ajute la ieșirea din criză provocată de pandemie.

Cîțu a evidențiat importanța implementării noilor instrumente financiare pentru a asigura o creștere economică robustă și a salutat aprobarea de către Parlamentul European a Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Premierul a subliniat prioritatea acordată Republicii Moldova și sprijinul pentru gestionarea pandemiei, respectiv pentru procesul de reformă democratică și pro-europeană.

Prim-ministrul României a mai avut joi o serie de întrevederi cu liderii grupurilor politice europene din cadrul Parlamentului European: Manfred Weber, liderul Grupului PPE, Iratxe Garcia Prez, liderul Grupului S&D, Dacian Ciolos, liderul Grupului Renew.

În zilele următoare Florin Cîțu are programate o serie de întrevederi cu înalţi oficiali UE, printre care preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Charles Michel şi, respectiv, Ursula von der Leyen.