Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi o actualizare a atentionarii cod galben emise pe 4 august. Potrivit noii avertizari, zona afectata de ploile insemnate cantitativ si descarcarcari electrice se reduce.

Avertizarea este valabila joi, pe 6 august, intre orele 11 si 21, cand instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in zonele de deal si munte, precum si in regiunile din vestul, nordul si centrul tarii si vor avea loc averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi conditii de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 de litri pe metrul patrat si izolat 40...50 de litri pe metrul patrat, atentioneaza meteorologii. Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala, dupa-amiaza si seara, si in restul teritoriului, inclusiv in regiunile sud-estice. Conditii de grindina si cantitati de apa ce vor depasi pe arii restranse 25...30 de litri pe metrul patrat se vor inregistra si joi noaptea in nordul tarii, iar in vest, sud-vest si in zonele montane si pe parcursul zilei de maine.