Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat, joi, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, precum și Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A. cu 50.000 de lei fiecare, pentru depozitarea neconformă a deșeurilor, într-unul din punctele de lucru ale administrației și, respectiv, pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I. Comisarii Gărzii de Mediu au interzis celor două instituții depozitarea deșeurilor de orice fel pe spațiul verde și au impus salubrizarea amplasamentelor.

Comisarii Gărzii de MediuFoto: Facebook / Garda Naţională de Mediu

Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu a primit mai multe sesizări și a făcut, joi, un control la unul din punctele de lucru ale Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București și și Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A., pe amplasamentul situat în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău), în zona serelor.

Pe ambele amplasamente comisarii au identificat, pe suprafețe întinse, depozitări semnificative de deșeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deșeuri menajere amestecate cu deșeuri reciclabile din hartie-carton, plastic și ambalaje metalice, precum și deșeuri vegetale sau resturi provenite din construcții.

O parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între doi și trei metri înălțime.

„Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat și disconfort olfactiv generate de depozitările de deșeuri municipale amestecate abandonate. În ambele situații a fost aplicată câte o amendă contravențională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 și o sancțiune contravențională complementară constând în ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislatiei de mediu în vigoare”, a declarat comisarul general al Gărzii de Mediu, Mărioara Artemis Gătej.