Inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier, împreună cu echipajele Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale, potrivit unei decizii stabilite prin Ordonanța Militară numărul 7, anunță Ministrul Mediului, Costel Alexe.

Costel AlexeFoto: Agerpres

„Suntem permanent pe teren și trebuie să ne asigurăm că, pe perioada stării de urgență, legislația silvică este respectată și pe căile rutiere nu se transportă lemn exploatat ilegal. Potrivit actului normativ publicat în această seară, inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier împreună cu echipajele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale care controlează respectarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în vederea desfășurării activităților specifice pe linie de control silvic și controlului legalității transporturilor de masă lemnoasă”, a scris sâmbătă, pe Facebook, ministrul Costel Alexe, citează Mediafax.

Sâmbătă, a fost emisă o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 7, de la intrarea României în stare de urgență. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.