Un nou program care va fi implementat în Australia le va permite vânătorilor să împuște marsupialele considerate simbolul țării. Programul vizează zona din statul Victoria și vine ca reacție la faptul că animalele distrug recoltele și din cauza lor au loc multe accidente rutiere, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vânătorii acreditați vor putea de acum să vâneze canguri”, se anunță în comunicatul de presă trimis de Guvernul Statului Victoria.

Scopul programului este de a gestiona numărul de canguri și de a sprijini locurile de muncă în vederea ușurării vieții fermierilor cărora cangurii le crează probleme.

„Programul echilibrează necesitatea de a menţine populaţiile de canguri la niveluri normale şi de a ne asigura că fermierii nu sunt depăşiţi de numărul mare de canguri care pot mânca recoltele, deteriora proprietăţile şi concura cu animalele de la ferme pentru furaje şi apă”, a spus Ministrul Agriculturii din statul Victoria, Jaclyn Symes.

Carnea va fi apoi procesată pentru a intra în componenţa hranei pentru animalele de companie, mâncare preparată de către producătorii autorizaţi.

„Noul program va fi supravegheat pentru a ne asigura că populația de canguri din Victoria va fi gestionată așa cum trebuie și că se vor respecta cerințele de bunăstare a animalelor", a declarat Lily D'Ambrosio, Ministrul Energiei, al Mediu și al Schimbărilor Climatice din statul Victoria.

Programul în cauza înlocuiește un proiect pilot care s-a desfășurat vreme de cinci ani. Vânătorii acreditați vor ucide un număr prestabilit de canguri care trăiesc în șapte zone din statul australian Victoria.