Înregistrări video cu camera ascunsă dezvăluie scene în care vacile de la o fermă americană producătoare de lapte, cunoscută ca "Disneyland-ul turismului agricol", sunt bătute și lăsate să sufere din cauza temperaturilor prea crescute, scrie The Guardian.

VaciFoto: Wikipedia

"Vacile pot fi văzute cum se chinuie să respire și se poate observa cum suferă, lăsate singure în țarc", transmite Animal Recovery Mission (ARM), cei care au realizat înregistrarea.

"Temperaturile care ajung până la 43 de grade Celsius pe timpul verii, deshidratarea și lipsa de hrană sunt toți factori care duc la suferința și moartea lentă a bovinelor de la Fair Oaks Farms."

În fiecare an, peste 600 de turiști vizitează Fair Oaks Farms Dairy Adventure, o fermă producătoare de lapte care deține 15.000 de vaci, la sud de Chicago (Ilinois). Ferma dispune de un muzeu, restaurant și hotel și a fost supranumit anul acesta "Disneyland-ul turismului agricol". Ferma pretinde că oferă experiența vieții rurale: "Este locul în care familiile pot vedea pășuni pline cu vaci de lapte" și "cum se naște un porcușor", apoi pot "încheia ziua idilică la țară cu înghețată sau friptură, la restaurantul Fair Oaks Farm."

Ferma este deținută de veterinarul Mike McCloskey, însă este afiliată companiei Coca Cola. McCloskey a declarat că ferma oferă training intensiv legat de tratamentul uman al animalelor. Investigatorii ARM au obținut o slujbă la Fair Oaks, ca îngrijitori, în 2018. Ei au raportat că nu au primit training deloc. Mai mult, violența împotriva animalelor pare să fie ceva obișnuit. Înregistrările video realizate în perioada august-noiembrie 2018 arată cum muncitorii lovesc și aruncă vițeii și pe mamele lor.

McCloskey a declarat că deja a concediat patru lucrători, identificați în filmări și că povestea este șocantă pentru el: Este șocant pentru noi să descoperim că sub ochii noștri, angajații se purtau neglijent față de animale."

Coca Cola și Fairlife - o altă companie fondată de Mike McCloskey - au răspuns reafirmându-și angajamentul față de protecția animalelor și făcând promisiuni legate de o mai bună supraveghere.

Lanțul de magazine de alimente Jewel-Osco a anunțat că nu va mai vinde produse asociate cu Fair Oaks Farms, o decizie luată și de alte companii. ​