webPR ​Concursul "Jurnalism eco pentru un mediu curat" continuă

de     webPR.ro
Luni, 17 septembrie 2018, 13:59 Actualitate | Mediu


Concurs "Jurnalism eco pentru un mediu curat"
Foto: ecotic
​ECOTIC și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România anunță prelungirea termenului de înscriere în cadrul proiectului Jurnalism eco pentru un mediu curat până pe 31 octombrie. Scopul proiectului este de a promova modele de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și utilizării eficiente a resurselor planetei și de a aduce în atenția publicului exemple pozitive, dar care deseori nu sunt cunoscute.

Astfel, dorim să acordăm mai multe șanse celor interesați de promovarea inițiativelor de protecție a mediului înconjurător prin prelungirea termenului de înscriere. Până pe 31 octombrie, persoanele cu vârsta minimă de 18 ani care profesează ca jurnaliști, reporteri, fie sunt studenți la facultăți de profil din România, pot să se implice în protecția mediului înconjurător prin transmiterea de materiale video și materiale scrise însoțite de fotografii relevante pe adresa jurnalism@ecotic.ro. Subiectele vizează exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, proiecte de colectare de deșeuri reciclabile și inițiative de prevenire a risipei, turism ecologic etc.

Cele mai bune și inovatoare 10 materiale – respectiv, 5 materiale video și 5 materiale scrise - alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe website-ul ECOTIC. Câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului. 

Concursul se va derula conform următorului program: 

ETAPA I
- 3 mai – 31 octombrie 2018 – perioada de transmitere materiale video/ scrise; 
ETAPA II - 1 – 5 noiembrie 2018 – perioada de prejurizare; 
ETAPA III – 6 – 20 noiembrie 2018 – votarea materialelor câștigătoare pe pagina de Facebook Ecotic și pe website-ul Ecotic.   

ECOTIC va acorda două premii, câte un premiu pentru fiecare categorie: un aparat foto pentru categoria material video și un laptop pentru categoria material scris. Premierea va avea loc în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat editia a X-a. 

Concursul "Jurnalism eco pentru un mediu curat" se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de Ecotic de-a lungul timpului și adresate publicului de toate vârstele și are drept scop, pe termen lung, crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste.  

"Considerăm că evidențierea bunelor practici, puțin cunoscute publicului larg, va contribui la dezvoltarea unei atitudini pro-active a românilor în direcția îmbunătățirii factorilor de mediu și utilizării eficiente a resurselor", declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

442 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by