Pe 11 decembrie 2017, "Orase Curate", campania nationala ECOTIC dedicata colectarii electricelor si electronicelor uzate din mediul urban, ia startul, simultan, in Adjud si Falticeni. Campania va incuraja locuitorii sa vina si sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la centrele de colectare locale.

OC Adjud+FalticeniFoto: ecotic

Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu autoritatile si companiile de salubritate locale, continua campania "Orase Curate". Dupa ce a trecut prin 22 de orase (Botosani, Filiasi, Targu Mures, Dorohoi, Braila, Piatra Neamt, Galati, Bragadiru, Motru, Radauti, Timisoara, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Vaslui, Comanesti, Baia de Aries, Otopeni, Borsa, Viseu de Sus, Giurgiu si Cluj-Napoca), incepand cu 11 decembrie 2017, locuitorii din alte doua orase din Romania - Adjud si Falticeni, vor fi informati si incurajati sa devina constienti de problema deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de necesitatea de a le preda corect spre reciclare. Campania se desfasoara in perioada 11 - 16 decembrie 2017.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din cele doua orase care va preda un deseu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare locale, va primi un premiu instant.

Programul de functionare al punctelor de colectare si amplasarea acestora sunt disponibile pewww.ecotic.ro.

Campaniile din Adjud si Falticeni continua, in anul 2017, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.