In prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finantare pentru persoane fizice in Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel national, 3.748 de dosare in valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezinta 37,65% din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice, a anuntat marti, intr-un comunicat, Ministerul Mediului.

Case cu panouri solareFoto: HotNews.ro

Solicitantii mai au la dispozitie 37,4 milioane de lei, suma care va fi disponibila pana la epuizare, sau pana la finalul perioadei de depunere a dosarelor de finantare - 24 octombrie.

"La sfarsitul zilei de 10 octombrie 2016, cele mai multe dosare au fost depuse in judetul Prahova (201 dosare), Neamt (169 dosare) si Vaslui (144 dosare). Cele mai putine dosare s-au depus in judetul Braila ¬ 36 dosare. Din punct de vedere procentual, exista judete precum Mehedinti sau Salaj, unde in prima zi a perioadei de depunere bugetul a fost epuizat. Exista si judete unde numarul dosarelor depuse indica un procent redus din bugetul alocat, cum este cazul judetului Maramures (16,04%), Municipiul Bucuresti (12,85%) si Constanta (12,75%)", se arata in comunicatul emis de Ministerul Mediului.

In functie de evolutia procesului de depunere a dosarelor de finantare in urmatoarele zile, Administratia Fondului pentru Mediu va analiza posibilitatea redistribuirii sumelor intre judete.