Rochia pe care prințesa Diana a purtat-o la o cină de gală de la Casa Albă în anul 1985 urmează să fie vândută la licitație pentru suma de aproximativ 350.000 de lire sterline. Rochia a mai fost scoasă la licitație de două ori, prima oară chiar de către prințesă, în anul 1997, iar mai apoi în 2013. Licitația va avea loc pe data de 9 decembrie, scrie The Independent.

John Travolta și Prințesa DianaFoto: Wikipedia

Ținuta a fost creată de către designerul britanic Victor Edelstein și a devenit o piesă vestimentară emblematică. Popularitatea rochiei a crescut și după ce imagini cu prințesa Diana, care a apărut dansând cu actorul din filmul „Grease”, John Travolta, au făcut înconjurul lumii.

În iunie 1997 - cu doar două luni înainte de moartea ei, prințesa Diana a scos rochia la licitație pentru suma de 100.000 de lire sterline, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizațiile de caritate împotriva SIDA. Femeia de afaceri din Florida, Maureen Dunkel, a achiziționat ținuta și a păstrat-o până când a vândut-o la rândul ei pentru 240.000 de lire sterline în martie 2013. Un bărbat din Marea Britanie a achiziționat rochia cu scopul de a i-o oferi cadou soției.

Acum, rochia de catifea a Dianei este scoasă din nou la vânzare. Casa de licitații din Londra, Kerry Taylor Auctions, estimează că rochia va fi vândută pentru suma de 350.000 de lire sterline.