Marc Veryat, un bucătar francez, este hotărât să dea în judecată responsabilii care s-au ocupat de acordarea și retragerea renumitelor stele Michelin. Reprezentanții au hotărât să îi retragă proprietarului restaurantului „La Maison des Bois” o stea dintre cele trei pe care le deținea din cauză ca inspectorii au ajuns la concluzia că Veryat folosește brânză cheddar în loc să gătească cu ingrediente locale, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am fost umilit, mi-am văzut echipa cu lacrimi în ochi. Să sune așa, fără niciun fel de avertisment, într-o seară, fără nimic scris și doar să îmi spui că s-a terminat...”, a declarat Veyrat pentru France Inter.

Conform spuselor bucătarului, inspectorii Michelin i-ar fi sugerat că adaugă brânza cheddar într-un sufleu în loc să folosească ingrediente locale, fapt ce, în opinia bărbatului a fost hotărâtor pentru retragerea stelei. „Am pus șofran în sufleu, iar domnul care a venit a crezut că este cheddar pentru că era galben", a adăugat el. „Este o nebunie."

Avocatul lui Veyrat, Emmanuel Ravanas, a declarat pentru AFP că bucătarul ar dori ca instanța să îi oblige pe cei de la Michelin să predea documente care să clarifice „motivele exacte” care au condus la această decizie, luată în luna ianuarie.

Potrivit lui Ravanas, o audiere este stabilită pentru data 29 noiembrie în Nanterre, la vest de Paris.