Un american in varsta de 25 de ani, care a plutit, urcat pe o saltea gonflabila, pe un rau care separa Statele Unite de Canada si a intrat ilegal in tara vecina, a primit doua luni de inchisoare cu executare, scrie The Guardian. John Bennet a declarat ca a trecut ilegal granita pentru ca incerca sa isi protejeze logodnica insarcinata de un fost iubit abuziv.

Granita SUA - Canada , intre Calais si St StephenFoto: Google Maps

Americanul a incercat mai intai miercuri sa treaca granita dintre Calais (Maine) si provincia canadiana New Brunswick. Le-a spus autoritatilor ca voia sa isi vada iubita care locuia in Canada, in oraselul St. Stephen. I-a fost refuzata intrarea in tara dupa cateva verificari care au dat la iveala existenta unor acuzatii legale in SUA.

Cateva ore mai tarziu, Bennet s-a dus intr-un magazin Wallmart, si-a cumparat o saltea gonflabila, a umflat-o, si-a facut o vasla dintr-o bucata de lemn si a inceput calatoria pe raul St Croix, care desparte Maine de New Brunswick, potrivit declaratiilor facute in fata instantei Canadiene.

In timp ce plutea pe rau, a fost vazut de canadian care a sunat Politia Regala Canadiana Calare, a declarat Peter Thorn, un avocat care reprezinta Procuratura Canadiana. Politia a venit in zona si l-a gasit la scurt timp dupa."Era ud si isi ducea ghetele in mana, iar aspectul lui semana cu descrierea facuta de martor", a aratat avocatul.

Tanarul a recunoscut imediat fapta in fata politiei spunand ca, fiind ingrijorat de siguranta iubitei sale, a trecut raul dupa ce i s-a refuzat accesul legal in Canada.

"In mintea lui, trebuia sa faca tot ce se putea face pentru a ajunge aici si a vedea daca ea este bine", a declarat Thorn, adaugand ca "nu a existat nicio coroborare din partea versiunii presupusei logodnice, ceea ce inseamna ca nu stim clar cat de adevarat este ceea ce spune."

A fost arestat si a ramas peste noapte in custodia politiei. A aparut joi in fata instantei unde a pledat vinovat pentru trecerea ilegala a frontierei.

Bennet va petrece doua luni intr-o inchisoare canadiana, dupa care va fi returnat in SUA.

Thorn a precizat ca, desi este pentru prima data cand aude de cineva care a trecut granita pe o saltea gonflabila, a mai auzit de cazuri in care oamenii au trecut granita inotand sau trecand peste podul feroviar. Unii dintre ei erau persoane care refuzau sa recunoasca granitele terestre, altii sufereau de probleme psihice. "Si mai erau alte persoane care voiau neaparat sa treaca granita desi li se refuzase accesul, din diverse motive. Nu cred ca acesta este singurul caz de asa numit interes amoros care a determinat o persoana sa incalce legea", a aratat avocatul.

Thorn s-a aratat surprins de interesul public puternic fata de acest caz. "Simt ca exista elementul acesta de tip Romeo si Julieta", spune avocatul, incercand sa explice reactia oamenilor.