Samsung Galaxy S7, promovat ca fiind rezistent la apa a demonstrat contrariul la un test de imersie in apa. Smartphone-ul a incetat sa mai functioneze dupa ce a fost introdus intr-un vas, care a simulat presiunea apei la 1.5 metri. Este vorba despre modelul Galaxy S7 Active, disponibil doar in SUA, din luna iunie. Testul a fost repetat si cu un al doilea telefon din acceasi gama, dar soarta acestuia a fost aceeasi, relateaza BBC.

Samsung Galaxy S7Foto: Captura YouTube

Primul telefon a fost scos dupa o jumatate de ora din apa, iar ecranul acestuia nu a mai raspuns la nicio comanda si pe el au inceput sa apara linii verzi. S-au format bule de apa si intre cele doua lentile ale camerei foto.

Samsung a declarat ca ar putea fi vorba despre o defectiune tehnica, iar acesta nu era "etans in contact cu apa", cum trebuia sa fie.

Al doilea telefon a suferit aceleasi avarii.

Site-ul Samsung a declarat ca Galaxy S7 Active IP68 este vandut in SUA, dar nu este disponibil si pentru UK.

Evaluarea de protectie internationala spune ca telefonul poate rezista la "imersie continua in apa".

Modelele standard Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, care sunt, de asemenea IP68, nu au suferit deteriorari in aceleasi conditii de testare.

"In timp ce Protectia Consumatorului, in general, nu evalueaza telefoanele pentru aceasta functie, noi am realizat un test de imersie, deoarece producatorul a spus ca aparatul lor este rezistent la apa", a declarat site-ul care a efectuat testul.

"Cand am evaluat telefonul, acesta a picat testul."

Samsung a declarat ca a primit "foarte putine plangeri" cu privire la aceasta problema, iar telefoanele ar trebui sa fie acoperite de garantie. Modelul Active a mers spre vanzare in luna iunie.

"S-ar putea sa fie o sansa minima ca un dispozitiv defect sa nu fie etans la apa, asa cum ar trebui sa fie", a mai declarat Samsung, adaugand ca vor investiga problema.

Anul trecut, producatorul Sony a avertizat proprietarii de Xperia rezistent la apa sa nu-l foloseasca sub apa.

"Evaluarea IP a dispozitivului a fost facuta in laborator, in modul de asteptare, astfel, nu ar trebu sa utilizati telefonul sub apa, spre exemplu pentru fotografii. ", a declarat Sony.

Samsung este asteptat sa raporteze cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani, multumita vanzarilor mari ale modelului Samsung Galaxy S7.