​Intreaga lume s-a intors cu susul in jos si nimic nu este asa cum pare la o prima vedere sau asa cum ne este dat. Acestea sunt gandurile criticului american de arta Kelly Grovier, care analizeaza modul in care pictura lui Guiseppe Arcimboldo ilustreaza portretul politicianului de astazi si felul in care potestatarii zilelor noastre ridiculizeaza clasa politica actuala, conform bbc.com.

Giuseppe Arcimboldo - The Cook 1570Foto: captura ecran

Este vorba, in primul rand, despre pictura intitulata "Bucatarul" si realizata in anul 1570, care produce o iluzie optica: la prima vedere este vorba un platou de argint pe care este servit un purcel de lapte, insa daca il intoarcem cu susul in jos, observam portretul neinsufletit al unui personaj hidos.

Kelly Grovier subliniaza faptul ca aceasta pictura ilustreaza echilibrul fragil dintre umanitate, pe de-o parte, si inertia mortii, pe de alta parte.

O astfel de interpretare nu este foarte diferita de modul in care unii protestatari au ales sa satirizeze clasa politica actuala in cadrul manifestatiilor ce au fost tinute pe 13 februarie la Munchen impotriva celei de-a 52-a editie a Conferintei pentru Securitate, la care a luat parte si Klaus Iohannis.

Iata care este fotografia care, in opinia lui Kelly Grovier, surprinde cel mai bine mesajul protestatarilor: