Desi Pamantul se roteste in jurul axei sale, iar impreuna cu acesta, intreaga sa suprafata, noi nu putem percepe senzatia de miscare, scrie Playtech.ro.

In primul rand, pentru a putea percepe orice urma de miscare, ar trebui sa avem un punct fix de referinta, care nu trebuie sa se miste odata cu Pamantul. Doar asa putem simti schimbarile pozitiei in spatiu.

De exemplu, atunci cand ne aflam intr-o masina care circula pe o autostrada, putem vedea clar obiectele din decor care trec razant pe langa noi, ceea ce ne confera senzatia de miscare. Totusi, atunci cand zburam cu avionul, daca inchidem hublourile, nu vom mai putea vedea norii din jur si astfel vom simti ca stam pe loc.

Acelasi fenomen are loc si in cazul miscarii Pamantului. Desi acesta se roteste cu o viteza de 1.700 de kilometri pe ora la Ecuator, fara existenta unei referinte externe la care sa ne uitam, nu putem percepe miscarea. Singurul mod prin care am putea constientiza rotatia Pamantului, ar fi sa ne uitam spre Soare sau la stelele de pe cer.

Asadar, chiar daca pare ca Soarele sau stelele se misca iar noi stam pe loc, realitatea este ca Pamantul se afla intr-o rotatie continua, pe care nu o putem simti din cauza punctelor de referinta prea indepartate.

Citeste si:

Cand va avea loc Black Friday 2015 si ce magazine vor participa

Cum asculti muzica de pe YouTube cu ecranul telefonului blocat

Black Friday Pro: cinci reduceri de la F64 de care sa profiti chiar acum