​In fata devalorizarii brutale a rublei, a scaderii preturilor la petrol si a sanctiunilor economice, rusii se intorc catre o atitudine mai zen, scrie BBC. Un rus a creat un site web simplu, relaxant care arata ratele curente de schimb, pe un fundal cu imagini din natura si muzica linistitoare.

Zenrus- Zenul rusescFoto: captura ecran

Mikhail Lisnyak a spus pentru BBC ca nu isi aminteste momentul specific cand a avut ideea crearii site-ului Zenrus.ru, dar ca a fost inspirat de panica creata de prabusirea rublei.

"Sunt de parere ca oamenii trebuie sa se relaxeze putin. Asa ca am proiectat un site web unde informatiile sunt afisate cu un fundal relaxant si o muzica linistitoare", a precizat acesta.

Lisnyak spune ca site-ul sau a avut peste doua milioane de accesari in ziua in care Banca Centrala de la Moscova a luat decizia dramatica de a creste ratele dobanzilor la 17%.

Designerul web spune ca ideea i-ar putea aduce cateva ruble, in ciuda volatilitatii monedei din aceste zile.

"Initial, mi-am petrecut doar o seara realizand acest site, dar apoi, cand numarul de vizite a inceput sa creasca, a trebuit sa muncesc din greu pentru a ma asigura ca site-ul nu va cadea. Dar, am discutii legate de publicitate. Vor fi multe companii care vor dori sa isi puna reclame pe site", a declarat Lisnyak.