Procuratura rusa investigheaza daca un urs a fost urmarit si calcat de o locomotiva in orasul siberian Norilsk dupa postarea pe internet a unei inregistrari video facuta din cabina mecanicului, in care se poate vedea cum animalul este fugarit si izbit de tren, relateaza vineri EFE, citat de Agerpres.

Un urs pe sinele de tren in RusiaFoto: Captura YouTube

In aceste imagini impresionante postate pe Youtube se vede cum un urs brun fuge pe calea ferata orbit de farurile locomotivei, in timp ce pe fundal se aud mai multe voci exaltate care ii cer mecanicului "sa calce" animalul. La sfarsitul inregistrarii ursul dispare din fata trenului, dar se aud exclamatiile de veselie ale persoanelor aflate in locomotiva.

Unele surse media locale sustin ca ursul a reusit sa scape, afirmand ca dispozitivul cu lame din fata locomotivei, care ajuta la deszapezire, a aruncat animalul in afara caii ferate, o dovada fiind ca la o inspectie a politiei nu au fost gasite urme de sange pe locomotiva.

Videoclipul a suscitat o apriga polemica intre internautii rusi, dintre care unii l-au sfatuit pe mecanic "sa se puna la randul sau in pielea ursului". Alti useri au subliniat insa ca un urs care s-a trezit din hibernare si care este infometat in vecinatatea orasului poate fi extrem de periculos.

"Am vrea sa-l vedem pe mecanicul de locomotiva exersand alergatul in fata trenului. Oamenii, cei care au poluat mediul inconjurator si au taiat padurile, sunt vinovati de faptul ca ursul s-a trezit din hibernare", au protestat indignati numerosi useri.