O fata din Indonezia, disparuta in urma tsunamiului din 2004, a fost gasita dupa un deceniu in care familia sa a crezut ca este moarta, scrie The Guardian. "Dumnezeu ne-a dat un miracol", a spus Jamaliah, mama lui Raudhatul Jannah, care a disparut la varsta de 4 ani. Jannah si fratele sau in varsta de sapte ani au fost purtati de valurile uriase pe 26 decembrie 2004.

O familie si-a regasit fetita dupa 10 aniFoto: Captura YouTube

Jamaliah si sotul sau au supravietuit tsunamiului care a ucis zeci de mii de oameni in Aceh, in partea de vest a Insulei Sumatra. Cei doi soti au renuntat sa mai spere ca cei doi copii sunt in viata.

Dar, in iunie, fratele lui Jamaliah a reperat o fata care mergea pe jos spre casa de la scoala si a remarcat asemanarea izbitoare cu Jannah.

Acesta a facut investigatii si a aflat ca fata a fost prinsa in tsunamiul din Aceh si purtata pe o insula indepartata din sud-vestul provinciei. Un pescar a salvat fetita si a dus-o inapoi pe tarm la mama sa, care a crescut-o.

Dupa ce a aflat informatiile de la fratele sau, Jamaliah si sotul ei au vizitat fata, acum in varsta de 14 ani, si au descoperit ca intr-adevar era fetita lor, care disparuse in urma cu un deceniu.

"Sotul meu si cu mine suntem foarte fericiti. Ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pentru ca ne-a reunit cu copilul nostru, dupa zece ani in care am fost separati", a spus Jamaliah pentru AFP.

Jannah, care a fost numita Wenni de catre femeia care a crescut-o, s-a intors miercuri in orasul sau natal.

Tsunamiul a ucis mai mult de 170.000 de persoane in Aceh si alte zeci de mii de persoane din alte state din jurul Oceanului Indian.