​​Incepand de astazi, utilizatorii de Facebook din Marea Britanie vor putea sa aleaga din mai mult de 70 de noi optiuni de gen, compania urmarind sa reflecte mai bine diversitatea tarii.

Printre noile optiuni de gen (aproximativ 50 dintre acestea au fost introduse in SUA in februarie) se numara "persoana androgina", "transgender"(persoana care nu se identifica cu sexul biologic) , "polygender" sau "cisgender"(persoana care se identifica cu sexul biologic), utilizatorii avand posibilitatea de a sugera propria lor varianta.

Simon Milner, directorul de comunicare al companiei Facebook a spus pentru The Independent ca "este vorba despre Facebook care vrea sa permita oamenilor sa fie ei insisi si sa faca utilizatorii sa se simta confortabili cu modul in care se exprima si cu modul in care vorbesc despre probleme care conteaza pentru ei".

Milner a spus a reteaua de socializare a lucrat cu doua organizatii din Marea Britanie pentru a selecta noile optiuni, precum si termenii suplimentari adaugati doar pentru Marea Brianie: "intersex man", "asexual" si "hermafrodit".

Utilizatorii vor putea sa selecteze pronumele cu care doresc sa fie asociati, alegand dintre barbat, femeie sau neutru.