Hosni Mubarak are un ritm cardiac neregulat si isi pierde, uneori, cunostinta, a anuntat marti agentia oficiala de presa Mena, in urma unor informatii contradictorii privind starea de sanatate a fostului presedinte egiptean, transmite AFP.

"Starea de sanatate a fostului presedinte Hosni Mubarak este stabila, dar are un ritm cardiac neregulat; el isi pierde unoeri cunostinta si prezinta o lipsa de concentrare", a precizat agentia egipteana, citand o sursa medicala.

Duminica, avocatul sau a dat asigurari ca Mubarak, in varsta de 83 de ani, se afla in coma, dar informatia a fost dezmintita de directorul spitalului din Sharm el-Sheikh, unde este internat fostul presedinte egiptean, precum si de ministerul sanatatii.

Informatiile cu privire la sanatatea lui Mubarak sunt rare si adesea confuze, ca in perioada in care era presedinte, cand acest subiect era considerat tabu, noteaza AFP.

In iunie, avocatul sau a declarat ca acesta sufera de un cancer la stomac, dar ministerul sanatatii a afirmat ca nu dispune de informatii in acest sens.

Procesul fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de coruptie, abuz de putere si reprimarea violenta a demonstratiilor care au dus la inlaturarea sa, ar urma sa inceapa pe 3 august. Daca va fi gasit vinovat, Mubarak risca pedeapsa cu moartea.