Ziua Nationala a Frantei este marcata si anul acesta cu fast la Paris. Traditionala defilare de pe Champs Elysee, pentru care peste 7.000 de militari se pregatesc de cateva saptamani, aduce si o noutate: pentru prima data, cei peste 7.000 de participanti vor defila cantand pe cel mai cunoscut bulevard din Paris. Peste 300 de vehicule militare, 241 de cai, 84 de avioane si elicoptere sunt asteptate la parada de pe Champs Elysee, scrie Le Figaro.

Imagini de la parada din 14 iulie 2011:

Peste 300 de vehicule militare, 241 de cai, 84 de avioane si elicoptere sunt asteptate la parada de pe Champs Elysee. Sarbatoarea va fi completata de concerte in aer liber si mult-asteptatul foc de artificii de la Turnul Eiffel, la finalul zilei.

Franta sarbatoreste, pe 14 iulie, 222 de ani de la asa-numita "cadere a Bastiliei", inchisoarea considerata simbolul absolutismului monarhic. Caderea Bastiliei a ramas, pana astazi, simbolul Revolutiei Franceze (1789) si al trecerii la epoca moderna, cu toate ca, la data la care a fost luata cu asalt de protestatari, temuta inchisoare adapostea doar 7 prizonieri (citeste mai multe despre Revolutia Franceza).