Cantaretul argentinian Facundo Cabral, unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica folk din America Latina, a fost impuscat mortal sambata dimineata, in Guatemala City, dupa ce persoane necunoscute au tras mai multe focuri de arma spre masina in care calatorea, transmite Reuters. Politia a anuntat ca artistul si soferul sau au murit in urma atacului, iar o a treia persoana a fost ranita.

Facundo CabralFoto: Captura YouTube

Atacul a avut loc in jurul orei locale 05:20, in capitala Guatemalei, in momentul in care masina lui Cabral se indrepta spre aeroport.

"Masina a fost lovita de 18 gloante", a declarat Juan Manuel, un purtator de cuvant al presedintelui Alvaro Colom.

Martorii au declarat ca au vazut doua masini apropiindu-se de masina Range Rover in care calatorea Cabral, dupa care ocupantii acestora au deschis focul.

Autoritatile din Guatemala, una dintre tarile cu cea mai mare rata a criminalitatii din America Latina, au afirmat ca nu cunosc motivul atacului. Politia a deschis o ancheta, incercand sa determine daca incidentul a avut ca motiv jaful sau daca Facundo Cabral a fost atacat cu premeditare.

Cabral avea 74 de ani si era aproape orb. Artitul, considerat unul dintre cei mai populari cantareti din America Latina, se afla in turneu in Guatemala.

Rigoberta Menchu, activista pentru drepturile populatiei indigene si castigatoare a Premiului Nobel pentru Pace, a declarat ca asasinatul este "unul dintre multele care afecteaza Guatemala".

Facundo Cabral - No soy de aqui ni soy de alla