Kenneth Thompson, avocatul presupusei victime a lui Dominique Strauss-Kahn, a cerut printr-o scrisoare, miercuri, numirea unui procuror nou, spunand ca, in prezent, actualul responsabil de caz, Cyrus Vance, seface vinovat de informatiile aparute in presa, care slabesc credibilitatea clientei sale. "Va solicit in numele victimei retragerea imediata din cazul DSK", a scris Thompson in scrisoarea transmisa procurorului din Manhattan, Cyrus Vance.

Foto:

UPDATE Procurorul Cyrus Vance a refuzat sa se retraga din cazul DSK, dupa ce avocatul menajerei l-a acuzat ca ar fi responsabil de informatiile aparute in presa.

"Oamenii din statul New York au dreptul la o aparare corecta si impartiala intr-o chestiune atat de importanta", iar "birou dumneavoastra, din pacate, a aratat ca se afla in imposibilitatea de a indeplini aceste criterii", a adaugat avocatul. Strauss-Kahn a fost eliberat vineri din arestul la domiciliu sau, dupa ce procurorul Vance a observat incoerente in marturia presupusei sale victime.

Totdata, acesta a remarcat un posibil conflict de interese intre Strauss-Kahn si biroul procurorului Cyrus Vance. Potrivit lui Thompson, "potentialul conflict de interese", isi are originile in faptul ca unul dintre angajatii biroului procurorului Vance este casatorit cu unul dintre avocati lui Strauss-Kahn.

Procurorul din Manhattan a anuntat, miercuri, continuarea anchetei in cazul lui Dominique Strauss-Kahn, la o zi dupa ce scriitoarea franceza Tristane Banon a depus, formal, plangere pentru tentativa de viol impotriva fostului sef al FMI, potrivit AFP. "Ancheta este in curs de desfasurare," a spus intr-un comunicat un purtator de cuvant al procurorului Cyrus Vance, dupa o intalnire cu avocatii lui DSK.

"Reuniunea a fost constructiva. Nu putem spune mai mult", a declarat avocatul Benjamin Brafman reporterilor la plecarea de la Tribunalul Penal din Manhattan.

Marti, tabloidul New York Post scria ca procurorii vor abandona acuzatiile impotriva lui Dominique Strauss-Kahn la urmatoarea audiere sau chiar mai curand, citand unul dintre anchetatorii implicati in acest caz. Potrivit acestuia, renuntarea la acuzatii este "sigura".

Eliberat vineri din arestul la domiciliu sau, fostul director executiv al Fondului Monetar International este inca in mod oficial acuzat de agresiune sexuala, in urma unor acuzatii formulate de menajera hotelului Sofitel din New York.

Insa minciunile reptate sub juramant ale femeii, dezvaluite in cadrul unei audieri surpriza, vineri, pareau sa compromita acuzatia privind presupusa tentativa de viol, care ar fi avut loc pe 14 mai.

Cu toate acestea, raman, in continuare, trei optiuni, potrivit fostului procuror american Jacob Frenkel, citat de AFP: mentinerea celor sapte capete de acuzare, continuarea procedurilor prin renuntarea la cele mai grave dintre acuzatii sau retragerea tuturor acuzatiilor, ipoteza care a fost insa, eliminata.