Politia italiana a anuntat vineri ca l-a arestat Gaetano Riina, un nas al mafiei din orasul sicilian Corleone - devenit faimos la nivel mondial gratie trilogiei "Nasul", relateaza AFP.

Gaetano Riina este fratele fostului sef suprem al Cosa Nostra, Toto Riina, condamnat la numeroase pedepse de inchisoare pe viata pentru comandarea a foarte multor asasinate.

Gaetano Riina a fost arestat in orasul Mazara del Vallo unde traia si de unde probabil a continuat sa controleze activitatile clanului, a precizat politia.

Acuzatiile impotriva lui Riina si a altor trei presupusi mafioti arestati in aceeasi zi sunt de extorcare si asociere criminala.

Politia italiana estimeaza ca acest clan continua sa joace "un rol central" in ciuda multiplelor arestari care l-au slabit in ultimele decenii.

Toto (Salvatore) Riina supranumit "Toto u curtu" ("micutul") a fost arestat in 1993. In timpul anilor 1980 si la inceputul anilor 1990, Riina si familia sa, "Corleonesi", au sustinut o ofensiva violenta impotriva mafiilor rivale si a statului italian.