Un nou partid politic rusesc, "Cauza Dreapta", care vizeaza locul doi pe esicherul politic, l-a ales sambata, fara nicio surpriza, pe oligarhul Mihail Prohorov in fruntea formatiunii, relateaza AFP.

Mihail ProhorovFoto: Reuters

Prohorov a fost ales cu cvasi-unanimitate, au anuntat reprezentantii partidului in timpul congresului, care a fost transmis in direct de televiziunea de stat.

Daca este primul om de afaceri care s-a lansat in politica dupa esecul total al lui Mihaïl Hodorkovski, a carui tentativa de a i se opune lui Vladimir Putin s-a terminat cu arestarea sa si o lunga condamnare la inchisoare, Prohorov pare sa se bucure de binecuvantarea autoritatilor.

Partidul sau se prezinta drept "pro-reformist" dar nu are in vedere sa fie un partid de opozitie, a precizat Prohorov, in fata congresului.

Aflat in fruntea societatii de investitii Onexim, ale carei interese merg de la industria miniera si pana la noile tehnologii, trecand prin mass media si banci, Prohorov ocupa locul trei in topul celor mai bogati oameni din Rusia, potrivit revistei Forbes, cu o avere de 18 miliarde de dolari.