Constructorul german Mercedes-Benz lucreaza la un papamobil hibrid care ar urma sa fie gata inaintea vizitei Suveranului Pontif in Germania, programata in luna septembrie, scrie sambata saptamanalul german Wirtschaftswoche, citat de AFP.

Papa in Papa-mobil Foto: Reuters

Informatia nu fost, insa, doar partial confirmata de Vatican: "Este adevarat ca exista un proiect Mercedes in acest sens, insa aceasta masina nu va fi gata inaintea vizitei Papei in Germania in septembrie si nici inainte de sfarsitul acestui an", a declarat parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, pentru AFP.

La randul sau, un purtator de cuvant al Mercedes-Benz a declarat ca "din ratiuni de confidentialitate", grupul nu poate oferi informatii in legatura cu clientii sai privati.

Publicatia germana sustine ca noul papamobil este conceput dupa modelul de teren Mercedes clasa M, insa va avea un motor hibrid. Bateria sa electrica cu litiu-ion ar urma sa ii permita sa circule cu 30 de kilometri la ora, fara sa polueze atmosfera.

Papa Benedic nu isi poate permite sa aiba o masina exclusiv electrica deoarece, in cazul unui atentat, aceasta trebuie sa poata demara in mare viteza, noteaza revista Wirtschaftswoche. Mercedes furnizeaza autoturisme Vaticanului din anii '80.