Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat ca vrea sa reuneasca "o majoritate morala" de cel putin 30 de tari ostile recunoasterii de catre ONU a Statului Palestinian inauntrul frontierelor din iunie 1967, potrivit presei din Israel, relateaza AFP.

"Pana in septembrie, vrem sa lucram la reunirea a 30 pana la 50 de tari care sa spuna 'nu' recunoasterii unilaterale a Statului palestinian de Adunarea generala ONU. Este vorba de o majoritate morala", a declarat Netanyahu marti seara, potrivit presei israeliene, in urma unei intalniri cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

"Daca palestinienii obtin recunoasterea statului lor de catre ONU, vor avea dificultati apoi sa accepte calea negocierilor pentru compromisuri indispensabile unui acord de pace cu Israel", a adaugat premierul.

Un inalt responsabil israelian a confirmat, sub anonimat, ca "Israelul este victima majoritatilor automate ale Adunarii generale a ONU si multiplica astfel eforturile formarii unei majoritati morale de tari democratice care sa se opuna demersurilor unilaterale de recunoastere a Statului palestinian".