Vulcanul Grimsvotn din Islanda a inceput sa dea semne clare ca si-a incetat eruptia, dupa ce nu a mai aruncat fum sau cenusa in atmosfera in ultimele ore, anunta Reuters, citand autoritatile islandeze. "Sunt semne care arata ca eruptia a incetat cu adevarat. Dupa ora 3:00 GMT nici macar nu a mai fost detectat fum care sa iasa din vulcan", a declarat Hrafn Gudmundsson, un meteorolog islandez.

Grimsvotn, cel mai activ vulcan din Islanda, a inceput sa erupa din nou sambata trecuta. Precedenta eruptie a vulcanului aflat sub ghetarul Vatnajokull din sud-estul tarii avusese loc in 2004.

Autoritatile islandeze au fost nevoite, duminica, sa inchida temporar spatiul aerian al tarii. In zilele urmatoare, eruptia vulcanului a creat probleme si a dus la inchiderea unor aeroporturi si in alte tari, printre care Germania si Marea Britanie.

In 2010, cenusa provenind de la vulcanul islandez Eyjafjallajokull a provocat haos de proportii in intreaga Europa, provocand cea mai grava blocare a spatiului aerian european de la cel de-al doilea razboi mondial. Eruptia vulcanului Grimsvotn a provocat, insa, mult mai putine probleme.