​Moartea temutului terorist Osama bin Laden nu va afecta reteaua Al-Qaeda, considera Abboud al-Zomor, unul dintre fondatorii Jihadului islamic in Egipt si prieten apropiat al lui Ayman al-Zawahiri, considerat numarul unu in reteaua terorista, dupa moartea lui bin Laden: "Al-Qaeda nu inseamna doar o persoana, este o institutie", spune el, citat de AFP.

Cu toate acestea, el ii indeamna pe partizanii Al-Qaeda "sa fie atenti. Nu cautati razbunarea. Daca atacati turisti sau ambasade, atacati oameni nevinovati".

"Rezolvarea problemelor implica si o retragere de pe teritoriile ocupate", a afirmat el, cu referire la prezenta militara straina din Afganistan si Irak si la o "politica echilibrata din partea Statelor Unite in Palestina".

Ayman al-Zawahiri, considerat numarul doi al retelei teroriste Al-Qaeda, este un medic egiptean care se afla pe lista celor mai cautati teroristi din lume, el figurand pe locul al doilea, inaintea uciderii lui Osama bin Laden. Al-Zawahiri este considerat unul dintre creierele retelei teroriste si a aparut, de-a lungul anilor, in mai multe filmulete date publicitatii de Al-Qaeda, cu mesaje de amenintare.