Leon Panetta, actualul sef al CIA, ar urma sa-l inlocuiasca pe de Robert Gates la conducerea Pentagonului. In schimb, in fruntea CIA ar urma sa fie numit generalul David Petraeus, comandantul coalitiei din Afganistan, anunta miercuri NBC si ABC, citate de AFP.

In acelasi timp, generalul John Allen, comandant adjunct al Centcom, comandamentul armatei americane, il va inlocui pe generalul Petraeus in Afganistan, mai anunta ABC si NBC.

De asemenea, actualul ambasador american la Kabul, Karl Eikenberry, ii va ceda postul lui Ryan Crocker, diplomat de cariera, care s-a aflat pana acum in Irak.

Veteranul politician democrat Leon Panetta a fost confirmat, in februarie 2009, de catre Senatul american, in functia de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA).

Panetta, in varsta de 73 de ani si fost secretar general al Casei Albe in perioada Clinton, este specialist in buget, dar fara o experienta reala in domeniul informatiilor si contraterorismului.

Generalul american David Petraeus a preluat in iulie 2010 comanda fortelor NATO din Afganistan. Petraeus a laudat atunci munca predecesorului sau, generalul Stanley McChrystal, care a fost eliberat din functie dupa ce a ironizat si criticat mai multi membri importanti ai administratiei Obama.

Aceste nominalizari sunt previzibile de cateva saptamani. Actualul secretar general al Apararii Robert Gates a anuntat vara trecuta ca intentioneaza sa se retraga in acest an.