Biserica Sagrada Familia din Barcelona a fost evacuata marti dimineata in urma unui incendiu, relateaza AFP. Un purtator de cuvant al primariei a declarat ca nu s-au inregistrat raniti.

Sagrada FamiliaFoto: AGERPRES

"A fost mai mult fum decat foc iar incendiul a fost mai putin grav decat am crezut initial", a declarat purtatorul de cuvant, precizand ca vizitatorii au fost evacuati, ca masura de precautie.

Potrivit declaratiilor preedintelui asociatiei Sagrada Familia, Joan Rigol, facute la televiziunea catalana TV3 cauza incendiului este de origine criminala iar presupusul autor, considerat a fi "instabil psihic" a fost retinut.

Aproximativ 3000-4000 de persoane se aflau in incinta sau in vecinatatea bisericii in momemntul evacuarii, potrivit presei catalane.

Sagrada Familia (Sfanta Familie) este o uriasa biserica din capitala Cataloniei, Barcelona (in nord-estul Spaniei). Imensa cladire este inca neterminata, desi se lucreaza la ea din 1882.

Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost facut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii sai 15 ani din viata fiind dedicati in exclusivitate acestuia. Estimarile initiale, bazate pe tehnicile de constructie ale inceputului secolului 20, preconizau un termen de cateva sute de ani pentru terminarea constructiei.

In prezent termenul estimat este anul 2026. Dupa moartea lui Gaudi, in 1926, lucrarile au continuat sub conducerea lui Domenech Sugranyes, pana in 1936, cand au fost intrerupte de Razboiul Civil Spaniol.