Expert rus in energie atomica: Situatia de la Fukushima, mai grava decat cea de la Cernobil

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 15:51 Actualitate | Internaţional

Situatia de la centrala nucleara de la Fukushima este mai grava decat accidentul produs in 1986 la centrala de la Cernobil, sustine Natalia Mironova, expert rus in energie atomica si una dintre cele mai critice voci la adresa utilizarii energiei nucleare, in tara sa. "Cernobil a fost ca explozia unei bombe. Noua bomba, cea de la Fukushima, ne poate costa mult mai scump", sustine Mironova, potrivit AFP.

"Fukushima este mai periculoasa decat Cernobilul", a afirmat Natalia Mironova, la un summit pe tema evenimentelor nucleare ce are loc la Washington, estimand ca un eventual accident nuclear la Fukushima ar avea consecinte mai grave la nivel international decat cel din Ucraina, de acum 25 de ani.

Catastrofa nucleara de la Cernobil, evaluata la nivelul 7, este considerata cel mai grav accident nuclear civil din istorie.

"Cernobil a fost evaluat la nivelul 7 in conditiile in care accidentul s-a produs la un singur reactor, iar catastrofa a durat doua saptamani. La Fukushima au trecut deja trei saptamani de la debutul crizei si patru reactoare sunt in pericol", spune expertul rus.

Problemele la centrala nucleara de la Fukushima au inceput dupa cutremurul cu magnitudinea de 9 grade care a zguduit Japonia pe data de 11 martie, reactoarele centralei suferind avarii.

Pana acum, Agentia japoneza de Securitate nucleara a evaluat la nivelul 5 incidentul de la centrala nucleara de la Fukushima.


Citeste mai multe despre   5989 vizualizari

 • +4 (6 voturi)    
  Nivelul 6 (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 16:40)

  tahoatti [utilizator]

  deja de o saptamana?
 • +22 (24 voturi)    
  publicam toate ineptiile? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 16:45)

  Adrian [anonim]

  "Ms Mironova is thermodynamic engineer who became a leading anti-nuclear activist in Russia in the wake of the accident at the Soviet-built reactor in Ukraine in 1986."

  "sustine Natalia Mironova, expert rus in energie atomica"

  mai sunt si altii care vad diferenta?

  hotnews, vreti sa faceti pasul spre industria de jocuri? vad ca la telefonul fara fir sunteti destul de buni.
  • +6 (6 voturi)    
   Esti prea subtil (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 20:11)

   Virgil [anonim] i-a raspuns lui Adrian

   Doza de radiaţii absorbită de un om la Fukushima e de câteva sute de milioane de ori mai mică decat cea de la Cernobâl. Chiar au azi, nivelul de radiaţii e mai mare la Cernobâl decât la Fukushima
 • +3 (9 voturi)    
  este corecta evaluare, (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 16:49)

  doru savin [anonim]

  La Cernobil nu au tinut cont de vietile soldatilor, a fost ordin sa-i ingroape acolo, pana sting reactorul. Au murit mii de persoane..
  Aici . nu se duce nimeni, au fugit toti de responsabilitate, au luat profitul si au spalat putina. Acuma guvernul japonez are jarul in palme si nu stie cum sa-l plimbe in mana..
  Cine se duce la moarte sigura , fara sa fie macar tentat cu sume de bani pentru urmasi ?
  • -2 (12 voturi)    
   da (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 17:42)

   panaite [utilizator] i-a raspuns lui doru savin

   asa se intampla in societatile capitaliste unde investitorii iresponsabili si lacomi controleaza totul !
   • +1 (1 vot)    
    dar solfdatii (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 18:16)

    levi [anonim] i-a raspuns lui panaite

    rusi care au lucrat si au murit dupa cernobil saau dus de buna voie sau au fost "voluntari ca e musai"?
    • 0 (0 voturi)    
     au fost informati corect asupra pericolelor (Marţi, 5 aprilie 2011, 0:05)

     Demigod [utilizator] i-a raspuns lui levi

     Le-a dat statul Sovietic a aspirina, o lopata. un sac de ciment si-o medalie; si-au fost trimisi la innaintare sa lupte cu radiatiile pentru Gloria Poporului Rus. Si pt. fraierii care o avut ghinionul sa se invecineze cu ei.
   • +2 (2 voturi)    
    Poti sa faci diferenta? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 19:57)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui panaite

    Intre un ponei si un magar?Nu cred .Daca faceai diferenta ,vedeai ca rusoaica este experta in contre impotriva oricarei instalatii nucleare.Atat o duce capul.Nu-si poate imagina ca altcineva poate sa faca asemenea instalatii functionale in conditii de siguranta.Iar tu ,daca o dai cu capitalismul salbatic si pus pe rele,se vede ca esti dus rau.Trateaza-te.
   • +2 (2 voturi)    
    Lol... si in comunism e mai bine? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 22:42)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui panaite

    Crezi ca la Cernobil au murit cei vinovati?

    Diferenta e ca in capitalism reactoarele sunt mult mai sigure (din pacate japonezii au facut niste scurtaturi fata de design-ul american pe care l-au copiat) si e nevoie de doar 50 de oameni.

    Crezi ca MACAR O SINGURA centrala construita de bolsevici ar sta in picioare dupa un cutremur de 9 pe scara Richter si tsunami-ul care a urmat?

    Prefer capitalismul de 1000 de ori incompetentei trogloditilor comunisti, ciobani analfabeti ajunsi mari stabi pe criteriul "originii sanatoase".

    Daca nu-ti convine in capitalism, esti liber sa-ti iei familia si sa ceri azil in Coreea de Nord.
   • -1 (1 vot)    
    Lol... si in comunism e mai bine? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 22:42)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui panaite

    Crezi ca la Cernobil au murit cei vinovati?

    Diferenta e ca in capitalism reactoarele sunt mult mai sigure (din pacate japonezii au facut niste scurtaturi fata de design-ul american pe care l-au copiat) si e nevoie de doar 50 de oameni.

    Crezi ca MACAR O SINGURA centrala construita de bolsevici ar sta in picioare dupa un cutremur de 9 pe scara Richter si tsunami-ul care a urmat?

    Prefer capitalismul de 1000 de ori incompetentei trogloditilor comunisti, ciobani analfabeti ajunsi mari stabi pe criteriul "originii sanatoase".

    Daca nu-ti convine in capitalism, esti liber sa-ti iei familia si sa ceri azil in Coreea de Nord.
   • +1 (1 vot)    
    tu vezi ce ai scris? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 23:14)

    Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui panaite

    Ma panaite, pai cernobilul nu era intr-o tara capitalista, sau la socialisti nu sunt explozii miniere ? dezastrele ecologice in socialism erau de 10x mai mari, faceau baraje unde vroiau, nu iteresa impactul ambiental, secau mlastina ca sa cultive cereale pe zeci de mii de ha, vezi lunca dunarii, delta si alte sute de mlastini secate in mod grotersc. Prin anii 50 au ras lupii din sudul tarii si din zona de campie ca sa nu faca rau la colective. Ce zici de saline le care dau sa inunde satele, dar de exploatarea socialista de la rosia montana, de industria "fumigena" de la copsa mica. Cum lucrau minerii in minele de uraniu prin anii 50 in ro, la bustul gol frate. de ce mureau muncitorii la canal si casa poporului, pt. ca nu se investea in siguranta lor? de ce munceau detinutii si soldatii ? cum s-au construit blocurile pana in 77, cu economie frate. De ce blocurile socialiste au un confort mai scazut decat efificiile din perioada interbelica , iti spun eu, din eficienta, construiesti mai mult cu putini bani, de ce se rationaliza u alimentele , benzina, apa calda, caldura, curentul, medicamentele? de ce nu se importau cele necesare pt. un trai decent:aparatura medicala, cafea, filme, autoturisme, electronice etc ?

    VAZUSI TU REPEDE LACOMIA LA CAPITALISTI, vai de logica ta !
 • +5 (11 voturi)    
  diferente (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 17:22)

  Vlad-I [utilizator]

  Este posibil ca Japonia sa nu poata lua masurile criminale din URSS unde au bagat sute de oameni sa munceasca in conditii urate ca sa opreasca dezastrul. Totusi, tehnologia japonezilor si calificarea lor este mult mai buna, si au mai trecut 25 de ani de atunci, avem alte idei si solutii. Diferenta este ca aici reactoarele nu au explodat inca, iar cele trei saptamani au fost un timp pretios ca ia iei masuri si sa gandesti solutii.

  Energiile alternative eficiente sunt chiar mai greu de obtinut decat cred majoritatea oamenilor, dar alta solutie nu avem pe distanta lunga. Centralele atomice trebuie inca sa functioneze, pt. ca se asteapta o explozie la pretul petrolului in viitor.
  • -1 (3 voturi)    
   N-a explodat? (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 18:29)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui Vlad-I

   Vorbesti serios?

   Ia uita-te aici, la poze doar nici macar la text!
  • -1 (5 voturi)    
   Vorbesti prostii (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 19:07)

   -Zamolx- [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   Au explodat pe rand toate reactoarele, dar presa le-a numit explozii controlate. Dar au murit 4 oameni doar intr-o singura "explozie controlata". Iar guvernul japonez isi minte la greu poporul, mai rau ca sovieticii: nu este pericol de iradiere! Cum dracu nu, cand si americanii se tem de norul radioactiv si sunt la mii de km distanta???
 • +1 (1 vot)    
  Termodinamica , parte a fizicii (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 18:18)

  doru savin [anonim]

  Este corect, inginerul in termodinamica se ocupa de exploatarea termica a reactiei de fisiune nucleara. Un fizician controleaza doar partea teoretica a reactiei nucleare, De fapt un inginer in termodinamica are suficiente cunostinte de fizica atomica, care sa-i permita sa aiba o opinie pertinenta, sa-i permita sa evalueze si sa compare cele 2 evenimente . Asa ca articolul este corect si neutru
  Nu exista o solutie magica, diferita de cea de la Cernobal. Fara interventia directa a omului nu se poate rezolva problema. Nu exista roboti industriali care sa execute sarcini complexe, un robot se creaza pentru o operatie specifica, executabila stereotip. Numai sacrificiu uman va rezolva problema. Dina pacate nu se va sacrifica proprietarul Tepco de dragul Japoniei.
 • +2 (2 voturi)    
  specialisti GE (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 18:27)

  doru savin [anonim]

  La NPR a fost un comentariu referitor la proiectarea reactoarelor amplasate in Japonia. Prin anii ' 70 , 3 ingineri care au fost implicati in proiect au facut o serie de remarci critice la fiabilitatea reactoarelor. Au sesizat ca centrala nu este protejata in caz de Tsunami si cutremure mai mari de gradul 8. La San Diego in USA este o centrala
  similara, care este proiectata doar pentru cutremure de 7 pe Richter., este tot pe malul oceanului, fara dig pentru Tsunami.. Sesizarea nu a fost remediata de GE , iar cei 3 ingineri au fost dati afara. (si-au dat demisia )
  Unul din ei a avut un interviu, care a reamintit cazul. Acuma , pe cine tragi la raspundere ? multi din cei implicati in proiect sunt oale si ulcele, au trecut 40 de ani de la proiectare...
 • +1 (3 voturi)    
  Alta bagatoare in seama... (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 19:06)

  Costika [utilizator]

  Binenteles ca energia nucleara e cah pentru Europa caci nu-si ia uraniul de la mama Rusia...E mai bun gazul si petrolul, credeti i!!! Doar ce a anutat Putin ca baga 100 miliarde in modernizarea armatei, pe care ii va scoate scumpind gazele dupa ce fraierii "ecologisti" o sa-i convinga pe fraierii platitori di UE ca sunt "cah" sursele independente de energie...
  Rusia a scumpit gazele de 100 de ori in 5 ani iar banii nu au ajuns la rusnaci ci la oligarhi si camarila politica. Asta o scriu pentru cretinii care tot dau inainte cu "indpendenta si bogatia natiunilor" uitand ca de fapt de ele dispune nu poporul respectiv ci clica conducatoare , oricat de "progresista" s-ar da...
 • +1 (3 voturi)    
  mda... (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 20:24)

  me [anonim]

  de fapt cernobyl nici nu a fost accident nuclear, au exagerat europenii astia care erau indiviosi pe rusi...

  hai sa fim seriosi...

  la cernobyl au murit mii de soldati a sa dureze 2 saptamani.
  rusii au interzis scrierea in autopsie a disagnosticului "radiation poisoning". altfel cine stie cati erau morti oficial....
  Sa nu comparam fukushima cu cernobyl. e alta treaba! Prin aceasta comparatie acest domn (care nu prea e expert in energie nucleara nuclear apropos) nu dovedeste decat ori ca este subiectiv ori ca nu cunoaste lucruri elementare.
  • +1 (1 vot)    
   foto (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 22:39)

   btr80 [anonim] i-a raspuns lui me

   pana una alta pentru cine doreste foto edificatoare de la fata locului:
   http://cryptome.org/eyeball/daiichi-npp/daiichi-photos.htm
  • 0 (2 voturi)    
   mda (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 23:47)

   mda [anonim] i-a raspuns lui me

   Cu toate astea norul de la Japonezi se duce spre ocean ca atare nu e ca la rusi cind a venit spre europeni.
   Ar mai fi si alte difernte, propaganda rusa (care atunci minimiza, acum maximizeaza) iar cea europeana care si atunci si acum fac pe dos. Daca faptul ca cernobil s-a dus naibii a fost un mare plus pt tehnologiile europene care deveneau bune+ de incredere deci mai multe vinzari. Acum cu cit e mai mare dezastrul recunoscut cu atit mai multe teste de stress + imbunatatiri vor fi necesare la cenralele vestice de aici si minimizarea daunelor de la japonezi.
   In consecinta daca nu te duci tu personal cu contoarul de radiatii nu pwrxrea ai de unde sa stii.
 • +2 (4 voturi)    
  Acest domn expert e o doamna (Sâmbătă, 2 aprilie 2011, 21:22)

  barbidoc [anonim]

  Pe care o cheama Natalia Mironova.
  Da' la ce specimene ciudate isi dau cu parerea pe forumul Hotnews in ultima vreme in timp ce mie nu mi se publica / comentarii spun eu decente..., nu ma mai mira nimic.
  Hotnews, ati scazut mult in ultima vreme. Pacat.
 • +1 (1 vot)    
  doamne iarta-l ca nu stie pe ce continent se afla (Marţi, 5 aprilie 2011, 0:02)

  Demigod [utilizator]

  Titlul in sine e o ineptie.

  E de-a dreptul imposibil si strigator la cer ca un rus dement cu eticheta oficiala sa faca asemenea declaratii. Dezinformarile de pe vremea leninist-stalinista nu prea mai au efect. Ma sperie ca asemenea tampenii sunt preluate de agentiile de presa.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri