Interpol a emis o alerta globala impotriva colonelului Muammar Gaddafi si a 15 lideri libieni
Organizatia incearca, de asemenea, sa asiste tarile membre in eforturile lor de a implementa sanctiunile prevazute in rezolutia 1970 a ONU.
In plus, Interpolul vrea ca statele membre sa sprijine ancheta Tribunalului Penal International, care investigheaza informatiile legate de posibile "crime impotriva umanitatii" produse in Libia.
Datele de identificare ale lui Gaddafi si ale celor 15 lideri libieni (inclusiv ale copiiilor sai) au fost adaugate bazei de date a organizatiei Interpol, fiind distribuite agentiilor de securitate din zone cheie, precum puncte de control vamal.
Bunurile din strainatate ale unora dintre cei vizati de alerta Interpol au fost si ele inghetate.
Potrivit Interpol, cei 16 lideri libieni "au fost implicati sau au fost complici in planuirea de atacuri, inclusiv bombardamente aeriene, impotriva populatiei civile".
Joi, procurorul Tribunalului Penal International Luis Moreno-Ocampo a anuntat deschiderea unei anchete pentru crime impotriva umanitatii in Libia care il vizeaza pe colonelul Muammar Gaddafi, fiii sai si mai multi inalti responsabili libieni.
"Am identificat anumite persoane care exercita o autoritate de facto, care au o autoritate asupra fortelor de securitate care ar fi comis crimele", a continuat procurorul.
"Este vorba despre Muammar Gaddafi, de cercul sau de apropiati inclusiv fiii sai, care detin puterea de facto", a precizat el.
"Dar am identificat si indivizi care au o autoritate formala" si care "ar putea fi acuzati", a continuat magistratul argentinian.
Este vorba, a precizat el, de "ministrul Afacerilor externe, de seful serviciilor de securitate a informatiilor militare, de seful securitatii personale a lui Gaddafi si de seful organizatiei de securitate interna".
El a precizat ca se asteapta ca mandatele de arestare sa fie emise de judecatorii TPI "in cateva luni".
Consiliul de Securitate al ONU a sesizat sambata, printr-o rezolutie, TPI asupra situatiei din Libia, apreciind ca "atacurile sistematice" impotriva populatiei civile din aceasta tara "pot fi asimilate cu crimele impotriva umanitatii".

Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Din culisele ședinței Coaliției / Ce și-au reproșat PNL și USR în spatele ușilor închise / UDMR, nemulțumită de Stelian Ion
Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
Wheelus Air base, Tripoli, Libya
http://www.youtube.com/watch?v=k_TEelPBX8U
http://www.flickr.com/photos/tarekalwan/3579370703/
[ http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=23481 ]
1 septembrie 1979
Se va citi:
1 septembrie 1969
scuze